A to niby dlaczego? Chyba zależy od tego kto go składa....
oczywiscie , ze tak . Nie odbierz mnie zle . Jesli znasz sie na tym dobrze , nie mowie , ze nie zlozysz bardzo dobrej stacji . Chodzi mi o to , ze nie kazdy sie na tym na tyle zna.. i baardzo wiele komputerow , z jakimi sie spotkalem ( robionych samodzielnie ) byly wrecz nie do uzywania . Kiedys moje dwa PC skladali mi informatycy - zawodowcy - wyrzucielem te komputery , bo to byla makabra . Natomiast gotowa stacja robocza , firmowka jakas , jest pominieciem tej wiedzy , ktora nie jest dla kazdego obowiazkowa .
Alternatywa sa komputery firmowe - czyli zestawy sprawdzone , konfiguracje wyprobowane . W Polsce jest kilka takich firm jak pamietam , ale niestety nie moge Ci ich podac , poniewaz po prostu od dawna sie tym nie interesowalem . Sa firmy , ktore oferuja komputery typowo przystosowane pod audio . Na pewno znajdziesz w sieci .
Natomiast , jesli znasz sie na tym i wiesz , ze bedzie wszystko gralo ( bo masz tu doswiadczenie ) nie bede Ci odradzal skladania tego komputera, poniewaz wiem , ze sa wlasnie takie , ktore dzialaja wysmienicie

zalezy to juz od Twoich umiejetnosci , doswiadczenia w tej dziedzinie i tekiej wlasnie wiedzy .
pozdrawiam;