Kupiłem monitory TLC!
- stereophonic
- Kontakt:
Dobrze by było gdyby w E&S zrobiono naprawdę rzetelne testy ( nie jak w przypadku PSP) kiedy to wszystkie ich produkty są wynoszone pod niebiosa a potem w praktyce okazuje się ze np. Easy-Verb to skucha ( oczywiście według mnie ) , ja rozumiem ze rynek rządzi się innymi prawami i czasami trzeba mówić tak aby wszyscy byli zadowoleni ( producent i odbiorca) no ale.....
Pozdrawiam Stereophonic
Re: Kupiłem monitory TLC!
Co to było? Hmmm..... Ludzie, piszcie staranniej! Czy tu sami basiści na tym forum?
H
...
Przychodzi basista do lekarza i prosi o usunięcie połowy mózgu, lekarz mówi, że to będzie trudna operacja ale wykonalna. Za parę godzin, po zabiegu, lekarz oznajmia, że operacja się udała ale przez pomyłkę usunęliśmy panu dwie połówki mózgu.
Pacjent: nic nie szkodzi, gdzie są moje pałeczki?

SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
..( oczywiście według mnie ) ...
Dobrze, że to dodałeś.
[addsig]
Dobrze, że to dodałeś.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
.....( oczywiście według mnie ) ...
Dobrze, że to dodałeś.
...
ja tam nic nie mówię
, ale używam EasyVerba namiętnie i... bynajmniej nie jest skuchą. Oczywiście - mówimy o wtyczkach za 250 zł.
Więcej - jakość brzmienia moich miksów zawdzięczam w znacznym stopniu stosowaniu kompletu PSP
I jakoś żaden ze słuchaczy nie ma zastrzeżeń do pogłosu. A o skuteczności ostatnich moich realizacji niech świadczy fakt, że mam zamówienia na kolejne dwie realizacje nagrań i miksów koncertowych - PieRKwadrat oraz Turbo.
Pozdro
Groover
Dobrze, że to dodałeś.
...
ja tam nic nie mówię

Więcej - jakość brzmienia moich miksów zawdzięczam w znacznym stopniu stosowaniu kompletu PSP

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
np. Easy-Verb to skucha
Akurat EasyVerb robi dokladnie to co powinien - PROSTY (w nazwie ma EASY, czyz nie?) poglos, bez zadnych wodotryskow, ale oferujacy kilka naprawde konkretnych poglosow, calkowicie neutralnych, bez zadnych sztucznosci, wtapiajacych sie w kazde mozliwe tlo
Oczywiscie jak ktos szuka wystrzalowego i krystalicznego poglosu dla 1 vocalu spiewajacego a-capella, to EasyVerb zwyczajnie nie jest do tego przeznaczony i bedzie skucha.
[addsig]
Akurat EasyVerb robi dokladnie to co powinien - PROSTY (w nazwie ma EASY, czyz nie?) poglos, bez zadnych wodotryskow, ale oferujacy kilka naprawde konkretnych poglosow, calkowicie neutralnych, bez zadnych sztucznosci, wtapiajacych sie w kazde mozliwe tlo
Oczywiscie jak ktos szuka wystrzalowego i krystalicznego poglosu dla 1 vocalu spiewajacego a-capella, to EasyVerb zwyczajnie nie jest do tego przeznaczony i bedzie skucha.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
... np. Easy-Verb to skucha
## i to jest własnie jego zasadnicza zaleta
Pozdro
Groover
Pozdro
Groover
nowe portale:
- stereophonic
- Kontakt:
Pozdro
Groover...
Jasne , J
Pozdrawiam Stereophonic
...ale apropo tych monitorów, fajnie by było gdyby jakieś znamienite grono specjalistów, które na co dzień testuje 10 modeli firm zagranicznych…wykonało surowy, obiektywny test . Ja nie wiem jak Państwo szanowni, ale ja osobiście raduje się w sercu, ze w naszym „Polandzie” są realizowane takie pomysły i przedsięwzięcia... Zawsze wierzyłem w polska elektro - akustykę, przed 20-30stoma laty- odstawiała w dalekie szeregi zachodnia konkurencje, oczywiście dzięki działalności wielkiego brata i innych mi nieznanych czynnikow....krótko po tym jakby wypadła z rytmu, próbując załapać się na fermacie
...może właśnie rodzi się na nowo?…oby
pozdrawiam serdecznie

pozdrawiam serdecznie
Tak w ogóle to to są chyba pierwsze polskie aktywne monitory.
Zapraszam osoby które cenię za wrażliwość sonorystyczną i pytam o opinie.
Trudno rzeczywiście o materiał wzorcowy. Póki co największe wrażenbie robi Norah Jones "Cold Cold Heart". Nr 2 to Nightwalker Gino Wanelliego.
Świetnie brzmią płyty: Grusina i Ritenoura, Mezzoforte, Casiopea.
52th street - super. Koinonia - Celebration super ! Kayah Stereo typ też ciepło.
Zapraszam osoby które cenię za wrażliwość sonorystyczną i pytam o opinie.
Trudno rzeczywiście o materiał wzorcowy. Póki co największe wrażenbie robi Norah Jones "Cold Cold Heart". Nr 2 to Nightwalker Gino Wanelliego.
Świetnie brzmią płyty: Grusina i Ritenoura, Mezzoforte, Casiopea.
52th street - super. Koinonia - Celebration super ! Kayah Stereo typ też ciepło.
Były Band Leader, obecnie biurokrata. Hobby: home recording
Trudno rzeczywiście o materiał wzorcowy...
STEELY DAN
"2 Agains Nature"
...kazdy kto zna to arcydzielo,majstersztyk finezji ...wie o czym mowie :]
POLECAM
pozdr