Co tam Sting nawsadzał?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Antheck
Co tam Sting nawsadzał?

Post autor: Antheck » piątek 17 wrz 2004, 11:06

Witam,

Od jakiegoś już czasu słucham sobie Stinga, zarówno tych nowszych jak i starszych płyt.

Moje pytanie dotyczy jednak starszych propozycji tegoż Pana. Zastanawia mnie bowiem to, czy to co słysze jest faktycznie tym co tam jest. Chodzi mi dokładnie o dwa utwory:

1. "Englishman in NY" - czy w tym bridgeu jazzująco-rockującym jest użyty odgłos kozłowania piłką do kosza zamiast centralki?

2. "It's probably me" - czy na samym wstępie macie wrażenie, ze tam "na raz" jest odgłos pocierania kamyczka w zapalniczce?

Napiszcie co o tym sądzicie, Pozdrawiam
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."

Awatar użytkownika
KAFEL

Re: Co tam Sting nawsadzał?

Post autor: KAFEL » piątek 17 wrz 2004, 12:42

...Witam,

Od jakiegoś już czasu słucham sobie Stinga, zarówno tych nowszych jak i starszych płyt.

Moje pytanie dotyczy jednak starszych propozycji tegoż Pana. Zastanawia mnie bowiem to, czy to co słysze jest faktycznie tym co tam jest. Chodzi mi dokładnie o dwa utwory:

1. "Englishman in NY" - czy w tym bridgeu jazzująco-rockującym jest użyty odgłos kozłowania piłką do kosza zamiast centralki?

2. "It's probably me" - czy na samym wstępie macie wrażenie, ze tam "na raz" jest odgłos pocierania kamyczka w zapalniczce?

Napiszcie co o tym sądzicie, Pozdrawiam...

Pamiętam zsamplowaną zapalniczkę ... piłki do kosza nie

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » piątek 17 wrz 2004, 14:09

Nagrywałem kiedyś kapelkę (trio jazzowe) i im stopka właśnie tak brzmiała, dla mnie to był ogromny problem, że tak to brzmi - a oni jak posłuchali stwierdzili, że to jest to, do czego dążą Stopka mała - 18' o ile pamiętam, zamknięta, mikrofonik Beta 52 z około 30cm i to było to ;)

Pozdroowka,

Jacek

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » piątek 17 wrz 2004, 19:54

...Witam,

Napiszcie co o tym sądzicie, Pozdrawiam...

piosenka "it's probably me" była na ścieżce do "zabójczej broni"...pamiętam,że na początku teledysku było zapalanie zapalniczki.

Antheck

Post autor: Antheck » piątek 17 wrz 2004, 23:04

piosenka "it's probably me" była na ścieżce do "zabójczej broni"...pamiętam,że na początku teledysku było zapalanie zapalniczki....

Przyznaję bez bicia, że faktycznie widziałem ten teledysk nie raz i nie dwa. Niemniej wydaje mi sie, że nawet jak na siłe sugestii ten dźwięk jest zbyt "zapalniczkowy"

Ciekawa sprawa z tym Stingiem..
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."

Awatar użytkownika
Damian2

Post autor: Damian2 » sobota 18 wrz 2004, 19:57

To wspaniale! Serio... A zna ktoś może instrument VST który wiernie oddaje zapalniczki i piłki do kosza? :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » niedziela 19 wrz 2004, 10:52

...To wspaniale! Serio... A zna ktoś może instrument VST który wiernie oddaje zapalniczki i piłki do kosza? :)

Pozdrawiam...

Pewnie jest w pakiecie efektow Stinga, ktore komponuja i produkuja mu kawalki

pozdrawiam

ODPOWIEDZ