Jaki procesor i płyta do muzyki?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
belcanto
Re: Jaki procesor i płyta do muzyki?

Post autor: belcanto » czwartek 23 wrz 2004, 08:31

...a jesli chodzi o kartą echo Mia... Zaznaczam, iż jest bardzo wybredna co do chipsetu płyty głównej. Do tej karty zdecydowanie INTEL.

Awatar użytkownika
thc-wwa

Post autor: thc-wwa » czwartek 23 wrz 2004, 11:25

dla wyjaśnienia jestem serwisantem komputerowym i odradzam wszystkim nowe produkcjie asusa ale i tak zrobicie co chcecie . ciekawe czy ten cooler do intela jest boxowy ? na 2,4 jeszcze jakotako pracował ale życzę powodzenia z procesorami powyżej 2,8 :

wracająć do płyt polecam gigabyte msi i epoxa nic pozatym abit i asus raczej strasznie zlazły z jakości częto padaja niestety a kiedyś takie dobre marki

pozdro

Awatar użytkownika
bullet

Post autor: bullet » czwartek 23 wrz 2004, 11:52

Przeczytaj jeszcze

ten temat , zanim się zdecydujesz.

YgreK

Post autor: YgreK » czwartek 23 wrz 2004, 13:24

......a jesli chodzi o kartą echo Mia... Zaznaczam, iż jest bardzo wybredna co do chipsetu płyty głównej. Do tej karty zdecydowanie INTEL....

Mam karte MiaMIDI i plyte ASUS A7N8X na NForce2. Od roku czasu pracuje na tej konfiguracji i jestem z niej bardzo zadowolony. Nie wiem jak spisuje sie Mia+VIA.

Awatar użytkownika
thc-wwa

Post autor: thc-wwa » środa 29 wrz 2004, 15:16

......dzieciaki heheh po pierwsze oprucz karty najważniejsza jest płyta potem procesor możesz mić najmocniejszego intela na gów.... płycie i będzie chodził gożej niż średni amd na dobrej ja miałem bartona 2800xp+ na chaintechu zenicie i powiem wam że popirdzielał nie dużo słamiej niż teraźniejszy prescot 2800 na msi 865 platinium aczkolwiek możliwości intela z th są dużo więkrze niż amd wystarczy zapiąć 3x spectrasonic po lednym pazie i eq wavesa na sztuce i zobaczysz gdzie kończy się amd

pozdro

...

Kolego, płyta, płytą. Bardzo ważne jaki na tej płycie będzie chipset. Jest wiele kart muzycznych, które nie za bardzo będą działać stabilnie... Nie jestem zwolennikiem procesorów AMD, a więc z tego tytułu będę zachwalać INTELA. Radzę ci kupić przede wszystkim kartę, a później pod nią składać komputer. Jeśli postawisz na Pentium – polecam ci płyty główne firmy Asus, lub Gigabyte.

aq i jeszcze wetylatory do amd są dużo skuteczniejsze niż do intela i są 2x tańsze a niewiem czy 20 imbecylków to dużo

+++++

Mam Pentium 4 - 2,4 wentylator… jest rewelacyjny, praktycznie go nie słychać. W czym problem?

Nie inwestuj w AMD – to jest moje zdanie....

jak se kupisz asusa z nowej fabryki to proponuję odrazu udać się do serisu hehehehehe

p4 2,4 nie jest w produkcji od jakiegoś pół roku i fakt coolery były znośne obecne raczej niesą chyba że wwwwwrrrrrrrrr ci bardzo odpowiada mi NIE oczywiście że intel do zastosowań muzycznych jest lepszy sam na takim pracuję ale dla budrzetowych rozwiązań amd jest spoko różnica w cenie ok 500 pln lepiej niech chłopak kupi sobie coś lepszego niż sb live czy audigy niż intela

EMD

Post autor: EMD » środa 29 wrz 2004, 15:41

Ja mam plyte Athola 1800+ z plyta Gigabyte 7VAX.

Wentylatory:

1) Jako wentylator na cpu kupilem Igloo246X (końcówki nie pomne). Chodzi cicho. Temperatura nie przekracza 65 stopni. Wiem, ze niektorzy zaraz sie oburza ze to duzo ale robilem testy i Athlony stabilnie pracuja caly dzien z 95 Celc na pokładzie,

2) Niestety plyta ma na chipsecie wentylator ktory wymienilem na Sunon'a KDE1204PKS2-H ktoremy za pomoca stabilizatora zmniejszylem napiecie do 9V. Teraz jest cichutko.

3) Wlasnie kupilem karte grafiki FX5200 z radiatorem (tez sa takie wersje).

Czyli wentylatora brak.

4) Zasilacz marki noname - moze taki byc bo nie obcizam go za duzo uzywajac wszystko co się da na USB z własnym zasialaniem. Wetylator wymienilem na Collermastera SAF - numer nie pamietam. Podpiąłem go pod złącze system fan i widzę ilość obrotów. Poprzez mój prywatny czujnik temperatury (ręka) mniej więcej wiem że mimo ogranicznika na rezystorze napięcia że nie gotuję zasialacza.

5) Wentylator obudowy jest mi właściwie nie potrzebny, ale przepiołem go na 5V i działa bezszelestnie.

Używałem różnych kart i interefejsów muzycznych - od SB do Yamahy. Wszystko działa poprawnie.

Można podsumować to tak - nieważne jaki masz sprzęt, liczy się człowiek

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 29 wrz 2004, 15:41

...Chcę kupić procesor i płyte.Jaką konfiguracje wybrać do pracy z VST?Będę chciał kupić też kartę EchoMia.W AudiFactory powiedzieli mi że koniecznie Pentium ale nie wiem czy stać mnie na Intela - wolał bym Athlona ale czy on to pociągnie i będzie stabilny?...

ze swojej strony mogę polecić AMD i do tego chłodzenie wodne.u mnie elegancko spisuje się przy plug-inach vst - pozdrawiam
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

ODPOWIEDZ