Witka
Właśnie tu jest ta aukcja :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30679831
Pytanie jak w temacie ,może to jest alternatywą dla eMPeCetki?
Ogólnie chciałbym maszynke na której by powstawała sama ścieżka perkusyjna ,aha i jak z ładowaniem swoich brzmień?
Zaraz obadam na forach zagranicznych to ustrojstwo.
Do następnego posta:)
[addsig]
Roland MC-505 GrooveBox do hh ?
Bez talentu nie ma rapu
Re: Roland MC-505 GrooveBox do hh ?
ja na twoim miejscu najpierw sam bym tego posłuchał, czy tego szukasz i czy to ci jest potrzebne, bo hip hop znakomicie sie obchodzi bez takich urządzeń
...ja na twoim miejscu najpierw sam bym tego posłuchał, czy tego szukasz i czy to ci jest potrzebne, bo hip hop znakomicie sie obchodzi bez takich urządzeń...
jakieś alternatywy??
[addsig]
jakieś alternatywy??
[addsig]
Bez talentu nie ma rapu
inaczej mam 2,5 tys. i nie będzie ani zeta więcej jeszcze przez długi czas ,
więc mam dosyć czekania i chce kupić wkońcu jakąś maszynke.
Chyba ,że jakieś pady akai mpd16 + sampler ,ale jaki to nie wiem.
Po prostu nie posiadałem takiego sprzętu i chciałbym wiedzieć co może zastąpić np.akai mpc xxxx bo na nie mnie nie stać ,chyba że z ebayu - ryzyko.
[addsig]
więc mam dosyć czekania i chce kupić wkońcu jakąś maszynke.
Chyba ,że jakieś pady akai mpd16 + sampler ,ale jaki to nie wiem.
Po prostu nie posiadałem takiego sprzętu i chciałbym wiedzieć co może zastąpić np.akai mpc xxxx bo na nie mnie nie stać ,chyba że z ebayu - ryzyko.
[addsig]
Bez talentu nie ma rapu
niemasz kasy to sie na to nierzucaj, kup sobie klawiature sterującą i dobre programy(ale moze masz fl, acid,sf,orion,halion) i moim zdaniem na tym wiecej wyciagniesz niz na tamtym, poza tym to jest chyba bardziej kreatywne i zostanie ci kasy na inny sprzęt typu dobra karta muz. A w polsce to ci powiem ze kazdy ze znanych producentów tak pracuje(juz dawno akai-ki pogonili)
pozdro
pozdro
roland mc505 nie może byc alternatywą dla akaia mpc, bo mpc to sampler, a mc505 samplerem nie jest. mc505 to naprawdę wartościowy instrument,mimo że dla wielu słowo "groovebox" jest jednoznaczne z zabawką. do wykorzystania mc505 w hip hopie się nada, z tym,że do bitów polecałbym ci jednak zakup jakiegoś samplerka. jeśli dobrze przejrzysz allegro, to jest tam jeszcze korg es1. ja sam posiadam mc505 i es1 i uważam,że to naprawdę zabójczy duet.
...roland mc505 nie może byc alternatywą dla akaia mpc, bo mpc to sampler, a mc505 samplerem nie jest. mc505 to naprawdę wartościowy instrument,mimo że dla wielu słowo "groovebox" jest jednoznaczne z zabawką. do wykorzystania mc505 w hip hopie się nada, z tym,że do bitów polecałbym ci jednak zakup jakiegoś samplerka. jeśli dobrze przejrzysz allegro, to jest tam jeszcze korg es1. ja sam posiadam mc505 i es1 i uważam,że to naprawdę zabójczy duet.
...
es1-a nie brzmi płasko?dema w necie są dziwne......
Więc do Korga es1 jakiś samplerek by się przydał?
Jest jszcze nowe dziecko Korga sx-1 chyba ,słyszał ktoś o tym???
Znaczy na żywo czy ktoś miał to pod paluchami?
[addsig]
...
es1-a nie brzmi płasko?dema w necie są dziwne......
Więc do Korga es1 jakiś samplerek by się przydał?
Jest jszcze nowe dziecko Korga sx-1 chyba ,słyszał ktoś o tym???
Znaczy na żywo czy ktoś miał to pod paluchami?
[addsig]
Bez talentu nie ma rapu
eh...teraz ja się za chwilę zdenerwuję....
korg es1 to sampler. to czy brzmi płasko czy nie zależy tylko od tego co do środka wsadzisz.
korg es1 to sampler. to czy brzmi płasko czy nie zależy tylko od tego co do środka wsadzisz.