Jak często używacie funkcji Undo?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
3Head
Jak często używacie funkcji Undo?

Post autor: 3Head » środa 25 sie 2004, 00:35

Wiem , ze to w sumie dziwne pytanie , ale musze je zadac

Jak czesto uzywacie w swoich programach audio funkcji undo ? Czy ograniczenie sie do trzech krokow do tylu byloby dla was ciezka i klopotliwa sytuacja ?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
dluk
Kontakt:

Re: Jak często używacie funkcji Undo?

Post autor: dluk » środa 25 sie 2004, 07:00

Ja pracuję w Samplitude i Undo uzywam raczej sporadycznie - np. jak se coś przez przypadek skasuję.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 25 sie 2004, 08:39

...Wiem , ze to w sumie dziwne pytanie , ale musze je zadac

Jak czesto uzywacie w swoich programach audio funkcji undo ? Czy ograniczenie sie do trzech krokow do tylu byloby dla was ciezka i klopotliwa sytuacja ?

W momencie gdy robisz jakis precyzyjny montaz polaczony z "tajm-streczem" (np. wyrownujesz czasowo niezbyt rowno spiewajace vocale w chorkach) to 3 poziomy to zdecydowanie za malo.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

3Head

Post autor: 3Head » środa 25 sie 2004, 11:05

jakis czas temu pracowalem na Cubase , obecnie nic nie mam . Nigdy wlasciwie nie zwrocilem na to uwagi , jak uzywam Undo , teraz mysle o tym , aby wyprobowac Logic'a , tyle , ze wersja Express posiada tylko 3 kroki w tyl . Dopiero sie zaczalem zastanawiac , czy nie bedzie to ograniczajaca funkcja .

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » środa 25 sie 2004, 11:10

......Wiem , ze to w sumie dziwne pytanie , ale musze je zadac

W momencie gdy robisz jakis precyzyjny montaz polaczony z "tajm-streczem" (np. wyrownujesz czasowo niezbyt rowno spiewajace vocale w chorkach) to 3 poziomy to zdecydowanie za malo.

...

Przeca do wyrównywania nierownych wokali wtyczka jest, dziala znakomicie, po co robic to recznie ?

bujanylas

Post autor: bujanylas » środa 25 sie 2004, 11:55

.........Wiem , ze to w sumie dziwne pytanie , ale musze je zadac

Z tym undo to też zapewne zależy od indywidualnego stylu pracy.

Ja np. w szczególikach grzebie się okropnie, co raz coś wyrzucam, coś dodaję...także z trzypoziomowym tylko undo przepadłbym z kretesem.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 25 sie 2004, 11:57

.........Wiem , ze to w sumie dziwne pytanie , ale musze je zadac

...

Przeca do wyrównywania nierownych wokali wtyczka jest, dziala znakomicie, po co robic to recznie ? ...

To nie na temat tego watku ale...

jaka wtyczka? Nie chodzi mi o falsze (AntaresAuto-tume z reszta kosztuje niemalo) tylko o wyrownanie w czasie - np. osoba ktora robi chorek zaspiewala nieco nierowno trzeba skrocic albo wydluzyc niektore zgloski.

[addsig]

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » środa 25 sie 2004, 12:02

Przeca do wyrównywania nierownych wokali wtyczka jest, dziala znakomicie, po co robic to recznie ? ...

To nie na temat tego watku ale...

jaka wtyczka? Nie chodzi mi o falsze (AntaresAuto-tume z reszta kosztuje niemalo) tylko o wyrownanie w czasie - np. osoba ktora robi chorek zaspiewala nieco nierowno trzeba skrocic albo wydluzyc niektore zgloski.

Mi tez nie chodzi o fałsze :)

Obaj mówimy o wyrównanie w czasie, wtyczka VocALign wyrównuje podana partię (np. drugi chórek) według wzoru (czyli np. pierwszego chórku). Im mniejszy zaznaczony fragment tym lepiej dziala, (oczywiscie bez przesady zazwyczaj mozna zaznaczyc cala fraze i jest ok).

pz

C.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 25 sie 2004, 12:10

Mi tez nie chodzi o fałsze :)

Obaj mówimy o wyrównanie w czasie, wtyczka VocALign wyrównuje podana partię (np. drugi chórek) według wzoru (czyli np. pierwszego chórku). Im mniejszy zaznaczony fragment tym lepiej dziala, (oczywiscie bez przesady zazwyczaj mozna zaznaczyc cala fraze i jest ok).

Chodzi o TEN Voc Align?

Hmm, wyglada ciekawie, sprawdze trial

A odpowiedzia dlaczego czasami lepiej robic to recznie moze byc cena , wynaszaca US$375. Troche to jest...

Inne przyklady wiekszego UNDO - wszystkie operacje w ktorych ostateczny efekt jest widoczny dopieru po wykonaniu kilku krokow. Warto miec mozliwosc cofniecia do poczatku zlozonej operacji.

[addsig]

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » środa 25 sie 2004, 12:17

Chodzi o TEN Voc Align?

Tak, ten

Hmm, wyglada ciekawie, sprawdze trial

A odpowiedzia dlaczego czasami lepiej robic to recznie moze byc cena , wynaszaca US$375. Troche to jest...

Masz zupelna racje, tani nie jest, ale przy porownaniu do godzin jakie poswiecasz na reczne wyrownywanie? juz lepiej.

Z druigej strony, wiem ze zawsze jest milion pomyslow na wydanie 1200 zlotych.

pozdrawiam

C.

ODPOWIEDZ