Na czym pracują najlepsi?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
SLP
Re: Na czym pracują najlepsi?

Post autor: SLP » czwartek 02 wrz 2004, 12:14

to prosze kilka linkow......

---------------------------------------

przyjemne "studyjeczka".... ale takie wypasy to chyba nie po jednym singlu...he he

Szkoda że u nas w kraju trzeba zrobić z siebie totalnego pajaca na scenie (są oczywiście wyjątki) aby zarobić na sprzedaży płyt na urządzenie studia.

Niech żyje niezależność, podziemie i nielegal!!!!
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Awatar użytkownika
wilsonpro

Post autor: wilsonpro » czwartek 02 wrz 2004, 13:45

do hip-hopu sie nadajesz...sorry, ale jestes zalosny...

...

ty mi bedziesz mówił do czego ja sie nadaje? nic o mnie niewiesz,także ciśnij dalej klepac HUDE bity a ja sie zajme swoim.Nara

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » czwartek 02 wrz 2004, 16:13

do hip-hopu sie nadajesz...sorry, ale jestes zalosny...

Szczerze mówiąc, nie rozumiem tej odpowiedzi. Każdy z nas się kiedyś interesował na czym grają najlepsi w gatunku muzyki, który się lubi/uprawia. Jest to dosyć naturalne, że np. gitarzyści chcą wiedzieć na czym grywają ich idole a np. chłopaki od el-muzyki - na czym grywa Jarre czy Schulze.

Może nieco więcej tolerancji, Panowie?

Ja akurat nie siedzę w hip-hopie i rapie, ale uważam, że polecony tu przez kogoś V-Synth Rolanda to syntezator solowy. Do muzyki opartej na beatach najlepszą maszynką jest w tej chwili Akai MPC 4000 oraz ten nowy Roland (nie pamiętam oznaczenia), bedący rozwinięciem idei MPC. Co nie znaczy, że na tańszym sprzecie (grooveboxy z samplerami) nie da się osiągnąć podobnych rezultatów.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
wilsonpro

Post autor: wilsonpro » czwartek 02 wrz 2004, 19:38

Ja akurat nie siedzę w hip-hopie i rapie, ale uważam, że polecony tu przez kogoś V-Synth Rolanda to syntezator solowy. Do muzyki opartej na beatach najlepszą maszynką jest w tej chwili Akai MPC 4000 oraz ten nowy Roland (nie pamiętam oznaczenia), bedący rozwinięciem idei MPC. Co nie znaczy, że na tańszym sprzecie (grooveboxy z samplerami) nie da się osiągnąć podobnych rezultatów.

Pozdrawiam,

Maciej R.

...

Dzieki,poprostu wiekszosc tu niezrozumiała o co mi chodzi,jak pisałem posta to sie domyslałem jak to moze wygladac,ale chciałem poprostu sie dowiedziec.

P.S Axis co do mpc 4000 mam go juz troche i niezamienił bym go na nic innego.Chodzi mi glównie o syntezatory,chce kupic wczesniej wymienionego "omega 8" i chciałbym poznac jego konkurentow.

moze ktos wie coś wiecej.pozdrowienia.

Aha "filozofi" niech omijają tego posta

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » czwartek 02 wrz 2004, 22:09

Chodzi mi glównie o syntezatory,chce kupic wczesniej wymienionego "omega 8" i chciałbym poznac jego konkurentow.

SE Omega 8 to ośmiogłosowy syntezator analogowy (nie wirtual synth tylko prawdziwy analog) w racku. Moim zdaniem dosyć kosztowny. Jeśli interesują Cię inne współczesne syntezatory analogowe, to wybór jest niewielki (Access, Novation i Clavia to wirtualne analogi). Ze swojej strony na pewno mogę polecić Alesis Andromeda (z klawiaturą) i Poly Evolver z firmy Dave Smith Instruments (do racku). Ze starszych rzeczy - Roland MKS-80 (Super Jupiter). Ewentualnie znacznie tańsze są wirtualne analogi ale to już są cyfrowe emulacje analogowej syntezy.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 03 wrz 2004, 00:01

Postuluję wprowadzenie minimum wiekowego dla forumowiczów.

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » piątek 03 wrz 2004, 00:21

...Postuluję wprowadzenie minimum wiekowego dla forumowiczów....

heheheh Całkowicie sie zgadzam ........ :) lub wprowadzic moderatora , czy jak tam ta osoba sie nazywa :)

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » piątek 03 wrz 2004, 13:24

......Postuluję wprowadzenie minimum wiekowego dla forumowiczów....

heheheh Całkowicie sie zgadzam ........ :) lub wprowadzic moderatora , czy jak tam ta osoba sie nazywa :) ...

OK, to może wprowadzimy również maksimum wiekowe

Abstrahując od tego, czy kolegom podoba się wypowiedź autora wątku, czy nie, nie znalazłem w wypowiedziach MB i Orbita odpowiedzi na pytanie co stanowi alternatywę dla Studio Electronics Omega 8.

Ja staram się zawsze pomagać (jeśli mam coś w danym temacie do powiedzenia) i nie zwracam uwagi na to czy pytanie zadał rockowiec czy hip-hopowiec oraz czy posługiwał się językiem "slangowym" czy też literackim...

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » piątek 03 wrz 2004, 15:07

AXIS daj sobie spokój i nie mąć głowy Wilsonpro bo faktycznie uwierzy, w PRZYSŁOWIOWY SPRZĘT DLA ZAWODOWCÓW i się załamie kiedy zobaczy ceny takiego sprzetu i ewentualnie gdy będzie go na to stać kupi...

...pózniej Wilsonpro zrozumie, że sprzet dla najlepszych jest...dodaj sobie resztę.

...,,Ewentualnie znacznie tańsze są wirtualne analogi ale to już są cyfrowe emulacje analogowej syntezy''...

AXIS, oj byś sie zaskoczył możliwościami instrumentów VSTi.

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » piątek 03 wrz 2004, 18:26

...do hip-hopu sie nadajesz...sorry, ale jestes zalosny...

...

ty mi bedziesz mówił do czego ja sie nadaje? nic o mnie niewiesz,także ciśnij dalej klepac HUDE bity a ja sie zajme swoim.Nara

...

nie no zastanów się nad tym co piszesz i jak piszesz bo wychodzisz na ignoranta
drummer

ODPOWIEDZ