E-mu 1212m i Cubase efect?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
PoTinA
E-mu 1212m i Cubase efect?

Post autor: PoTinA » poniedziałek 18 paź 2004, 13:07

od niedawna posiadam karte emu 1212m czhialbym nagrac sygnal z wejscia analogowego w cubase z wykorzystaniem na wejsciu (w programie)efectu np. comporesora albo jakiegos przedwzmacniacza np.tube vst tak aby w czasie rzeczywistym slyszec dzialanie tego efectu ,a nie dopiero po nagraniu .wiem ze moge wrzucic efect w mixer karty,i wtedy wszystko slychac, ale karta niema w sobie takich efectu co potrzebuje ,a cubase ma ?? czy to jest mozliwe ,moze ktos rozwiaze moj problem z goory dziekowa . POZDRO

Awatar użytkownika
Hubba

Re: E-mu 1212m i Cubase efect?

Post autor: Hubba » poniedziałek 18 paź 2004, 13:28

czy to jest mozliwe ,moze ktos rozwiaze moj problem z goory dziekowa .

Jest mozliwe.

Hubi

Awatar użytkownika
All510

Post autor: All510 » poniedziałek 18 paź 2004, 15:14

... czy to jest mozliwe ,moze ktos rozwiaze moj problem z goory dziekowa .

Jest mozliwe.

Hubi

...

tak z czystej ciekawości,jak chodzi ta karta mozesz coć więcej napisać,ten procesor dsp jest możliwy? w jakim stopniu odciąża procesor komputera?

POZDRAWIAM

makaronix

Post autor: makaronix » poniedziałek 18 paź 2004, 21:34

...... czy to jest mozliwe ,moze ktos rozwiaze moj problem z goory dziekowa .

jesli chcesz efekt pracy wtyczki to zapnij na insert kanału i włacz direct monitornig tylko musisz musisz wyciszyc sygnał bezposredni ze xródła tylko nie wiem jak to się robi w 1212m mam tylko audigy niestety ale kumel ma jak spotkam to spytam i napisze pozdrawiam
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

makaronix

Post autor: makaronix » poniedziałek 18 paź 2004, 21:34

......... czy to jest mozliwe ,moze ktos rozwiaze moj problem z goory dziekowa .

jesli chcesz efekt pracy wtyczki to zapnij na insert kanału i włacz direct monitornig tylko musisz musisz wyciszyc sygnał bezposredni ze xródła tylko nie wiem jak to się robi w 1212m mam tylko audigy niestety ale kumel ma jak spotkam to spytam i napisze pozdrawiam ...

ale popisałem sorry za błedy
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

Awatar użytkownika
PoTinA

Post autor: PoTinA » piątek 22 paź 2004, 00:10

jesli chcesz efekt pracy wtyczki to zapnij na insert kanału i włacz direct monitornig tylko musisz musisz wyciszyc sygnał bezposredni ze xródła tylko nie wiem jak to się robi w 1212m mam tylko audigy niestety ale kumel ma jak spotkam to spytam i napisze pozdrawiam ...

ale popisałem sorry za błedy...

mam wlaczony direct monitoring w cubase ale sygnal tylko widzi na inpucie, w cubase ale tego sygnalu nie slychac i nie pojawia sie on na wyjsciu w cubase (i na wyjsciu karty oczywiscie ) niemam pojecia jak to zrobic ? jak zalcze wysylke na input w mixeze karty to dziala ale efektu nie slychac ....moze ktos rozwiaze moj problem bo ja juz niewiem o co lotto.. pozdro dla wszystkich

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » piątek 22 paź 2004, 00:16

mam wlaczony direct monitoring w cubase

##ależ... musisz mieć WYŁĄCZONY Direct Monitoring!

ale sygnal tylko widzi na inpucie,

## zmutuj w kanale miksera EMU wejście lub rozłącz w krosownicy odsłuch wejścia. Słuchaj PO programie

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
PoTinA

Post autor: PoTinA » piątek 22 paź 2004, 00:19

aaa i jak nagrywam to przy odtwarzaniu nagrana sciezka po leci normalnie a po paru sekundach zaczyna sie dublowac moze ktos wie co jest tego przyczyna?? i jak nagrac sygnal z np sound forga lub z winampa bo tego tezx nie czje

Awatar użytkownika
PoTinA

Post autor: PoTinA » piątek 22 paź 2004, 00:30

z dublowaniem sobie poradzilem, a co do tego ze mam zmutowac wejscie to oto chodzi ze ja wlasnie chce slyszec na zywo dzialanie np.compresora ,rewerba na odsluchu zebym mogl sobie ustawic odpowiednio parametry pozatym nie posiadam krosownicy mam tylko karte i zrodlo dzwieku

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » piątek 22 paź 2004, 01:38

...z dublowaniem sobie poradzilem, a co do tego ze mam zmutowac wejscie to oto chodzi ze ja wlasnie chce slyszec na zywo dzialanie np.compresora ,rewerba na odsluchu zebym mogl sobie ustawic odpowiednio parametry

## ustaw minimalna latencję. Efekty wepnij w insert kanału w Cubase i masz

pozatym nie posiadam krosownicy mam tylko karte i zrodlo dzwieku ...

## hehe... nawet nie wiesz co masz w takim razie... Zapoznaj sie może bliżej z mikserem EMU

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ