POD XT - nagrywanie przez USB

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
msieczko
POD XT - nagrywanie przez USB

Post autor: msieczko » poniedziałek 20 wrz 2004, 09:30

czy wpadliście jakoś na to jak nagrywać sygnał z pod'a przez usb i jednocześnie pracować na innej karcie (ASIO) i z niej odsłuchiwać projekt ?

konkretnie chodzi o Cubase2 , a podstawowa karta to Waveterminal 192X. Czy można nagrywać z poda przez usb - jednocześnie mając aktywne sterowniki Waveterminala ? chodzi o to, żeby uniknąć wielokrotnego przetwarzania sygnału a/d - d/a
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
Hofander

Re: POD XT - nagrywanie przez USB

Post autor: Hofander » poniedziałek 20 wrz 2004, 10:01

...czy wpadliście jakoś na to jak nagrywać sygnał z pod'a przez usb i jednocześnie pracować na innej karcie (ASIO) i z niej odsłuchiwać projekt ?

konkretnie chodzi o Cubase2 , a podstawowa karta to Waveterminal 192X. Czy można nagrywać z poda przez usb - jednocześnie mając aktywne sterowniki Waveterminala ? chodzi o to, żeby uniknąć wielokrotnego przetwarzania sygnału a/d - d/a...

O ile mi wiadomo to nie ma takiej opcji, w każdym razie mi się nie udało.

H

Awatar użytkownika
spiker

Re: POD XT - nagrywanie przez USB

Post autor: spiker » poniedziałek 20 wrz 2004, 10:14

O ile mi wiadomo to nie ma takiej opcji, w każdym razie mi się nie udało.

H...

można, ale z użyciem ASIO Multimedia drivers, ale wtedy żegnaj niska latencjo .

Tu kieł pokazuje GuitarPort, który po prostu realizuje funkcję zwykłąego interfejsu audio na USB z własnymi strorwnikami ASIO, więc nie ma potrzeby użycia w tym samym czasie dwóch interfejsów. GPort wystarczy. A czy czasem POD'y (w późniejszych wersjach) tego nie potrafią?
[addsig]
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ