E-mu 1820m - nagrywanie audio

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Monaster
E-mu 1820m - nagrywanie audio

Post autor: Monaster » poniedziałek 27 wrz 2004, 14:26

Mam problem z wprowadzeniem sygnalu z instrumentu przez mixer E-mu na Cubase 2.2 i WaveLab.Jak to zsynchronizowac,aby nagrywac sygnal Audio itd???

Awatar użytkownika
ovca

Re: E-mu 1820m - nagrywanie audio

Post autor: ovca » wtorek 28 wrz 2004, 15:31

...Mam problem z wprowadzeniem sygnalu z instrumentu przez mixer E-mu na Cubase 2.2 i WaveLab.Jak to zsynchronizowac,aby nagrywac sygnal Audio itd??? ...

...musisz wpiac w tory fizycznych wejsc mixera wysylki do Asio (w ustawieniach Audio Cubase wybierasz oczywiscie sterowniki E-mu Asio) - ale one sa juz 'fabrycznie' wpiete wiec powinno byc OK;

Natomiast zebys mogl nagrywac w WaveLab musicz na tor fizycznego wejscia w mixerze w ktory wpiales instrument dodatkowo zapiac wysylke do Windows Audio (Windows L/R)

(to wszystko z pamieci, ale powinno sie zgadzac)

pozdrawiam

ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

Awatar użytkownika
Monaster

Re: E-mu 1820m - nagrywanie audio

Post autor: Monaster » środa 29 wrz 2004, 09:20

......Mam problem z wprowadzeniem sygnalu z instrumentu przez mixer E-mu na Cubase 2.2 i WaveLab.Jak to zsynchronizowac,aby nagrywac sygnal Audio itd??? ...

...musisz wpiac w tory fizycznych wejsc mixera wysylki do Asio (w ustawieniach Audio Cubase wybierasz oczywiscie sterowniki E-mu Asio) - ale one sa juz 'fabrycznie' wpiete wiec powinno byc OK;

Natomiast zebys mogl nagrywac w WaveLab musicz na tor fizycznego wejscia w mixerze w ktory wpiales instrument dodatkowo zapiac wysylke do Windows Audio (Windows L/R)

(to wszystko z pamieci, ale powinno sie zgadzac)

pozdrawiam

ovca...

Serdecznie Dziekuje.Rownież pozdrawiam.Jeszcze raz dziękuję

ODPOWIEDZ