Jakie kolumny?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
maks87
Jakie kolumny?

Post autor: maks87 » niedziela 22 sie 2004, 20:54

Witam wszystkich!

Mam mały problem gdyz nie wiem jakie wybrać kolumny. Maja mi one służyc na proby zespolu. Glowna przeszkoda jest tu cena wiec szukalem w miare tanich kolumn. Mam właściwie dwie mozliwosci:

1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29974608

2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29945495

Nie znam sie na tym dobrze wiec pytam sie Was: czy ktores z tych kolumn nadaja sie wlasnie do grania na probach w garazu? jak tak to ktore sa lepsze? Bardzo prosze o odpowiedz gdyz ja sie na tym nie znam a nie chcial bym kupic czegos co sie potem do niczego nie nada.

Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam!

Awatar użytkownika
piotrex3

Re: Jakie kolumny?

Post autor: piotrex3 » poniedziałek 23 sie 2004, 11:24

Jesli nie chcesz stracić pieniędzy to nie kupuj tego. Lepiej rozejrzyj sie za czymś normalnym typu Dynacord, Electro-Voice, itd...To jest sprzęt dobry z trzy letnią gwarancją. Zwróc uwage np. na serię A i CP Dynacorda.

maks87

Post autor: maks87 » poniedziałek 23 sie 2004, 20:57

A co zrobić jesli mnie (nas) na cos takiego nie stac? Moze powiem cos wiecej do czego i komu to ma byc potrzebne.

Razem z kolegami od niedawna probujemy cos grac. Mamy po 17-18 lat wiec jeszcze nie pracujemy tylko sie uczymy czyli nie mamy zadnych dochodow. Nasze umiejetnosci nie sa duze wiec i mamy male wymagania. Posiadamy mikser, koncowke mocy no i teraz jeszcze szukamy jakis kolumn. Wszesniej gralismy na kilku malych piecach jedak nie byly one wystarczajace no i jeden z nich "ulegl zniszczesniu" (ale nie przez nas). Chcemy kupic jakies kolumny aby mozna bylo grac na probach w garazu. Nie musi to byc cos extra, wystarczy zeby wogole bylo. Chodzi nam co cos raczej taniego gdyz nasze mozliwosci finansowe sa ograniczone.

Zdaje sobie sprawe ze to jest dosc kiepskie rozwiazanie, no ale chyba zawsze jest chociaz probowac grac na kiepskim sprzecie niz siedziec w domu i nic nie robic. Po kilku dotychczasowych probach jest jakas nadzieja ze cos z tego bedzie. Teraz tylko brakuje nam sprzetu, a jak sie juz anjdzie to bedzie trzeba grac i grac az wkoncu bedzie widac efekty:)

A moze ktos z Was ma cos takiego do sprzedania? Jesli cena byla by dobra to chetnie kupimy.

Dziekuje za dotychczasowe odpowiedzi i czekam jeszcze na wiecej.

Awatar użytkownika
szczawik

Post autor: szczawik » poniedziałek 23 sie 2004, 21:52

...A co zrobić jesli mnie (nas) na cos takiego nie stac? Moze powiem cos wiecej do czego i komu to ma byc potrzebne.

Razem z kolegami od niedawna probujemy cos grac. Mamy po 17-18 lat wiec jeszcze nie pracujemy tylko sie uczymy czyli nie mamy zadnych dochodow. Nasze umiejetnosci nie sa duze wiec i mamy male wymagania. Posiadamy mikser, koncowke mocy no i teraz jeszcze szukamy jakis kolumn. Wszesniej gralismy na kilku malych piecach jedak nie byly one wystarczajace no i jeden z nich "ulegl zniszczesniu" (ale nie przez nas). Chcemy kupic jakies kolumny aby mozna bylo grac na probach w garazu. Nie musi to byc cos extra, wystarczy zeby wogole bylo. Chodzi nam co cos raczej taniego gdyz nasze mozliwosci finansowe sa ograniczone.

Zdaje sobie sprawe ze to jest dosc kiepskie rozwiazanie, no ale chyba zawsze jest chociaz probowac grac na kiepskim sprzecie niz siedziec w domu i nic nie robic. Po kilku dotychczasowych probach jest jakas nadzieja ze cos z tego bedzie. Teraz tylko brakuje nam sprzetu, a jak sie juz anjdzie to bedzie trzeba grac i grac az wkoncu bedzie widac efekty:)

A moze ktos z Was ma cos takiego do sprzedania? Jesli cena byla by dobra to chetnie kupimy.

Dziekuje za dotychczasowe odpowiedzi i czekam jeszcze na wiecej....

Jeśli nie macie pieniędzy i wystarczy Wam cokolwiek to nie widzę sensu aby zadawać jakiekolwiek pytania kupujesz to na co Cię stać z tych dwóch propozycji to ja bym wybrał kolumny z Elektrolanu ale śmiem twierdzić ze jedne i drugie tam samo " pierdzą " Poza tym jest jeszcze kilka alternatyw...sprzęt używany , lub znaleźć drugi zespół i z nim się dogadać i może moglibyście korzystać z ich....
[addsig]
...:: Łódź ::...

ODPOWIEDZ