Windows XP Service Pack 2 PL
czy moze ktos z forumowiczow zainstalował Service pack 2 , Jesli tak to czy sa jakies niepozadane objawy typu , zawieszenia itd . ?
Re: Windows XP Service Pack 2 PL
Czyżbym przespał pojawienie się WinXP SP2 PL? Z tego co mi wiadomo, to jeszcze sie nie ukazał.
eis, eis, baby!
Na samym dole tej Strony ,http://www.sterowniki.net.pl/ jest podany LINK gdzie mozna zciagnac PACK 2 PL.. osobiscie nie probowałem , ale moze ktos juz to zrobił ?
To jakaś dziwna sprawa, bo na stronach msoftu nie znalazłem żadnych informacji o pojawieniu się polskojęzycznego SP2. Może to jakaś ściema, ktoś dopisał PL do wersji anglojęzycznej i na dodatek developer edition?
eis, eis, baby!
...To jakaś dziwna sprawa, bo na stronach msoftu nie znalazłem żadnych informacji o pojawieniu się polskojęzycznego SP2. Może to jakaś ściema, ktoś dopisał PL do wersji anglojęzycznej i na dodatek developer edition?...
http://newsroom.chip.pl/news_113262.html
[addsig]
http://newsroom.chip.pl/news_113262.html
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
...czy moze ktos z forumowiczow zainstalował Service pack 2 , Jesli tak to czy sa jakies niepozadane objawy typu , zawieszenia itd . ?...
Wygląda na to, że w SP2 Microsoft nie wnosi niczego specjalnie nowego do Windowsa, czegoś, czego by nie można załatwić lepiej innymi niż Microsoftu metodami. Przykładowo - popupy czy zapora to rzeczy w których wyspecjalizowały się już określone firmy i urzytkownicy pewnie będą je darzyć większym zaufaniem niż ciągle nękane atakami projekty (nieuniknione) Microsoftu. Co trochę się słyszy o atakach np. na IE. W związku z tym, świetną alternatywą, która już posiada bloker popup jest Firefox. Jeżeli chodzi o zapory jest też sporo (share lub freeware - do użytku domowego) produktów wyspecjalizowanych firm. Moim zdaniem Microsoft spóźnił się z SP2 o kilka ładnych lat. Jak już wyżej napisałem, jeżeli używa się jedynie jakiejś alternatywnej przeglądarki i firewalla i w miarę regularnie korzysta w windows update, to właściwie nie ma sensu instalować tego SP bo jego funkcjonalność spada wtedy o jakieś 80 procent. No chyba, że SP jest potrzbny do "Improved Experiences" (czyli te 20 procent), jak to Microsoft nazwał, czyli usprawnionego protokołu obsługi sieci bezprzewodowych, bluetooth i multimedialnej "papki" w stylu apdejtu DirectX, co w celach typowo muzycznych jest, jakby to powiedzieć... bezużyteczne?
Wygląda na to, że w SP2 Microsoft nie wnosi niczego specjalnie nowego do Windowsa, czegoś, czego by nie można załatwić lepiej innymi niż Microsoftu metodami. Przykładowo - popupy czy zapora to rzeczy w których wyspecjalizowały się już określone firmy i urzytkownicy pewnie będą je darzyć większym zaufaniem niż ciągle nękane atakami projekty (nieuniknione) Microsoftu. Co trochę się słyszy o atakach np. na IE. W związku z tym, świetną alternatywą, która już posiada bloker popup jest Firefox. Jeżeli chodzi o zapory jest też sporo (share lub freeware - do użytku domowego) produktów wyspecjalizowanych firm. Moim zdaniem Microsoft spóźnił się z SP2 o kilka ładnych lat. Jak już wyżej napisałem, jeżeli używa się jedynie jakiejś alternatywnej przeglądarki i firewalla i w miarę regularnie korzysta w windows update, to właściwie nie ma sensu instalować tego SP bo jego funkcjonalność spada wtedy o jakieś 80 procent. No chyba, że SP jest potrzbny do "Improved Experiences" (czyli te 20 procent), jak to Microsoft nazwał, czyli usprawnionego protokołu obsługi sieci bezprzewodowych, bluetooth i multimedialnej "papki" w stylu apdejtu DirectX, co w celach typowo muzycznych jest, jakby to powiedzieć... bezużyteczne?
Witam!
ten servicepack to porazka! co do wypowiedzi damianina - zgadzam sie w 100%.. dodam tylko ze zainstalowalem to "cudo" u siebie na probe.. zamulilo mi tylko komputer..zadnych pozytywnych cudownych przemian nie stwierdzilem..natomiast spadek wydajnosci kompa i dzialan wszystkich aplikacji - owszem.. wywalilem i odradzam - zwlaszcza ze to jest niedorobione i jak juz stwierdzono - DZIURAWE! jesli poza audio uzywasz kompa do netu - nie licz na zapore microsoftu! do tych celow sa lepsze wynalazki (sygate np).. to tyle..
[addsig]
ten servicepack to porazka! co do wypowiedzi damianina - zgadzam sie w 100%.. dodam tylko ze zainstalowalem to "cudo" u siebie na probe.. zamulilo mi tylko komputer..zadnych pozytywnych cudownych przemian nie stwierdzilem..natomiast spadek wydajnosci kompa i dzialan wszystkich aplikacji - owszem.. wywalilem i odradzam - zwlaszcza ze to jest niedorobione i jak juz stwierdzono - DZIURAWE! jesli poza audio uzywasz kompa do netu - nie licz na zapore microsoftu! do tych celow sa lepsze wynalazki (sygate np).. to tyle..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
ten servicepack to porazka!
Dodatkowo, około 100 aplikacji przestaje działać po zainstalowaniu SP2.
"Redmond, we have a problem"
Pozdrawiam,
Maciej R.

Pozdrawiam,
Maciej R.
...ten servicepack to porazka!
Pozdrawiam,
Maciej R.
...
no i przepustowość FireWire 800 spada do 100Mb/sek
Ja tam nie instaluję...
Pozdro
Groover

Pozdrawiam,
Maciej R.
...
no i przepustowość FireWire 800 spada do 100Mb/sek

Ja tam nie instaluję...
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl