Konta userow w XP Pro...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Blaviken
Konta userow w XP Pro...

Post autor: Blaviken » środa 25 sie 2004, 10:03

Witam,

Na swojej maszynie zainstalowałem 2 razy Windows XP Pro na rożnych partycjach i standardowo po odpaleniu sprzętu wybieram system. Jeden jest do pracy drugi do ogólnie pojętej zabawy i pracuje na nim głownie moja dziewczyna. Powiem tak - chwilami przełączanie systemu jest uciążliwe. Czy jeśli postawie sobie jeden system i założę konto dla siebie z aplikacjami do audio i konto innego użytkownika to czy aplikacje zainstalowane na koncie drugiego usera będą miały duży wpływ na wydajność całego systemu jak i na komfort mej pracy czy wiąże się to ze sobą nierozerwalnie i nie polecacie takiego rozwiązania??

Pozdrawiam,

www.blaviken.com

Grey

Re: Konta userow w XP Pro...

Post autor: Grey » środa 25 sie 2004, 10:11

...Witam,

Na swojej maszynie zainstalowałem 2 razy Windows XP Pro na rożnych partycjach i standardowo po odpaleniu sprzętu wybieram system. Jeden jest do pracy drugi do ogólnie pojętej zabawy i pracuje na nim głownie moja dziewczyna. Powiem tak - chwilami przełączanie systemu jest uciążliwe. Czy jeśli postawie sobie jeden system i założę konto dla siebie z aplikacjami do audio i konto innego użytkownika to czy aplikacje zainstalowane na koncie drugiego usera będą miały duży wpływ na wydajność całego systemu jak i na komfort mej pracy czy wiąże się to ze sobą nierozerwalnie i nie polecacie takiego rozwiązania??

Pozdrawiam,

...

Ze względu na bezpieczeństwo Twoich danych, radził bym Ci pozostać jednak przy uciążliwej wersji 1, bo system kont użytkowników w XP tego nie zapewnia.

Pozdr.
eis, eis, baby!

Blaviken

Post autor: Blaviken » środa 25 sie 2004, 11:34

......Witam,

Pozdrawiam,

...

Ze względu na bezpieczeństwo Twoich danych, radził bym Ci pozostać jednak przy uciążliwej wersji 1, bo system kont użytkowników w XP tego nie zapewnia.

Pozdr....

Bezpieczeństwo? Nie pytalem o bezpieczeństwo? Jaki to ma związek z moim pytaniem bo nie do końca rozumiem? Bardziej chodzi mi o stabilność środowiska pracy...

www.blaviken.com

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 25 sie 2004, 11:53

...Witam,

Czy jeśli postawie sobie jeden system i założę konto dla siebie ...

zapomnij, konta to tak po prawdzie tylko inna tapetka i takie tam drobiazgi. Nie da sie nawet wybrac innej rozdzielczosci ekranu dla kont, nie mowiac juz o powazniejszych konfiguracjach systemowych.

np. co bedzie jak na innym koncie ktos sobie zainstaluje gierke ktora bez pytania pozmienia DirectX?

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 25 sie 2004, 13:14

......Witam,

Czy jeśli postawie sobie jeden system i założę konto dla siebie ...

zapomnij, konta to tak po prawdzie tylko inna tapetka i takie tam drobiazgi. Nie da sie nawet wybrac innej rozdzielczosci ekranu dla kont, nie mowiac juz o powazniejszych konfiguracjach systemowych.

np. co bedzie jak na innym koncie ktos sobie zainstaluje gierke ktora bez pytania pozmienia DirectX?

...

Osobiście używam dwóch kont dla siebie i brata i nie miałem nigdy z tym problemów - na wszelki wypadek rób punkty przywracania systemu i jesli coś będzie nie tak powróc do stanu poprzedniego. Nie zauważyłem żeby jakiekolwiek gry kiedyś coś pozmieniały w pracy Audio.

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » środa 25 sie 2004, 13:37

Bezpieczeństwo? Nie pytalem o bezpieczeństwo? Jaki to ma związek z moim pytaniem bo nie do końca rozumiem? Bardziej chodzi mi o stabilność środowiska pracy...

...

Powiem ci jaj mój kolega uporał sie tym fantem. Kupił dwie kieszenie na twardy dysk i tam też umieścił 2 dyski. Na każdym z nich zainstalował Win XP. 1 dysk wykorzystuje do narmaolnych codziennych prac, 2 jest tylko przeznaczony dla myzyki. Jedynym problem jest z podłączaniem i odłąnczaniem dysków, lecz to zajmuje tylko chwilę i trochę chęci. Bardzo fajnie to wszystko działa.

ODPOWIEDZ