Kupić - w kraju czy za granicą?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
solar
Re: Kupić - w kraju czy za granicą?

Post autor: solar » czwartek 21 paź 2004, 16:34

az tak zle nie jest,ale niewiele brakuje - moze jednak jakies konkrety???z tego co przed chwila wyczytalem,to sklepy w usa nie moga "shippingowac" poza usa,sam producent im tego zabrania...wiec moze jakies inne europejskie sklepy(inne niz musicstore.de)

DogHead

Post autor: DogHead » czwartek 21 paź 2004, 16:44

... sklepy w usa nie moga "shippingowac" poza usa,sam producent im tego zabrania ...

Skad te wiadomosci?

Na przyklad www.washingtonmusic.com wysyla.

3Head

Post autor: 3Head » czwartek 21 paź 2004, 16:48

jest jeszcze www.sweetwater.com , czesto odwiedzany sklep

3Head

Post autor: 3Head » czwartek 21 paź 2004, 16:50

sklepy w usa nie moga "shippingowac" poza usa,sam producent im tego zabrania...

to nie kwestia producenta , ale samego sklepu i jego prezesury.

Bo w sumie taki zzounds lub musician'sfriend ma i tak pelne rece roboty tam gdzie dziala..

DogHead

Post autor: DogHead » czwartek 21 paź 2004, 16:53

...jest jeszcze http://www.sweetwater.com , czesto odwiedzany sklep...

Jest jeszcze wiele sklepow w US, ktore sprzedaja za granice, ale nie wszystkie przez internet. Np Sam Ash wszystkie zamowienia spoza kontynentalnych stanow realizuje tylko telefonicznie.

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » czwartek 21 paź 2004, 19:14

......jest jeszcze http://www.sweetwater.com , czesto odwiedzany sklep...

Jest jeszcze wiele sklepow w US, ktore sprzedaja za granice, ale nie wszystkie przez internet. Np Sam Ash wszystkie zamowienia spoza kontynentalnych stanow realizuje tylko telefonicznie.

...

Przy okazji toczącej się dyskusji zapytam jaki jest koszt wysyłki towaru do Polski z takiego www.sweetwater.com.

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » czwartek 21 paź 2004, 20:58

Nie dosc, ze zostal bardzo dobrze obsluzony (i to po polsku !), to urzadzenie zostalo naprawde profesjonalnie zapakowane (widzialem na wlasne oczy i szczeka mi opadla)), nie to co u nas sie spotyka (czyli np. gazety i polamany styropian)...

Ktos ma jeszcze argumenty za zakupami w naszym pieknym kraju

?

Hubi

...

To rzeczywiscie jest argument !

Wszystko za granica jest lepsze! Nawet to jak pakuja!

Trzeba uwazac na szczeki podczas otwierania paczek!!

--

pozdrawia

bitrate

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » piątek 22 paź 2004, 09:16

-ktos ma jeszcze argumenty za zakupami w naszym pieknym kraju

?

Hubi

Jak będziesz starym dziadem i staniesz w kolejce do ZUS'u po swoje 378,65 brutto emerytury wspomnisz zakupy w Niemczech. A Twój niemiecki kolega-sprzedawca wyszczerzy kły zza szyby swojego Mercedesa. Kupionego za niemiecką emeryturę. To jeden argument. Poza tym nie dajmy się zwariować, sporo rzeczy jest tańszych w NRD, obsługa często lepsza, ale duże sklepy szybko się uczą, dystrybutorzy lecą w dół z cenami, idzie ku lepszemu. Ja na przykład NIGDY nie kupuję w Media Markcie, chrzanię ich "super wybór" i "ekstra ceny", ani nie są tani, ani nie mają super wyboru, piorą mózgi. To samo Thomann, MStore i paru innych NRD-owskich frajerów z Allegro. Na 10 rzeczy, które kupiłem w ciągu ostatnich trzech miesięcy tylko jedną mieli taniej i to nie od ręki. Poza tym wolę dać zarobić Polakom, a nie gościom, którzy najchętniej zmienili by mi nazwę miasta z powrotem na Danzig. Już chrzanią o niemieckiej mniejszości i prawie Unii, kóre nakazuje umieszczać dwujęzyczne nazwy ulic.

H

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » piątek 22 paź 2004, 11:02

...-ktos ma jeszcze argumenty za zakupami w naszym pieknym kraju

Jak będziesz starym dziadem i staniesz w kolejce do ZUS'u po swoje 378,65 brutto emerytury wspomnisz zakupy w Niemczech.

Aaaa, kolega wierzy w ZUS ? Odwaznie. Bardzo odwaznie.

Poza tym wolę dać zarobić Polakom, a nie gościom, którzy najchętniej zmienili by mi nazwę miasta z powrotem na Danzig.

Wielkie slowa. Ja tam wole zaplacic tym, ktorzy mnie profesjonalnie obsluza.

Jesli u nas sie tego naucza, bede mial wieksza przyjemnosc kupic u nas.

Hubi

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » piątek 22 paź 2004, 11:27

Jak będziesz starym dziadem i staniesz w kolejce do ZUS'u po swoje 378,65 brutto emerytury wspomnisz zakupy w Niemczech. A Twój niemiecki kolega-sprzedawca wyszczerzy kły zza szyby swojego Mercedesa. Kupionego za niemiecką emeryturę. To jeden argument.

A co to za argument? Co wspólnego kupowanie sprzętu za granicą z emeryturą? Tak się składa, że moja żona zajmuje się doradztwem związanym z funduszami emerytalnymi itd. (nie jest pracownikiem żadnego funduszu) więc wiem jak to wszystko wygląda

gadu-gadu 4021735

ODPOWIEDZ