VSTi panorama

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
KamilFX
VSTi panorama

Post autor: KamilFX » wtorek 12 paź 2004, 23:22

Cześć wszystkim po wakacjach!

Mam pytanko odnośnie instrumentów wirtualnych.

Nagrywam w MIDI jakąś partię np: w B4, mam wszystkie nutki którym mogę kontrolować za pomocą Control Change głosnośc ale jak wstawie przed każdą nutę kontroler zmiany panoramy to nic się nie dzieje. Dopiero jak otworzę ścieżke z automatyką ( aha sequencer to Cubase SX) tam mam parametr PAN który mogę poddać automatyce ale nie każdy instrument ma taki parametr np: Pro 53 niema no i jak bym chciał każdy zagrany dźwięk ustawić inaczej w panoramie nie bawiąc się w zgrywanie ścieżki do audio i ręcznej automatyce każdej nuty (bedzie słychać przechodzenie dźwieku w panoramie), to nie mogę tego osiągnąć. Jeśli ktos ma jakiś pomysł to bardzo będe wdzięczny.Dodam że w SoundFontach wszystko działa lux wstawiam kontroler przed nutę i jest tak jak chcę.

Dzięki
Nie ma co

Szefski

Re: VSTi panorama

Post autor: Szefski » środa 13 paź 2004, 00:18

...Cześć wszystkim po wakacjach!

Mam pytanko odnośnie instrumentów wirtualnych.

Nagrywam w MIDI jakąś partię np: w B4, mam wszystkie nutki którym mogę kontrolować za pomocą Control Change głosnośc ale jak wstawie przed każdą nutę kontroler zmiany panoramy to nic się nie dzieje. Dopiero jak otworzę ścieżke z automatyką ( aha sequencer to Cubase SX) tam mam parametr PAN który mogę poddać automatyce ale nie każdy instrument ma taki parametr np: Pro 53 niema no i jak bym chciał każdy zagrany dźwięk ustawić inaczej w panoramie nie bawiąc się w zgrywanie ścieżki do audio i ręcznej automatyce każdej nuty (bedzie słychać przechodzenie dźwieku w panoramie), to nie mogę tego osiągnąć. Jeśli ktos ma jakiś pomysł to bardzo będe wdzięczny.Dodam że w SoundFontach wszystko działa lux wstawiam kontroler przed nutę i jest tak jak chcę.

Dzięki...

hmm - ja tam cienias jestem w tych rzeczach ale u mnie pro 53 bez problemów sie steruje - może nie włączyłeś read automatics?
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » czwartek 14 paź 2004, 02:08

hmm - ja tam cienias jestem w tych rzeczach ale u mnie pro 53 bez problemów sie steruje - może nie włączyłeś read automatics?...

Tu nie o to chodzi.

Chodzi mi o to aby to kontrolery Control Change sterowały poszczególnymi dźwiekami a nie gałka PAN na panelu instrumentu (której Pro 53 nie ma)
Nie ma co

Szefski

Post autor: Szefski » czwartek 14 paź 2004, 12:02

...hmm - ja tam cienias jestem w tych rzeczach ale u mnie pro 53 bez problemów sie steruje - może nie włączyłeś read automatics?...

Tu nie o to chodzi.

Chodzi mi o to aby to kontrolery Control Change sterowały poszczególnymi dźwiekami a nie gałka PAN na panelu instrumentu (której Pro 53 nie ma)...

No jak pisałem jestem cienias i nawet nie wiem, co to jest to Control Charge , ale wiem na pewno - bo sam tego używam - że pro 53 ma funkcję pan (zresztą to by było dziwne gdyby nie miał tak podstawowej rzeczy).

Co prawda nie ma gały od paningu na samej wizualnej części instrumentu, ale gdy pojawia się okienko w automatyce jaki parametr mamy sterować jest panning do wyboru .

Jeśli koniecznie chcesz działać na tym Control Charge - to musisz czekać na łaskę fachowców, aż któryś ci pomoże, ale jeśli chcesz po prostu ustawić automatykę panningu to nie problem (nawet dla takiego niedzelnego kiubejzowca jak ja

)
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"

ODPOWIEDZ