Witam, dopiero niedawno zacząłem swoja przygodę z nagrywaniem i natrafiłem na pewnien problem. Chodzi o to ze gdy nagrywam gitare z przesterem(MT-2) to w tle słychać coś jakby flanger! Jestem posiadaczem Emu1212m. Czy to może być wina karty? Bo wczesniej nagrywałem fuzza na SBAudigy i było wszystko ok.
Gitare nagrywam z pieca(PeaveyBandit112) mikrofonem Sennheiser e845s. Wszystko idzie do mikserka (Behringer eurorack mx602A) i do karty. Uzywam Cubase SX 1.0.
Z góry dziekuje za pomoc:)
Nie chcę flangera!
Re: Nie chcę flangera!
...Witam, dopiero niedawno zacząłem swoja przygodę z nagrywaniem i natrafiłem na pewnien problem. Chodzi o to ze gdy nagrywam gitare z przesterem(MT-2) to w tle słychać coś jakby flanger! Jestem posiadaczem Emu1212m. Czy to może być wina karty? Bo wczesniej nagrywałem fuzza na SBAudigy i było wszystko ok.
Gitare nagrywam z pieca(PeaveyBandit112) mikrofonem Sennheiser e845s. Wszystko idzie do mikserka (Behringer eurorack mx602A) i do karty. Uzywam Cubase SX 1.0.
Z góry dziekuje za pomoc:)...
Czy efekt "flangera" wystepuje tylko podczas samego nagrywania, czy sluchac go takze potem - na nagranej sciezce?
M
Z góry dziekuje za pomoc:)...
Czy efekt "flangera" wystepuje tylko podczas samego nagrywania, czy sluchac go takze potem - na nagranej sciezce?
M
M...
Słychac go na nagranej scieżce, w tym cały problem. Czy tego chcę czy nie mam ten "efekt" nałozony na przester...
Tutaj jest fragment piosenki z tym właśnie efektem:
null
M...
Słychac go na nagranej scieżce, w tym cały problem. Czy tego chcę czy nie mam ten "efekt" nałozony na przester...
Tutaj jest fragment piosenki z tym właśnie efektem:
null
Zapewne nagrywają sie dwa zmieszane sygnały: jeden do monitoringu (wcześniej) i drugi - ten właściwy. Wyłącz w Cubase funkcję Direct Monitoring (albo jakoś tak nazwaną), bo podsłuch grania masz i tak w mikserze hardware.
MD
MD
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
...Zapewne nagrywają sie dwa zmieszane sygnały: jeden do monitoringu (wcześniej) i drugi - ten właściwy. Wyłącz w Cubase funkcję Direct Monitoring (albo jakoś tak nazwaną), bo podsłuch grania masz i tak w mikserze hardware.
MD
...
Zapewne tak właśnie było bo teraz jest już ok, wielkie dzięki!:)
MD
...
Zapewne tak właśnie było bo teraz jest już ok, wielkie dzięki!:)