...Jak już pisałem dyski nie grzeją się nadmiernie, są ciepłe, ale nie gorące - aluminium robi swoje.
Skoro tak twierdzisz...
Ja niestety nie miałem przyjemności pracować z tymi kieszeniami przez dłuższy okres czasu. Musiałem je jedynie zamontować kilku klientom.
Kieszeń do HDD ATA133
Re: Kieszeń do HDD ATA133
......Jak już pisałem dyski nie grzeją się nadmiernie, są ciepłe, ale nie gorące - aluminium robi swoje.
Skoro tak twierdzisz...
Ja niestety nie miałem przyjemności pracować z tymi kieszeniami przez dłuższy okres czasu. Musiałem je jedynie zamontować kilku klientom....
Przyznam, żę mam nowe dyski, a co najwaniejsze mają 3 letnią gwarancję jak nie wydolą będą następne. Kompozycje i tak co jakiś czas zapisuję na innym nośniku, więc obawy przed utratą danych nie ma.
Skoro tak twierdzisz...
Ja niestety nie miałem przyjemności pracować z tymi kieszeniami przez dłuższy okres czasu. Musiałem je jedynie zamontować kilku klientom....
Przyznam, żę mam nowe dyski, a co najwaniejsze mają 3 letnią gwarancję jak nie wydolą będą następne. Kompozycje i tak co jakiś czas zapisuję na innym nośniku, więc obawy przed utratą danych nie ma.
A ja jednak odradzam kieszenie na podstawie własnego doświadczenia. Niestety, to co jest na rynku za rozsądne pieniądze to nie są wyroby dostosowane do ciągłego wyjmowania i wstawiania - stosowane w kieszeniach standardowe "konsumenckie" złącza bardzo szybko się zużywają i po paruset rozłączeniach zaczynają szwankować, powodując błędy w operacjach dyskowych. Polecam dwie instalacje systemu na osobnych dyskach przełączane w menu startowym boot.ini, a dla bezpieczeństwa drugi dysk zawsze można wyłączyć narzędziem do zarządzania dyskami (w narzędziach administracyjnych)
...A ja jednak odradzam kieszenie na podstawie własnego doświadczenia. Niestety, to co jest na rynku za rozsądne pieniądze to nie są wyroby dostosowane do ciągłego wyjmowania i wstawiania - stosowane w kieszeniach standardowe "konsumenckie" złącza bardzo szybko się zużywają i po paruset rozłączeniach zaczynają szwankować, powodując błędy w operacjach dyskowych. Polecam dwie instalacje systemu na osobnych dyskach przełączane w menu startowym boot.ini, a dla bezpieczeństwa drugi dysk zawsze można wyłączyć narzędziem do zarządzania dyskami (w narzędziach administracyjnych)...
Myślę MB, że przetestuję tą kieszeń Sprawdzę i sam zobaczę, być może ten kluczyk będzie rozwiązaniem i nie uaktywni dysku. Zamówiłem na razie jedną tak dla sprawdzenia, jeśli faktycznie to zadziała zamówię następną...
Myślę MB, że przetestuję tą kieszeń Sprawdzę i sam zobaczę, być może ten kluczyk będzie rozwiązaniem i nie uaktywni dysku. Zamówiłem na razie jedną tak dla sprawdzenia, jeśli faktycznie to zadziała zamówię następną...
Być może lepszym pomysłem było by zakupienie czegoś takiego:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6166
jednak cena nie jest specjalnie zachęcająca, choć widziałem też tańsze hotswapy.
Pozdr.
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6166
jednak cena nie jest specjalnie zachęcająca, choć widziałem też tańsze hotswapy.
Pozdr.
eis, eis, baby!
Witam - jak zacząłem ten temat to i pragnę go dokończyć...
Wmontowałem zakupioną kieszeń do komputera, drugą zaś wziąłem dla sprawdzenia od kolegi. Zaryzykowałem, lecz teraz się cieszę. Faktycznie, nie muszę wyciągać kieszeni by nie uaktywniać dysku w systemie. Wystarczy przekręcić kluczyk, i sprawa jest załatwiona.
Wiatrak tylko przy starcie jest głośny, lecz chwilę później staje się bardzo cichy - praktycznie go nie słychać
Dysk w kieszeni zachowuje się idealnie - zero trzasków, stuków…
Jedynie instrukcja montażu była beznadziejna nic w niej konkretnego nie pisze – zresztą to nie jest żaden problem.
Wmontowałem zakupioną kieszeń do komputera, drugą zaś wziąłem dla sprawdzenia od kolegi. Zaryzykowałem, lecz teraz się cieszę. Faktycznie, nie muszę wyciągać kieszeni by nie uaktywniać dysku w systemie. Wystarczy przekręcić kluczyk, i sprawa jest załatwiona.
Wiatrak tylko przy starcie jest głośny, lecz chwilę później staje się bardzo cichy - praktycznie go nie słychać
Dysk w kieszeni zachowuje się idealnie - zero trzasków, stuków…
Jedynie instrukcja montażu była beznadziejna nic w niej konkretnego nie pisze – zresztą to nie jest żaden problem.