Problem z Alesis M1 MK2 aktiv

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
acidman
Problem z Alesis M1 MK2 aktiv

Post autor: acidman » poniedziałek 27 wrz 2004, 20:45

witam

mam problem z tymi glosnikami,mianowicie po 3 miesiacach uzytkowania miala miejsce 1 awaria( glosnik basowy zaczal wyraznie zezic co uniemozliwilo dalsze nagrania) po naprawie gwarancyjnej zdazylem nacieszyc sie nimi 2 dni na skutek pojawienia sie tego samego problemu w drugim glosniku.

chcialbym sie dowiedziec skad moze brac sie ten problem..nadmieniam ze eksploatowalem je na 3/4 mocy a pomieszczenia nagraniowe ma 40 m2,dlatego zastanawiam sie rowniez czy napewno sa to dobre monitory do tego typu pomieszczen?

dzieki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
go

Re: Problem z Alesis M1 MK2 aktiv

Post autor: go » poniedziałek 27 wrz 2004, 22:14

...witam

mam problem z tymi glosnikami,mianowicie po 3 miesiacach uzytkowania miala miejsce 1 awaria( glosnik basowy zaczal wyraznie zezic co uniemozliwilo dalsze nagrania) po naprawie gwarancyjnej zdazylem nacieszyc sie nimi 2 dni na skutek pojawienia sie tego samego problemu w drugim glosniku.

chcialbym sie dowiedziec skad moze brac sie ten problem..nadmieniam ze eksploatowalem je na 3/4 mocy a pomieszczenia nagraniowe ma 40 m2,dlatego zastanawiam sie rowniez czy napewno sa to dobre monitory do tego typu pomieszczen?

dzieki i pozdrawiam...

Też niedawno kupiłem te monitory i wysiadł mi głośnik wysokotonowy jeszcze nie wrócił z naprawy musze nadmienic że akurat kiedy nastompiła awaria nic nie grało były tylko włączone a po chwili zażęziło i po wszystkim jestem ciekaw co będze dalej bo drugi monitor jest narazie ok powodzenia Go

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » wtorek 28 wrz 2004, 00:17

Też niedawno kupiłem te monitory i wysiadł mi głośnik wysokotonowy jeszcze nie wrócił z naprawy musze nadmienic że akurat kiedy nastompiła awaria nic nie grało były tylko włączone a po chwili zażęziło i po wszystkim jestem ciekaw co będze dalej bo drugi monitor jest narazie ok powodzenia Go ...

3 tygodnie temu , wypożyczyłem z zaprzyjaźnionego sklepu Zestaw , M1 Mk II , dziwna sprawa , jeden głośnik w kolumnie miał więcej góry ( wysokich częstotliwości ) niż drugi w drugiej , następnego dnia odwiozłem z powrotem , chcąc wymienić, oczywiście kolega przyniósł z magazynu inna parę zapakowane fabrycznie i w tym momencie wchodzi facet i od drzwi się wydziera ze on ma już dosyć tych monitorów i chce zwrotu pieniędzy , ponieważ 3 raz coś się z nimi dzieje . Słyszałem także opinie ze Pasywne Alesisy Monitor One Mk2 sa po prostu lepsze , nie koloryzują niskich częstotliwości co definitywnie w aktywnych jest to wadą .

tutaj takze mozna cos przeczytac

Awatar użytkownika
Metalofan

Post autor: Metalofan » wtorek 28 wrz 2004, 01:30

To już wiem skąd sie wzięła tak drastyczna, bo 50% obniżka cen na te monitory... Ja mam wersje pasywną i jak na razie nic sie nie dzieje
Jestem po prostu fanem metalu!!!

Grey

Post autor: Grey » wtorek 28 wrz 2004, 03:49

No to mnie teraz ładnie zdołowaliście ;-( tfu, tfu, u mnie naszczęście jest narazie wszystko w porządku.

Pozdr.
eis, eis, baby!

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » wtorek 28 wrz 2004, 06:28

...To już wiem skąd sie wzięła tak drastyczna, bo 50% obniżka cen na te monitory... Ja mam wersje pasywną i jak na razie nic sie nie dzieje ...

Nie przesadzaj...

mandaryn

Post autor: mandaryn » wtorek 28 wrz 2004, 08:10

...

Co to za sklep w którym można sobie wypożyczyć monitory - też tak chce.

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » wtorek 28 wrz 2004, 08:31

......To już wiem skąd sie wzięła tak drastyczna, bo 50% obniżka cen na te monitory... Ja mam wersje pasywną i jak na razie nic sie nie dzieje ...

Nie przesadzaj... ...

Dokładnie, bez przesady. Ja używam swoich aktywnych od dwóch lat i nic się nie dzieje. Zadzwońcie do serwisu i dowiedzcie się co się dzieje zamiast panikować.

H

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » wtorek 28 wrz 2004, 10:40

......To już wiem skąd sie wzięła tak drastyczna, bo 50% obniżka cen na te monitory... Ja mam wersje pasywną i jak na razie nic sie nie dzieje ...

Nie przesadzaj... ...

Obniżka cen w Europie wiąże się z polityka firmy ALESIS i raczej wypromowaniem droższych produktów ""PROlinear " poza tym słyszałem że Alesis podobnie jak MACKIE , przeniósł cześć swojej produkcji do krajów azjatyckich z ta różnicą ze np., MACKE produkuje gotowy produkt w Chinach , a Alesis tylko podzespoły które sa składane w USA

Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:

Post autor: stereophonic » wtorek 28 wrz 2004, 10:43

podobno bebechy sa gdzies na dalikm wschodzie produkowane dlatego spadły ceny
Pozdrawiam Stereophonic

ODPOWIEDZ