Problem z Alesis M1 MK2 aktiv
witam
mam problem z tymi glosnikami,mianowicie po 3 miesiacach uzytkowania miala miejsce 1 awaria( glosnik basowy zaczal wyraznie zezic co uniemozliwilo dalsze nagrania) po naprawie gwarancyjnej zdazylem nacieszyc sie nimi 2 dni na skutek pojawienia sie tego samego problemu w drugim glosniku.
chcialbym sie dowiedziec skad moze brac sie ten problem..nadmieniam ze eksploatowalem je na 3/4 mocy a pomieszczenia nagraniowe ma 40 m2,dlatego zastanawiam sie rowniez czy napewno sa to dobre monitory do tego typu pomieszczen?
dzieki i pozdrawiam
mam problem z tymi glosnikami,mianowicie po 3 miesiacach uzytkowania miala miejsce 1 awaria( glosnik basowy zaczal wyraznie zezic co uniemozliwilo dalsze nagrania) po naprawie gwarancyjnej zdazylem nacieszyc sie nimi 2 dni na skutek pojawienia sie tego samego problemu w drugim glosniku.
chcialbym sie dowiedziec skad moze brac sie ten problem..nadmieniam ze eksploatowalem je na 3/4 mocy a pomieszczenia nagraniowe ma 40 m2,dlatego zastanawiam sie rowniez czy napewno sa to dobre monitory do tego typu pomieszczen?
dzieki i pozdrawiam
Re: Problem z Alesis M1 MK2 aktiv
...witam
dzieki i pozdrawiam...
Też niedawno kupiłem te monitory i wysiadł mi głośnik wysokotonowy jeszcze nie wrócił z naprawy musze nadmienic że akurat kiedy nastompiła awaria nic nie grało były tylko włączone a po chwili zażęziło i po wszystkim jestem ciekaw co będze dalej bo drugi monitor jest narazie ok powodzenia Go
dzieki i pozdrawiam...
Też niedawno kupiłem te monitory i wysiadł mi głośnik wysokotonowy jeszcze nie wrócił z naprawy musze nadmienic że akurat kiedy nastompiła awaria nic nie grało były tylko włączone a po chwili zażęziło i po wszystkim jestem ciekaw co będze dalej bo drugi monitor jest narazie ok powodzenia Go

3 tygodnie temu , wypożyczyłem z zaprzyjaźnionego sklepu Zestaw , M1 Mk II , dziwna sprawa , jeden głośnik w kolumnie miał więcej góry ( wysokich częstotliwości ) niż drugi w drugiej , następnego dnia odwiozłem z powrotem , chcąc wymienić, oczywiście kolega przyniósł z magazynu inna parę zapakowane fabrycznie i w tym momencie wchodzi facet i od drzwi się wydziera ze on ma już dosyć tych monitorów i chce zwrotu pieniędzy , ponieważ 3 raz coś się z nimi dzieje . Słyszałem także opinie ze Pasywne Alesisy Monitor One Mk2 sa po prostu lepsze , nie koloryzują niskich częstotliwości co definitywnie w aktywnych jest to wadą .
tutaj takze mozna cos przeczytac
To już wiem skąd sie wzięła tak drastyczna, bo 50% obniżka cen na te monitory... Ja mam wersje pasywną i jak na razie nic sie nie dzieje

Jestem po prostu fanem metalu!!!
No to mnie teraz ładnie zdołowaliście ;-( tfu, tfu, u mnie naszczęście jest narazie wszystko w porządku.
Pozdr.
Pozdr.
eis, eis, baby!
...To już wiem skąd sie wzięła tak drastyczna, bo 50% obniżka cen na te monitory... Ja mam wersje pasywną i jak na razie nic sie nie dzieje
...
Nie przesadzaj...

Nie przesadzaj...

...
Co to za sklep w którym można sobie wypożyczyć monitory - też tak chce.
Co to za sklep w którym można sobie wypożyczyć monitory - też tak chce.

......To już wiem skąd sie wzięła tak drastyczna, bo 50% obniżka cen na te monitory... Ja mam wersje pasywną i jak na razie nic sie nie dzieje
...
Nie przesadzaj...
...
Dokładnie, bez przesady. Ja używam swoich aktywnych od dwóch lat i nic się nie dzieje. Zadzwońcie do serwisu i dowiedzcie się co się dzieje zamiast panikować.
H

Nie przesadzaj...

Dokładnie, bez przesady. Ja używam swoich aktywnych od dwóch lat i nic się nie dzieje. Zadzwońcie do serwisu i dowiedzcie się co się dzieje zamiast panikować.
H
......To już wiem skąd sie wzięła tak drastyczna, bo 50% obniżka cen na te monitory... Ja mam wersje pasywną i jak na razie nic sie nie dzieje
...
Nie przesadzaj...
...
Obniżka cen w Europie wiąże się z polityka firmy ALESIS i raczej wypromowaniem droższych produktów ""PROlinear " poza tym słyszałem że Alesis podobnie jak MACKIE , przeniósł cześć swojej produkcji do krajów azjatyckich z ta różnicą ze np., MACKE produkuje gotowy produkt w Chinach , a Alesis tylko podzespoły które sa składane w USA

Nie przesadzaj...

Obniżka cen w Europie wiąże się z polityka firmy ALESIS i raczej wypromowaniem droższych produktów ""PROlinear " poza tym słyszałem że Alesis podobnie jak MACKIE , przeniósł cześć swojej produkcji do krajów azjatyckich z ta różnicą ze np., MACKE produkuje gotowy produkt w Chinach , a Alesis tylko podzespoły które sa składane w USA
- stereophonic
- Kontakt:
podobno bebechy sa gdzies na dalikm wschodzie produkowane dlatego spadły ceny
Pozdrawiam Stereophonic