Taki mam problem...
Otóż cudo to.. po jakoś dwóch latach eksploatacji... satysfakcjonującej, a jakże.. zaczęło mi się zatykać... tj.. sygnał niby idzie w grupy.. ledy sobie ładnie mrugają... ale na wyjściu nie ma sygnału, albo jest mniejszy niż powinien być... jak pójdzie mocniejszy sygnał, to się odtyka i potem jużłądnie gra... dzieje się to zarówno na grupach jak i na Mix w momenci gdy sygnał podany jest stosunkowo cicho...
Podobno problem ten dotyczy całej tej serii, więc moze ktośjuż sobie poradził z tym?
Mackie 1604VLZ Pro
Re: Mackie 1604VLZ Pro
...ja np. posiadam Mackie 24/8 bus, po paru latach bezawaryjnej pracy (nie wyobrazam sobie innej konsolety)- mam dokladnie ten sam problem, dwa kanaly poprostu siedza, potraktowanie kanalu Trim`em ustawionym w maxymalne polozenie na chwile jakby odblokowuje tor, ale nic to, bo na jeden kanal ta "sztuczka" juz przestaje dzialac... szlak mnie poprostu trafia
Jesli chcesz moge CI na priv podac namiar na goscia z servisu ( z Music Info sp. z o.o.) ...ja w sumie z osobistych powodow nie mialem czasu sie jeszcze tym zajac :(
moze ktos wie co nam padlo ?
pozdrawiam

moze ktos wie co nam padlo ?
pozdrawiam

Kondensatory elektrolityczne szczególnie te najmniejsze.
Pozdrawiam, Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
hmmm, ale tak tego... muszę przedyskutować temat z dyrekcją, czy samemu grzebać, czy lepiej oddać do serwisu... choć znając kondycjęteatrów w Polsce... Najlepiej by byłop jakbym sam to zrobił i by nie trzeba było nic kupować :P
www.surogat.pl
oj , kondycja teatrow rzeczywiscie nie jest ciekawa..
A naprawde szkoda..
A naprawde szkoda..
...hmmm, ale tak tego... muszę przedyskutować temat z dyrekcją, czy samemu grzebać, czy lepiej oddać do serwisu... choć znając kondycjęteatrów w Polsce... Najlepiej by byłop jakbym sam to zrobił i by nie trzeba było nic kupować :P...
Zawsze warto samemu jezeli się czujesz na siłach, lecz jezeli nie przyniesie to tobie zadnych zysków to nie warto, lepiej oddac do serwisu.
Niektóre miksery mają bardzo tródną konstrókcję pod względem serwisowania. Nie wiem jak jest w tym modelu ale na przykąłd w Alesis Studio 32 wszystko jest zamontowane na jednej płycie i na dodatek obu stronnej. Aby to rozebrac trzeba zdjac kazdą niemal gałkę odkręcić nakrętki na potencjometrach zabiera to wiele czasu.
Niektóre miksery sa zbudowane modułowo gdzie na każdy kanał przypada oddzielna płytka i wtedy jest już trochę łatwiej. Wydaje mi się ze Mackie produkuje właśnie w systemie modułowym.
Jeżeli tak jest to proponuję sprawdzic wszystkie wiązki i wtyki przemyć jakims dobrym preparaem czyszczącym.
Pozdrawiam, Sroka
Zawsze warto samemu jezeli się czujesz na siłach, lecz jezeli nie przyniesie to tobie zadnych zysków to nie warto, lepiej oddac do serwisu.
Niektóre miksery mają bardzo tródną konstrókcję pod względem serwisowania. Nie wiem jak jest w tym modelu ale na przykąłd w Alesis Studio 32 wszystko jest zamontowane na jednej płycie i na dodatek obu stronnej. Aby to rozebrac trzeba zdjac kazdą niemal gałkę odkręcić nakrętki na potencjometrach zabiera to wiele czasu.
Niektóre miksery sa zbudowane modułowo gdzie na każdy kanał przypada oddzielna płytka i wtedy jest już trochę łatwiej. Wydaje mi się ze Mackie produkuje właśnie w systemie modułowym.
Jeżeli tak jest to proponuję sprawdzic wszystkie wiązki i wtyki przemyć jakims dobrym preparaem czyszczącym.
Pozdrawiam, Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
Senkju Wery Macz
Nie omieszkam sprawdzić, najgorsze jest w tej chwili, że jestpremiera i spektakle codziennie.. i normalnie nie ma kiedy go rozebrać gada jednego... na szczęście zatyka mi sięna odsłuchach... to jakoś przeboleję... a co mi aktorzy namarudzą to moje...
:)
Nie omieszkam sprawdzić, najgorsze jest w tej chwili, że jestpremiera i spektakle codziennie.. i normalnie nie ma kiedy go rozebrać gada jednego... na szczęście zatyka mi sięna odsłuchach... to jakoś przeboleję... a co mi aktorzy namarudzą to moje...
:)
www.surogat.pl