Kupiłem monitory TLC!
Było ciężko. Wracałem ciągle do Waszych opinii na forum.
Myślałem ciepło o Alesis MK II (cena i na wakacje można spakować). Brałem pod uwagę ADAM-a najtańszego. Także Tannoy Reval.
Przypadkowo znalazłem ślad na forum o nowych TONSILach AMS 1 TLC Pro.
www.tlcaudio.com/index.php
W sklepie na Wołoskiej zagrały oczywiście lepiej od konkurencji ale tam nie ma warunków. Za plecami dwa rezonujące ukłdy ścian.
Po ustawieniu w domu zagrały wrszczie doskonale. Wydaje mi się, że będzie to przebój na skalę europejską. Sypią się podobno (wczorajszy tekst producena przez telefon) zamówienia z zachodu.
Koniecznie przeczytajcie "Karta Informacyjna AMS-1". Jest na stronie TLCAUDIO. Projektańci bardzo dużo napisali i szczerze. Dobra lektura !
Testy prowadziłem na płytach Dave Wecla i bardzo trudnej big-bandowej płycie Michaela Camillo. Ta ostatnia była bezlitosna tak dla ADAM-a ( nawet dla modelu aktywnego ) jak i zwłaszcza Alesisa MK II.
Cena ( 2900 pln ) trochę boli.Zwraca zaawansowanie technologiczne nie spotykane u innych producentów. 2 lata gwarancji !!!
W domubrzmi :
TOTO Tambu ( I will remember intro tom-tomy) rewela,
moje dotychczasowe produkcje: tragedia FULL ( emu 1820 , cubase 2,2 Emulator Beat Shop One)
Górniak DOTYK wszystkie błędy na wieszchu
Bad Company" Feel like making Love" - broni się !
Marcus Miller - wreszcie słychać o co artyście chodziło
Grusin oczywiście wszystkie plany
Ciekawy jestem na jakich płytach wy testujecie monitory ?
To był chyba jak na razie ostatni egzemplarz w Warszawie.
Myślałem ciepło o Alesis MK II (cena i na wakacje można spakować). Brałem pod uwagę ADAM-a najtańszego. Także Tannoy Reval.
Przypadkowo znalazłem ślad na forum o nowych TONSILach AMS 1 TLC Pro.
www.tlcaudio.com/index.php
W sklepie na Wołoskiej zagrały oczywiście lepiej od konkurencji ale tam nie ma warunków. Za plecami dwa rezonujące ukłdy ścian.
Po ustawieniu w domu zagrały wrszczie doskonale. Wydaje mi się, że będzie to przebój na skalę europejską. Sypią się podobno (wczorajszy tekst producena przez telefon) zamówienia z zachodu.
Koniecznie przeczytajcie "Karta Informacyjna AMS-1". Jest na stronie TLCAUDIO. Projektańci bardzo dużo napisali i szczerze. Dobra lektura !
Testy prowadziłem na płytach Dave Wecla i bardzo trudnej big-bandowej płycie Michaela Camillo. Ta ostatnia była bezlitosna tak dla ADAM-a ( nawet dla modelu aktywnego ) jak i zwłaszcza Alesisa MK II.
Cena ( 2900 pln ) trochę boli.Zwraca zaawansowanie technologiczne nie spotykane u innych producentów. 2 lata gwarancji !!!
W domubrzmi :
TOTO Tambu ( I will remember intro tom-tomy) rewela,
moje dotychczasowe produkcje: tragedia FULL ( emu 1820 , cubase 2,2 Emulator Beat Shop One)
Górniak DOTYK wszystkie błędy na wieszchu
Bad Company" Feel like making Love" - broni się !
Marcus Miller - wreszcie słychać o co artyście chodziło
Grusin oczywiście wszystkie plany
Ciekawy jestem na jakich płytach wy testujecie monitory ?
To był chyba jak na razie ostatni egzemplarz w Warszawie.
Były Band Leader, obecnie biurokrata. Hobby: home recording
Re: Kupiłem monitory TLC!
Świetna reklama.
H
[Post edytowany przez Admina w dniu 19/10/2004]
H
[Post edytowany przez Admina w dniu 19/10/2004]
...Górniak DOTYK wszystkie błędy na wieszchu ...
Faktycznie.
Faktycznie.

Świetna reklama.
Reklama czy nie reklama, moze warto sie nimi zainteresowac (mowie o tescie w EiS)
Jakos sceptycznie podchodze do tego modelu, ale w koncu czemu Tonsil nie ma zrobic czegos niezlego? Zaplecze badawcze maja super (jedna z najlepszych i najwiekszych komor bezechowych o jakich slyszalem), niezmirenie bogate doswiadczenie... jedno czego z pewnoscia brakuje to pieniedzy na badania.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
- stereophonic
- Kontakt:
Reklama czy nie reklama, moze warto sie nimi zainteresowac (mowie o tescie w EiS)
J
to jest dobry pomysł.......... !
Pozdrawiam Stereophonic
Mniie interesuje pasywna wersja, NIC iniepisza tylko tyle ze istniej .... ! hmm,
to jest dobry pomysł.......... ! ...
Również tak uważam
... ale wątpie że pojawi sie taki test... przecież Tonsil to syf... i w dodatku jest polski
to jest dobry pomysł.......... ! ...
Również tak uważam

Jestem po prostu fanem metalu!!!
Również tak uważam
... ale wątpie że pojawi sie taki test... przecież Tonsil to syf... i w dodatku jest polski
...
Możesz rozwinąć swą wypowiedź? Chodzi o to, że wątpisz, że to Tonsil, czy, że polski?
[addsig]

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
...Mniie interesuje pasywna wersja, NIC iniepisza tylko tyle ze istniej .... ! hmm, ...
Co to było? Hmmm..... Ludzie, piszcie staranniej! Czy tu sami basiści na tym forum?
H
Co to było? Hmmm..... Ludzie, piszcie staranniej! Czy tu sami basiści na tym forum?
H
......Mniie interesuje pasywna wersja, NIC iniepisza tylko tyle ze istniej .... ! hmm, ...
Ja znalazłem coś takiego - wspominają o wersji pasywnej, ale chyba jej jeszcze nie ma
Zbych
Ja znalazłem coś takiego - wspominają o wersji pasywnej, ale chyba jej jeszcze nie ma

Zbych