Zwiększenie głośności
w takim razzie sprobuj L3 .... wielo pasmowy limiter ..... .
Re: Zwiększenie głośności
1) Ten "poszerzacz stereo" PSP działa również z plików mono ("PSP pseudo stereo", cyt. ze strony producenta: PSP PseudoStereo plug-in enables the conversion of the mono signal into a stereo one) - takie hocki-klocki fazowe... sam też nie lubię tego typu efektów- dlatego też nie posiadam żadnego takowego ;) Co nie zmienia faktu, że jest to najlepszy z efektów tego typu, jakie kiedykolwiek słyszałem
2) Clip przed limiterem daje paskudny efekt, dlatego też zwróciłem na to uwagę...
3) Nie wiem, jak używasz limitera, ale (radzi sobie, radzi) jeżeli zrobisz to poprawnie (może część parametrów masz źle ustawioną?), to żadnego bulgotania nie usłyszysz... Spróbuj limitować dwa razy z mniejszym natężeniem- to lepsze, niż raz hardecore'owo
(spróbuj np. 2* 3dB) Limitowałem wczoraj próbkę tego chóru i wszystko było w porządku...

2) Clip przed limiterem daje paskudny efekt, dlatego też zwróciłem na to uwagę...
3) Nie wiem, jak używasz limitera, ale (radzi sobie, radzi) jeżeli zrobisz to poprawnie (może część parametrów masz źle ustawioną?), to żadnego bulgotania nie usłyszysz... Spróbuj limitować dwa razy z mniejszym natężeniem- to lepsze, niż raz hardecore'owo

Limitowałem wczoraj próbkę tego chóru i wszystko było w porządku...
...
mozesz podeslac plik?
ss1@poczta.fm
dzieki
...
mozesz podeslac plik?
ss1@poczta.fm
dzieki
...Limitowałem wczoraj próbkę tego chóru i wszystko było w porządku...
...
mozesz podeslac plik?
ss1@poczta.fm
dzieki
...
oczywiście poza miejscami z tymi paskudnymi klipami- mnie to osobiście drażni... dlatego też uważam, że najpierw powinieneś pozbyć się tych trzasków- inaczej wylimitowany materiał będzie brzmiał dobrze, za wyjątkiem paskudnych klipów... ja osobiście nie znoszę takiego 'trzask, trzask'
Jeżeli chcesz się przekonać, jak ja to zrobiłbym (abstrahując od trzasków), ściągnij z www.waves.com demo L3 i ustaw limiter (moim zdaniem w tym przypadku lepiej działa Ultramaximizer), ustaw outceiling na -0.5, a threshold na np: -2 (* 2 podejścia- 6dB to jednak za wiele, nie potrzeba tak miażdżyć...) i gotowe...
...
mozesz podeslac plik?
ss1@poczta.fm
dzieki
...
oczywiście poza miejscami z tymi paskudnymi klipami- mnie to osobiście drażni... dlatego też uważam, że najpierw powinieneś pozbyć się tych trzasków- inaczej wylimitowany materiał będzie brzmiał dobrze, za wyjątkiem paskudnych klipów... ja osobiście nie znoszę takiego 'trzask, trzask'

Jeżeli chcesz się przekonać, jak ja to zrobiłbym (abstrahując od trzasków), ściągnij z www.waves.com demo L3 i ustaw limiter (moim zdaniem w tym przypadku lepiej działa Ultramaximizer), ustaw outceiling na -0.5, a threshold na np: -2 (* 2 podejścia- 6dB to jednak za wiele, nie potrzeba tak miażdżyć...) i gotowe...
...Limitowałem wczoraj próbkę tego chóru i wszystko było w porządku...
...
mozesz podeslac plik?
ss1@poczta.fm
dzieki
...
Dziwna sprawa z tym Plikiem ....... rzeczywiście wyłażą jakieś piardy , przepuściłem to przez TC Electronic Finalizer w roznych konfigurachach , ... tez wyszły piardniecia i to bardzo mocne . najlepiej zachował się ten plik po C4 wavsa + V Warmer .... ale nawet wtedy bardzo mocno nie można go rozkręcić, ten Plik się zachowuje jak by już był raz kompresowany albo limitowany , w innym tzn bez kompresji lub limitowania wypadku praktycznie niema szans na takie zachowanie , wiec raczej zapomnij .. L3 nie daje dobrych rezultatow w tym przypadku absolutnie , Na moj Gust ..... Cyprio opowiadasz bajki ...... z tym Plikiem duzo sie juz nie zrobi :)
...
mozesz podeslac plik?
ss1@poczta.fm
dzieki
...
Dziwna sprawa z tym Plikiem ....... rzeczywiście wyłażą jakieś piardy , przepuściłem to przez TC Electronic Finalizer w roznych konfigurachach , ... tez wyszły piardniecia i to bardzo mocne . najlepiej zachował się ten plik po C4 wavsa + V Warmer .... ale nawet wtedy bardzo mocno nie można go rozkręcić, ten Plik się zachowuje jak by już był raz kompresowany albo limitowany , w innym tzn bez kompresji lub limitowania wypadku praktycznie niema szans na takie zachowanie , wiec raczej zapomnij .. L3 nie daje dobrych rezultatow w tym przypadku absolutnie , Na moj Gust ..... Cyprio opowiadasz bajki ...... z tym Plikiem duzo sie juz nie zrobi :)
udało mi sie dodac mu 1 dB ... RMS ... to wszystko . i nic wiecej z tego nie wycisniesz
Spróbowałem jeszcze odrobinę innej metody- wysłałem Tobie plik... głośność jest nawet odrobinę przesadna, ale jak na takie trzaski, to nie zostały one aż tak uwypuklone... a i barwa dźwięku nie jest spłaszczona- charakter dźwiękowy (jak na tak mocne zgłośnienie materiału) pozostał dosyć podobny
trzaski jednak w takim przypadku będą dawać o sobie znać- bez wstępnej obróbki nie ma mocnych
więc nie oczekuj cudów.
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
oczywiście, że się da- ja podkręciłem głośność mocno- brzmi dobrze do pojawienia się pierwsze trzasku- ale to niestety wina próbki... Jako bajarz (hehe) uważam jednak, że trzeba to zrobić kilkakrotnie (w pliku przesłanym poddałem obróbce plik czterokrotnie na lżejszych ustawieniach)- przy mocnych ustawieniach nawet TC nic tu nie zdziała- tutaj trzeba działać jak z kobietą- delikatnie i stanowczo
i bez pośpiechu...
Bajarz
a podkręcić 1dB to każde dziecko w przedszkolu potrafi

Bajarz

a podkręcić 1dB to każde dziecko w przedszkolu potrafi

Paul- daj znać, czy plik doszedł, bo coś mi dzisiaj poczta marudna...
...oczywiście, że się da- ja podkręciłem głośność mocno- brzmi dobrze do pojawienia się pierwsze trzasku- ale to niestety wina próbki...
niestety brzmi zle - bulgocze wrecz - i tu wcale nie chodzi o ten nieszczesny klip - w innych miejscach (nie na umieszczonym przykladzie)bez klipow jest to samo
niestety brzmi zle - bulgocze wrecz - i tu wcale nie chodzi o ten nieszczesny klip - w innych miejscach (nie na umieszczonym przykladzie)bez klipow jest to samo