NI Kontakt pod Nuendo2.0 - problem!?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
SLP
NI Kontakt pod Nuendo2.0 - problem!?

Post autor: SLP » środa 13 paź 2004, 14:04

Witam.

Mam problem pt.:

Zainstalowałem u kolegi w studyjku sampler wirtualny NI Kontakt i odpaliliśmy go w Nuendo 2.0. (karta Echo Mia midi), wgrane sample wygrywaliśmy sobie klawiaturą sterującą (midi, usb) i wszystko grało dobrze do momentu gdy odpuszczaliśmy klawisz -> wtedy po zaniknięciu dźwięku sampla słychać było denerwujący odgłos brzęczenia.

1. Najprawdopodobniej jest to jakieś sprzężenie (zwrotne?), bo nawet jak sampler nie gra to po lekkim rozgłośnieniu Kontakta w VST mixerze ów wkur...... dźwięk narasta aż do maximum i... żegnajcie bębenki słuchowe. Wszystkie wejścia karty audio mają wyciszony monitoring więc to nie kwestja sprzężenia w szynach Nuendo czy samej karcie. Sprzężenie to powstaje tylko w kanale Kontakta....?>?????

2. Zauważyłem, że tonacja (częstotliwość) i brzmienie tego sprzężenia zależy od ustawienia bufora , ale przydźwięk nie znika.(?)

3. Inne instrumenty vst działają bez zarzutu.

HELP!

Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Awatar użytkownika
piotrek_

Re: NI Kontakt pod Nuendo2.0 - problem!?

Post autor: piotrek_ » wtorek 19 paź 2004, 16:28

...Witam.

Mam problem pt.:

Zainstalowałem u kolegi w studyjku sampler wirtualny NI Kontakt i odpaliliśmy go w Nuendo 2.0. (karta Echo Mia midi), wgrane sample wygrywaliśmy sobie klawiaturą sterującą (midi, usb) i wszystko grało dobrze do momentu gdy odpuszczaliśmy klawisz -> wtedy po zaniknięciu dźwięku sampla słychać było denerwujący odgłos brzęczenia.

1. Najprawdopodobniej jest to jakieś sprzężenie (zwrotne?), bo nawet jak sampler nie gra to po lekkim rozgłośnieniu Kontakta w VST mixerze ów wkur...... dźwięk narasta aż do maximum i... żegnajcie bębenki słuchowe. Wszystkie wejścia karty audio mają wyciszony monitoring więc to nie kwestja sprzężenia w szynach Nuendo czy samej karcie. Sprzężenie to powstaje tylko w kanale Kontakta....?>?????

2. Zauważyłem, że tonacja (częstotliwość) i brzmienie tego sprzężenia zależy od ustawienia bufora , ale przydźwięk nie znika.(?)

3. Inne instrumenty vst działają bez zarzutu.

HELP!

...

Mam ten sam problem, tez pod nuendo i tak samo pod Cubase SX 2.0 :/ O dziwo gdy aplikacja dziala samodzielnie bez zadnego hosta to dziala bez zarzutu.. Dla mnie to wyglada jakby midi nie wysylalo "note off" .... yhh ma ktos jakis pomysl moze?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » wtorek 19 paź 2004, 17:03

Mam ten sam problem, tez pod nuendo i tak samo pod Cubase SX 2.0 :/ O dziwo gdy aplikacja dziala samodzielnie bez zadnego hosta to dziala bez zarzutu.. Dla mnie to wyglada jakby midi nie wysylalo "note off" .... yhh ma ktos jakis pomysl moze?

Mialem ten sam problem, co dziwne wystepowal tylko na wersji sciagnietej z inetu przez eDonkey...

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
olearnik

Post autor: olearnik » wtorek 19 paź 2004, 17:21

...

Ja mam pomysł ściągnij "se" inny sampler, albo spróbuj zainstalować update 2.2 (do pobrania ze strony producenta),a jeśli to nie pomoże to "opiernicz" tych gości z Audiofactory,że taki kiepski towar Ci sprzedali...:-)

ODPOWIEDZ