Nuendo i PC

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
vevev
Nuendo i PC

Post autor: vevev » środa 06 paź 2004, 20:16

Potrzebuje pomocy: posiadam pc z procesorem 2600 athlon,plyte asus , 2x512 mb dual DDR, 2 dyski twarde, karte motu 828 mk II firewire, grafika 32 mb, WINDOWS XP HOME EDITION I NUENDO wersje 2.2 (wszystko zakupione w sklepie)

i to .... zawiesza mi sie przy odtwarzaniu (czasem nawet gasnie- restart) nie mowiac juz o mixdown (bardzo rzadko udaje mu sie to zrobic)

zmienialem RAM

zmienialem plyte glowna

zmienialem karte dzwiekowa

zmienilem wentylator

I NIC ZAWSZE TO SAMO

moze jest cos w windziee lub biosie

Kalamb

Re: Nuendo i PC

Post autor: Kalamb » czwartek 07 paź 2004, 19:10

...

Potrzebuje pomocy: posiadam pc z procesorem 2600 athlon,plyte asus , 2x512 mb dual DDR, 2 dyski twarde, karte motu 828 mk II firewire, grafika 32 mb, WINDOWS XP HOME EDITION I NUENDO wersje 2.2 (wszystko zakupione w sklepie)

i to .... zawiesza mi sie przy odtwarzaniu (czasem nawet gasnie- restart) nie mowiac juz o mixdown (bardzo rzadko udaje mu sie to zrobic)

I NIC ZAWSZE TO SAMO

moze jest cos w windziee lub biosie

...

Mam podobny zestaw i nie ma problemu potrzebuję wiecej informacji o płycie gł.zasilaczu i pamięciach

kalamb

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » czwartek 07 paź 2004, 19:38

czy zwis wystepuje tylko w nuendo ?

najczestsze przyczyny zwisow to - pamiec, zasilacz, kontroler firewire (jezeli nie zintegrowany na plycie)
Warszawa - 'home' studio

Blaviken

Post autor: Blaviken » piątek 08 paź 2004, 07:58

...czy zwis wystepuje tylko w nuendo ?

najczestsze przyczyny zwisow to - pamiec, zasilacz, kontroler firewire (jezeli nie zintegrowany na plycie)...

Osobiscie zajalbym sie najpierw zasilaczem. Zerknij co to za firma i jakie parametry. Prawdopodobnie on nie daje rady...

Pozdrawiam,

www.blaviken.com

ODPOWIEDZ