Reason to doskonały software, jeden z najlepszych w swojej klasie.
A Howlett? Większość muzyków miała w swojej historii "flirt" z VSTi. Czy pozostanie przy sofcie, czas pokaże. Nie uwierzę, że pozbył się swoich ukochanych dwóch Rolandów W30

On jako jeden z najlepszych w tej branzy jest dobitnym przykladem ,ze nie trzeba miec najnowszego hardware zeby uciulac dobry song czy tez cala plyte.
Ależ nic takiego nie miałem na myśli. Oczywiście, że można zrobić super płytę na VSTi. Po prostu, jeśli ma się bzika na punkcie syntezatorów (a większość producentów techno i dance ma takowego bzika) to przychodzi moment kiedy "wirtualny seks"

Posiadanie prawdziwych syntezatorów to niestety spory wydatek i dlatego jest to domeną tych producentów, którzy mogą sobie na to pozwolić. Byłem dzisiaj na stronach Blank&Jones i Darude. Mają wspaniale wyposażone studia gdzie stoją prawdziwe syntezatory. Ale Darude pisze, że pierwsze demo "Sandstorm" nagrał na kompie z VSTi.
Tak więc można i tak i tak, aczkolwiek ja nie widzę jakiejś przewagi VSTi nad prawdziwym sprzętem poza ceną.
Na marginesie, zarówno Darude jak i B&J mają w studio Mac'a nie Peceta - dziwacy jacyś

Pozdrawiam,
Maciej R.