Preamp do współpracy z basem i gitarą

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
msieczko
Re: Preamp do współpracy z basem i gitarą

Post autor: msieczko » wtorek 19 paź 2004, 10:55

Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » wtorek 19 paź 2004, 11:52

...Ja do PODów nic nie mam, mam pretensje do GP bo jest drogi i zdaje się ze dodatkowo potrzebuje komunikacji z netem

-----

Monter, ja powoli przestaję rozumieć Twoje poczucie humoru. Coś żle ze mną albo się zleszczam )

Za drogi?!!!!!!!!

Komunikacja z netem?!!!!!!!

Skąd Ci to przyszło do głowy?

pozdrawiam

...

No właśnie spiker, masz rację Problem tkwi w tym, że to raczej nie jest poczucie humoru, ale totalny brak wiedzy Montera, gość pisze bzdury, nie mając zielonego pojęcia na temat sprzętu gitarowego.
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
maniuś

Post autor: maniuś » wtorek 19 paź 2004, 21:54

A czy przypadkiem Hoffman nie używał POD Pro ? A może to to samo tylko cena i gabaryty inne ?

pozdro

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » wtorek 19 paź 2004, 23:06

Komunikacja z netem?!!!!!!! Skąd Ci to przyszło do głowy?

No nie pobiera się brzmień z netu?

>>>

tylko DODATKOWE brzmienia ... mozna je rowniez przyniesc na dyskietce .. podstawowe brzmienia masz caly czas dostepne.

Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » wtorek 19 paź 2004, 23:11

zaraz zaraz Monter ! a czy Ty czasem nie skladales takiego prosteko kowertera impedancji / przedwzmacniacza do podlaczenia gitary do komputera ??

gdzies mi sie kiedys o oczy obilo na allegro ...
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » wtorek 19 paź 2004, 23:12

http://www.proaudio.nwz.pl/gpc01.htm

?? moze koledze zrobisz wersje bardziej zaawansowana i po sprawie ?
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » środa 20 paź 2004, 00:37

...A czy przypadkiem Hoffman nie używał POD Pro ? A może to to samo tylko cena i gabaryty inne ?

pozdro...

Wojtek Hoffman ma obecnie PODa XT (nerkę), wiem bo ostatnio widziałem się z nim, rozmawiałem i widziałem jego PODa Nagrania były dokonane faktycznie na wersji rackowej czyli POD XT PRO, ale ona niczym praktycznie nie różni się od nerki z wyjątkiem tego, że jest droższa, większa, cięższa i niewygodna w transporcie ma złącze cyfrowe, które jest zbędne gdyż i nerka i pro posiadają USB. Brzmieniowo niczym się nie różnią, dokładnie te same brzmienia i ta sama jakość
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 20 paź 2004, 08:23

A gdzie tam (o GP) miało być śmiesznie?

Kurde, dopiero pisałeś o cymbałkach, teraz o zleszczaniu

-----------------

Zdaje się, że nie tylko ja tracę poczucie humoru.

Ale nie mogę nie skomentować stwierdzenia "dla mnie za drogi"...(nawet jeśli towarzyszą temu jakieś emotikony). Cóż to znaczy "dla mnie"? Rzecz w tej branży ( i pewnie jeszcze w kilku innych) jest obiektywnie droga. To czy akurat mnie na nią stać w żadnym wypadku nie powinno rzutować na opinię o produkcie kierowaną do innych. Ja też mogę powiedzieć że mnie nie stać na PRS'a i w związku z tym powiem że PRS jest do d...... To samo mogę powiedzieć o Mercedesie, willi na Teneryfie....przecież to nie ma sensu.

A co do kontaktów z internetem w związku z posiadaniem GPorta. JA użyłem połączenia internetowego w związku posiadaniem tego czerwonego pudełka TYLKO RAZ. Kiedy trzeba się było zalegalizować i choć przez miesiąc od tamtej chwili mogłem pobierać prestey, lekcje i inne bajery to nie skorzystałem a GPort działa do dziś i jestem z niego zadowolony, bo to nie tylko symulator, ale i sprawny interfejs audio i świetne urządzeni terningowe dla gitarzysty. Nawet cena "sklepowa" nie jest przy tych możliwościach moim zdaniem wygórowana.

I jeszcze o kontaktach z internetem: MOnter, prawie wszystko co kupisz w branży studio/home/scena.....wymaga kontaktu z internetem.

A o cymbałkach nie pisałem ani słowa. Pisałem o fletach prostych. Termin "cymbałki" pojawił się w kontekście mojej skromnej osoby, a nie w kontekście opisu tego zacnego instrumentu.

pozdrawiam serdecznie

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » środa 20 paź 2004, 21:38

...http://www.proaudio.nwz.pl/gpc01.htm

? moze koledze zrobisz wersje bardziej zaawansowana i po sprawie ?...

**********************Zacznijmy odIOvory-wiadomo nie umywa sie nic,ale nei moge cąły czas wynosic go ze studia,co do preampa typowo gitarowego to walasnei o to mi chodiz-Monter ile byschcial za wersje baredziej rozbudowaną powyszego cuda?:>
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
ZomZom

Post autor: ZomZom » sobota 23 paź 2004, 01:53

A może coś takiego:

http://www.acousticfingerstyle.com/tubemic.htm

nowe mozna nabyc za mniej niż 400 zł
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!

ODPOWIEDZ