Na czym pracują najlepsi?
"najlepszy" w tym pytaniu wogóle nie pasuje. W czołówce najbogatszych polskich wykonawców jest ich troje i stać ich na wiele, ale czy są najlepsi? Pytanie: Na czym pracuje ten ten ten czy tamten o wiele lepiej by zabrzmialo i było by tutaj o wiele mniej postów
pozdrawiam
p.s. W przypadku hip-HŁOPU słowo 'najlepszy' równa mi się z 'głowa do interesów'.
pozdrawiam
p.s. W przypadku hip-HŁOPU słowo 'najlepszy' równa mi się z 'głowa do interesów'.
drummer
Re: Na czym pracują najlepsi?
Dzieki Axis i SLP za pomoc,reszcie dziekuje za zasmiecanie posta.
Belcato-doskonale znam cene omega 8.
Aha to z waszych wypowiedzi wynika ze ten sprzet nie jest sprzetem dla ludzi tylko dla snobów?Ciekawa ta wasza teoria
Ja oczywisce w waszych oczach nim jestem.Może żle sformułowałem pytanie i tak to odbieracie.Trudno
Belcato-doskonale znam cene omega 8.

Aha to z waszych wypowiedzi wynika ze ten sprzet nie jest sprzetem dla ludzi tylko dla snobów?Ciekawa ta wasza teoria

...AXIS daj sobie spokój i nie mąć głowy Wilsonpro
Tak jak mówiłem, staram się pomagać i odpowiadać, jeśli coś wiem w danym temacie. Chyba, że to coś złego, to przepraszam...
AXIS, oj byś sie zaskoczył możliwościami instrumentów VSTi....
Się już zaskoczyłem parę lat temu. Niestety, jestem nieuleczalnym zwolennikiem Hardware (ot, takie zboczenie)
Kolega Wilsonpro pytał o sprzętowe syntezatory analogowe, będące konkurencją dla SE Omega 8 i udzieliłem mu takiej odpowiedzi. Nie pytał o VSTi.
Pozdrawiam,
Maciej R.
Tak jak mówiłem, staram się pomagać i odpowiadać, jeśli coś wiem w danym temacie. Chyba, że to coś złego, to przepraszam...
AXIS, oj byś sie zaskoczył możliwościami instrumentów VSTi....
Się już zaskoczyłem parę lat temu. Niestety, jestem nieuleczalnym zwolennikiem Hardware (ot, takie zboczenie)

Kolega Wilsonpro pytał o sprzętowe syntezatory analogowe, będące konkurencją dla SE Omega 8 i udzieliłem mu takiej odpowiedzi. Nie pytał o VSTi.
Pozdrawiam,
Maciej R.
Tak a'propos nieuleczalnych chorób, to jestem wielkim zwolennikiem syntezatorów Korga- nawet takie maleństwo jak MicroKorg ma naprawdę potężne soundy, które kojarzą mi się z produkcjami DJ 600V (choć nie jestem fanem, ani znawcą hip-hopu- spotykam się jednak z tego typu muzyką np. poprzez oglądanie telewizji muzycznych)... Nie trzeba być bogaczem, aby stać się posiadaczem syntezatora (-ów) Korga... moim zdaniem warto :) Pozdrawiam
nawet takie maleństwo jak MicroKorg ma naprawdę potężne soundy
Zgadzam się w pełni. Nawet miałem go kupić, ale małe klawisze mnie odrzuciły. Chciałbym wersję do racku ale nie taką, jak MS-2000BR tylko 1 lub maksymalnie 2U.
Pozdrawiam,
Maciej R.
Zgadzam się w pełni. Nawet miałem go kupić, ale małe klawisze mnie odrzuciły. Chciałbym wersję do racku ale nie taką, jak MS-2000BR tylko 1 lub maksymalnie 2U.
Pozdrawiam,
Maciej R.
- mr-hammond
A propos AKAI MPC o ile mi wiadomo to sampler tyle ze z padami , wiec dlaczego jest taki super ?? CZy dla tego ze hip hopowcy muszą miec pady aby cokolwiek zagrac ? Nie urażając tu nikogo kto potrafi ;)
TO samo zrobi sie moim zdaniem na kompie czy tez innym samplerze wyposazonym w sekw.
Chyba ze jest on (AKAI MPC) specjalnie zrobiony na scene na live ;)
Poprawcie mnie jesli sie myle :)
Pozdrawiam
PAWEŁ
TO samo zrobi sie moim zdaniem na kompie czy tez innym samplerze wyposazonym w sekw.
Pozdrawiam
PAWEŁ

...A propos AKAI MPC o ile mi wiadomo to sampler tyle ze z padami , wiec dlaczego jest taki super ? CZy dla tego ze hip hopowcy muszą miec pady aby cokolwiek zagrac ? Nie urażając tu nikogo kto potrafi ;)
Pozdrawiam
PAWEŁ
...
AKAI MPC ....... to zwykly sampler z padami i sekwencerem , ktory posiada pare fajnych trikow, ale pomijajac to, jest to zwykly sampler
Pozdrawiam
PAWEŁ

AKAI MPC ....... to zwykly sampler z padami i sekwencerem , ktory posiada pare fajnych trikow, ale pomijajac to, jest to zwykly sampler
AKAI MPC ....... to zwykly sampler z padami i sekwencerem , ktory posiada pare fajnych trikow, ale pomijajac to, jest to zwykly sampler ...
Akai MPC 4000 to niezwykły sampler z padami i sekwencerem
- sampluje w 24/96 (podobnie jak Z4 i Z8)
- ma największy RAM spośród samplerów sprzętowych (512 MB)
- ma doskonały sekwencer (zwłaszcza do muzyki opartej na patternach rytmicznych) który oprócz ścieżek rytmicznych obsługuje ścieżki melodyczne w trybie Piano-Roll (a tego nie ma nawet Yamaha QY-700, uważana za najlepszy sampler sprzętowy)
- czyta pliki WAV i sample w formacie Akai 1000/3000 (tego nie ma np. MPC 1000).
- obsługuje pamięci masowe USB
Pozdrawiam,
Maciej R.

- ma doskonały sekwencer (zwłaszcza do muzyki opartej na patternach rytmicznych) który oprócz ścieżek rytmicznych obsługuje ścieżki melodyczne w trybie Piano-Roll (a tego nie ma nawet Yamaha QY-700, uważana za najlepszy sampler sprzętowy)
- czyta pliki WAV i sample w formacie Akai 1000/3000 (tego nie ma np. MPC 1000).
Pozdrawiam,
Maciej R.
- mr-hammond
Pozdrawiam,
Maciej R.
...
Z8 posiadałem i byłem z niego masakrycznie zadowolony 512 ramu itd , ale nie wnosił on nic nowego przeciez do gry ( pomijając nowe znakomite brzmienia ) , bo to tylko tzw odtwarzacz sampli :) . Zatem ogromna ilosc ramu itd to teraz do kazdego samplera bedzie wkładana ,a ja dalej nie rozumiem za co hip hopy kochają tego akai mpc , bo parametry do z8 ma zblizone(czy identyczne ?) a jesli tu chodzi tylko o te pady to dla mnie jest to marnowanie instrumentu
, A jesli chodzi o czytanie formatów to chyba program Pana Włodka Grabowskiego rozwiązuje ten problem :) Z 8 nie ma sekwencera , wiec tu jest jego słaby punkt , Tak sobie myśle czy nie jest to własnie tak ze pan "X" tego uzywał to ja tez bo to musi byc fajne ;) CZy na scenie praca z nim ogranicza sie tylko do wyzwalania wavów z padów , bo jesli innego zastosowania nie ma , to inne samplery plus klawiatura zrobią to samo a sa duzo tansze ;)
Pozdrawiam
PAWEŁ

Pozdrawiam,
Maciej R.
...
Z8 posiadałem i byłem z niego masakrycznie zadowolony 512 ramu itd , ale nie wnosił on nic nowego przeciez do gry ( pomijając nowe znakomite brzmienia ) , bo to tylko tzw odtwarzacz sampli :) . Zatem ogromna ilosc ramu itd to teraz do kazdego samplera bedzie wkładana ,a ja dalej nie rozumiem za co hip hopy kochają tego akai mpc , bo parametry do z8 ma zblizone(czy identyczne ?) a jesli tu chodzi tylko o te pady to dla mnie jest to marnowanie instrumentu

Pozdrawiam
PAWEŁ

...to prosze kilka linkow......
---------------------------------------
przyjemne "studyjeczka".... ale takie wypasy to chyba nie po jednym singlu...he he
Szkoda że u nas w kraju trzeba zrobić z siebie totalnego pajaca na scenie (są oczywiście wyjątki) aby zarobić na sprzedaży płyt na urządzenie studia.
Niech żyje niezależność, podziemie i nielegal!!!!...
Nie obraź sie bo zapewnie ciebie moja wypowiedz nie dotyczy, ale z doświadczenia i obserwacji wiem, ze te osoby które najgłosniej krzyczą o robieniu z siebie pajaca (przz kogos oczywiscie) dla kariery, same ... zrobiły by z siebie pajaca dużo szybciej, chętniej i za miejsze pieniądze ... gdyby tylko ktoś zechciał ich słuchac i za to zapłacić. Problem w tym, ze niekt ich nie chce, wiec pozotaje im tylko gadanie na innych. :)
---------------------------------------
przyjemne "studyjeczka".... ale takie wypasy to chyba nie po jednym singlu...he he
Szkoda że u nas w kraju trzeba zrobić z siebie totalnego pajaca na scenie (są oczywiście wyjątki) aby zarobić na sprzedaży płyt na urządzenie studia.
Niech żyje niezależność, podziemie i nielegal!!!!...
Nie obraź sie bo zapewnie ciebie moja wypowiedz nie dotyczy, ale z doświadczenia i obserwacji wiem, ze te osoby które najgłosniej krzyczą o robieniu z siebie pajaca (przz kogos oczywiscie) dla kariery, same ... zrobiły by z siebie pajaca dużo szybciej, chętniej i za miejsze pieniądze ... gdyby tylko ktoś zechciał ich słuchac i za to zapłacić. Problem w tym, ze niekt ich nie chce, wiec pozotaje im tylko gadanie na innych. :)
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)