Ciciałbym przepuscić sygnał z komputera przez kompresor sprzętowy i aby ten sygnał z powtotem wrócił do komputera. Niestety gdy wypuszczam sygnał do miksera z niego do kompresora a z powrtotem do komputera mam do czynienia ze sprzężeniem. Czy da się z tym coś zrobić?
p.s. moja karta dzwiękowa ma 1 wyjscie stereo(2xczincz) i takie samo wejście.
Proszę o pomoc.
Problem z kompresorem!
Re: Problem z kompresorem!
...Ciciałbym przepuscić sygnał z komputera przez kompresor sprzętowy i aby ten sygnał z powtotem wrócił do komputera. Niestety gdy wypuszczam sygnał do miksera z niego do kompresora a z powrtotem do komputera mam do czynienia ze sprzężeniem. Czy da się z tym coś zrobić?
Proszę o pomoc....
A po co, jesli mozna spytac? No, dobra, nie moja sprawa. Ale nie rozumiem tez, dlaczego wysylasz sygnal na mikser, zamiast bezposrednio do kompresora.
pozdrawiam
Proszę o pomoc....
A po co, jesli mozna spytac? No, dobra, nie moja sprawa. Ale nie rozumiem tez, dlaczego wysylasz sygnal na mikser, zamiast bezposrednio do kompresora.
pozdrawiam
pozdrawiam
...
chciałbym troche ocieplic brzmienie przez fatmana, a na mikser zeby miec odsłuch - jak dam bezposrednio na kompresor i z powrotem to nic niebede słyszał
pozdrawiam
...
chciałbym troche ocieplic brzmienie przez fatmana, a na mikser zeby miec odsłuch - jak dam bezposrednio na kompresor i z powrotem to nic niebede słyszał
chciałbym troche ocieplic brzmienie przez fatmana, a na mikser zeby miec odsłuch - jak dam bezposrednio na kompresor i z powrotem to nic niebede słyszał...
To pusc sygnal z kompresora na monitory, czy sluchawki, co tam chcesz, ustaw go sobie jak Ci sie podoba, a potem wepnij go do karty i nie zmieniajac nastaw nagraj. Nie wiem, jakim dysponujesz mikserem, ale pamietaj, ze KAZDE wpiete w tor urzadzenie degraduje w jakis sposob sygnal, a jakies tam kiepskie czy sredniej klasy urzadzenia w szczegolnosci.
pozdrawiam
To pusc sygnal z kompresora na monitory, czy sluchawki, co tam chcesz, ustaw go sobie jak Ci sie podoba, a potem wepnij go do karty i nie zmieniajac nastaw nagraj. Nie wiem, jakim dysponujesz mikserem, ale pamietaj, ze KAZDE wpiete w tor urzadzenie degraduje w jakis sposob sygnal, a jakies tam kiepskie czy sredniej klasy urzadzenia w szczegolnosci.
pozdrawiam
Ciciałbym przepuscić sygnał z komputera przez kompresor sprzętowy i aby ten sygnał z powtotem wrócił do komputera. Niestety gdy wypuszczam sygnał do miksera z niego do kompresora a z powrtotem do komputera mam do czynienia ze sprzężeniem. Czy da się z tym coś zrobić?
Da sie. Musisz sciszyc/zamknac (funkcja MUTE) slad na ktory nagrywasz.
Da sie. Musisz sciszyc/zamknac (funkcja MUTE) slad na ktory nagrywasz.
pozdrawiam
tak robiłem ale wtedy mam sprzężenie
Da sie. Musisz sciszyc/zamknac (funkcja MUTE) slad na ktory nagrywasz
jak to, mam zamknąć kanał wejściowy, wtedy chyba nic się nie nagra?
pozdrawiam
tak robiłem ale wtedy mam sprzężenie
Da sie. Musisz sciszyc/zamknac (funkcja MUTE) slad na ktory nagrywasz
jak to, mam zamknąć kanał wejściowy, wtedy chyba nic się nie nagra?
jak to, mam zamknąć kanał wejściowy, wtedy chyba nic się nie nagra?...
Nagra sie - masz zamknac _wyjscie_ a nie wejscie. Suwak czy przycisk MUTE nie wplywa na sygnal, ktory wchodzi tylko na sygnal wychodzacy.
Nagra sie - masz zamknac _wyjscie_ a nie wejscie. Suwak czy przycisk MUTE nie wplywa na sygnal, ktory wchodzi tylko na sygnal wychodzacy.
Nagra sie - masz zamknac _wyjscie_ a nie wejscie. Suwak czy przycisk MUTE nie wplywa na sygnal, ktory wchodzi tylko na sygnal wychodzacy....
no tak, ok dzieki