AT3035 a C3000B?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
hardstep
AT3035 a C3000B?

Post autor: hardstep » poniedziałek 09 sie 2004, 03:51

Ktory mikrofon jest lepszy w zastosowaniach wokalnych?

O C3000B na forum nie znalazlem pozytywnej opinii,a o Audio Technice nic nie znalazlem na forum.A moze jakis Rode?Szukam wokalowej pojemnosciowki do 300 euro.

DiSS

Re: AT3035 a C3000B?

Post autor: DiSS » poniedziałek 09 sie 2004, 17:10

...Ktory mikrofon jest lepszy w zastosowaniach wokalnych?

O C3000B na forum nie znalazlem pozytywnej opinii,a o Audio Technice nic nie znalazlem na forum.A moze jakis Rode?Szukam wokalowej pojemnosciowki do 300 euro....

Ja uzywam C3000B (wylacznie wokal) i musze przyznac, ze sprawuje sie calkiem dobrze. Mialem okazje porownywac sesje nagrywane u mnie w home studio i w "wypasionym studio". Wokale zgrywalem wylacznie z lekka kompresja. Bylem dosc mocno zaskoczony z faktu, iz moj AKG wypadal w wielu przyp. duzo bardziej korzystnie. Nie wiem dokladnie jakie mikrofony byly wykorzystane w sesjach do ktorych porownywalem swojego majka. Jedyny ktory pamietam to joemeek z budzetowej serii - ten koreanczyk

AKG, jednak nie jest mikrofon uniwerslalnym ma specyficzne brzmienie. Jednak rozni sie znacznie in+ od swojego poprzednika C3000. Moim zdaniem przy wyborze mikrofonu nie kieruj sie wylacznie opiniami uzytkownikow bo kazdy swoje chwali, a raczej jezeli masz mozliwosc zapnij wszystkie 3 w sklepie i porownaj. Wybierz taki mikrofon, ktory twoim zdaniem, bedzie odpowiedni. pozdrawiam

Testy mikrofonow tez do konca nie sa adekwatne, przeciez pomiary to nie wszystko i tak samo grupa kilku osob, ktora dokonuje testow.
shieee, mam 23 lata, zajmuje sie prod. muzyki hiphop/r&b. Na swoim koncie mam plye wydana w labelu FCS/Pomaton EMI.

Awatar użytkownika
hardstep

Re: AT3035 a C3000B?

Post autor: hardstep » wtorek 10 sie 2004, 15:04

Czy mozecie cos napisac na temat Audio Technic'i,bede wdzieczny.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ