Jak poprawić brzmienie utworu z pliku MIDI?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
spiker
Re: Jak poprawić brzmienie utworu z pliku MIDI?

Post autor: spiker » wtorek 28 wrz 2004, 12:27

Zacząłem szukać. Dziwne zjawisko: na stronach Yamahy....nikt nic nie wie

Łańcuch "S-YXG50/100" prowadzi tylko do stron pisanych drutem kolczastym.

czyżby już go nie produkowali? Ale przecież zalecają użycie np. ze sprzedawanym XG Works....:-o, to skąd go brać jak go nie ma

może jednak trzeba dłużej poszukać...
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 28 wrz 2004, 13:38

łatwiej jest wersjami:

S-YXG50

S-YXG100
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 28 wrz 2004, 14:06

...Zacząłem szukać. Dziwne zjawisko: na stronach Yamahy....nikt nic nie wie...

Było tego więcej: SoftSynthesizer S-YG20, SoftSynthesizer S-YXG50 - syntezatory programowe, Sondius XG (S-YXG100) połączenie S-YXG50 z modelowaniem fizycznym (VL1, VL7 i VL70m). Programy te nie były bezpłatne, chyba, że dodane wraz kartą muzyczną (multimedialną) np. Terratec 512i Digital, I/OMagic (Storm Surge, Hurricane Extreme, Typhon Theatre), Yamaha UW500. Trudno powiedzieć dlaczego nie ma ich w aktualnej ofercie Yamahy, może kroi się coś nowego, oby ciekawszego. Równie popularny Roland VSC-88H3 Virtual Sound Canvas jest jeszcze w ofercie Edirola.

Alternatywa:

• SynthFont (free) - narzędzie służące do odtwarzania plików MIDI z wykorzystaniem SoundFontów. Wyposażony w prosty edytor MIDI i okno edytora pianolowego. Przydatne narzędzie dla wszystkich, którzy chcą wydajnie pracować z plikami SoundFont - EiS CD 07/2004

• sfz Sample Player (free) - znakomity odtwarzacz plików w formacie SoundFont, WAV, OGG oraz SFZ. Oprócz zaimplementowanej funkcji połączenia próbek z samplami pogłosów posiada zapętlania i możliwość kreowania brzmień z wykorzystaniem modelowania fizycznego - EiS CD 07/2004
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
AM

Post autor: AM » wtorek 28 wrz 2004, 20:20

Bardzo dziękuję – sprawdzę w miarę możliwości wszystkie polecane opcje. Teraz przynajmniej wiem wokół czego szukać. Jeszcze raz wielkie, wielkie dzięki. Pozdrowienia dla wszystkich AM.
Mam 39 lat a od 18-tu pracuje jako nauczyciel muzyki. Od kilku lat jako hobby interesuje sie nagrywaniem i realizacja dzwieku. Od trzech lat jestem prenumeratorem Estrada i Studio.

ODPOWIEDZ