Ależ my jesteśmy bogaci!

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
maYod
Ależ my jesteśmy bogaci!

Post autor: maYod » wtorek 07 wrz 2004, 15:41

Pisząc "my" mam na myśli "my naród" ("we, the people" - oklaski!).

Biada użytkownikom Sonara w Polsce. Dystrybutornia, której nie wymienię z nazwy (i tak wiadomo o kogo chodzi) zażyczyła sobie słonych opłat. Średnia cena upgrade do Sonara 3 to około 170% sumy jaką płacą np. obywatele Zjednoczonego Królestwa lub Republiki Federalnej. To także około 200% ceny litewskiej. I tam mam chyba najbliżej... Szlag by to trafił: nawet z naszymi cenami paliwa opłaca mi się wsiąść do samochodu i pojechać SPECJALNIE do Wilna po Cakewalka!

Awatar użytkownika
szkudlik

Re: Ależ my jesteśmy bogaci!

Post autor: szkudlik » wtorek 07 wrz 2004, 15:57

...Pisząc "my" mam na myśli "my naród" ("we, the people" - oklaski!).

Biada użytkownikom Sonara w Polsce. Dystrybutornia, której nie wymienię z nazwy (i tak wiadomo o kogo chodzi) zażyczyła sobie słonych opłat. Średnia cena upgrade do Sonara 3 to około 170% sumy jaką płacą np. obywatele Zjednoczonego Królestwa lub Republiki Federalnej. To także około 200% ceny litewskiej. I tam mam chyba najbliżej... Szlag by to trafił: nawet z naszymi cenami paliwa opłaca mi się wsiąść do samochodu i pojechać SPECJALNIE do Wilna po Cakewalka! ...

ok, ale czy to Twoj problem?

Logujesz sie do byle inetowego sklepu i firma kurierska przynosi upgrade w zabkach

od czasu wejscia do unii Wielcy Panowie Dystrybutorzy stracili swoja "wylacznosc", wiec jak daja za wysokie ceny to ich strata.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » wtorek 07 wrz 2004, 16:09

ok, ale czy to Twoj problem?

Logujesz sie do byle inetowego sklepu i firma kurierska przynosi upgrade w zabkach

od czasu wejscia do unii Wielcy Panowie Dystrybutorzy stracili swoja "wylacznosc", wiec jak daja za wysokie ceny to ich strata.

...

w rzeczy samej:). a które sklepy internetowe znasz z doświadczenia (czyli wiesz , że są pewne)? byłbym wdzięczny. pozdrawiam.

P.S. zastanawiam się, czy to "nasi" wymyślili te ceny czy też to raczej sprawka naszych "bratanków do szabli i szklanki" od których "nasi" to biorą?

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » wtorek 07 wrz 2004, 16:53

P.S. zastanawiam się, czy to "nasi" wymyślili te ceny czy też to raczej sprawka naszych "bratanków do szabli i szklanki" od których "nasi" to biorą?...

Polski dystrybutor Rolanda (czyli Cakewalka) nie zna pojęcia przystępnych cen... Cenników nie mają na stronie (bo i po co) a sama witryna wygląda jakby ją pięciolatek zrobił

Hmm, tak sobie czytam reklamę na stronie 99 EiS 09/2004 i tak sobie myślę - a co na to ProMusica?

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
fusik

Post autor: fusik » wtorek 07 wrz 2004, 17:57

Hmm, tak sobie czytam reklamę na stronie 99 EiS 09/2004 i tak sobie myślę - a co na to ProMusica?

Pozdrawiam,

Maciej R.

...

Po 1 maja sklepy sprowadzają yamahę bezpośredio z Europy, choć ostatnio ponoć padł jakiś system komoputerowy w Belgii (tam chyba jest centrum dowodzenia) i z dostawami yamahy krucho...

pzdr

Rav

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » wtorek 07 wrz 2004, 18:41

...P.S. zastanawiam się, czy to "nasi" wymyślili te ceny czy też to raczej sprawka naszych "bratanków do szabli i szklanki" od których "nasi" to biorą?...

Polski dystrybutor Rolanda (czyli Cakewalka) nie zna pojęcia przystępnych cen... Cenników nie mają na stronie (bo i po co) a sama witryna wygląda jakby ją pięciolatek zrobił

Być może, ale dla pewności sprawdziłem ceny czeskie i są podobne do polskich, a oni też biorą od Węgrów. Słowackie ceny sprawdzę jak będzie działać ich strona. Ciekawe kto jeszcze bierze Rolanda z Budapesztu (dystrybucja jest na tzw. Europę wschodnią). Jest więc możliwe, że polski dystrybutor (jak mawiał gospodarz domu St. Anioł: "ja nie będę wymieniał nazwiska") ma coś z góry narzucone...

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » wtorek 07 wrz 2004, 18:44

aha: jak bym miał 5 lat to bym się obraził :)

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » środa 08 wrz 2004, 08:53

ostatnio ponoć padł jakiś system komoputerowy w Belgii (tam chyba jest centrum dowodzenia) i z dostawami yamahy krucho...

Akurat, maja burdel i tyle, nikt nie chce yamahy, bo yamaha nie ma żadnych ciekawych produktów na polski rynek, poza tym każe płacić sklepom z góry, a polskie sklepy są puste w kasę jak werbel Pearla. Nie wierzę, że nie dostarczają na taki rynek jak Europa, bo im się popsuł komputer. Już widzę Niemca, który mówi, "Ja, naturlich, poczekam, z dostawą aż zresetujecie Windowsa".

Hofi

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » środa 08 wrz 2004, 08:59

Już widzę Niemca, który mówi, "Ja, naturlich, poczekam, z dostawą aż zresetujecie Windowsa".

Hehehehe, dobre.

Wracajac do glownego watku, to jeszcze wiele rzeczy jest u nas drozszych i to sporo. Przyklad: sprzet Alesis. Dytrybutora wszyscy znaja.

Hubi

Awatar użytkownika
maYod

Post autor: maYod » środa 08 wrz 2004, 09:45

Ale wiecie co? Najdziwniejsze jest to, że te zawyżone o 170% ceny dotyczą TYLKO upgrade'ów! Cena nowego programu jest taka jak w USA, a nie wiem czy przypadkiem nie niższa niż w UK i Niemczech. Ktoś to rozumie?

ODPOWIEDZ