Jak nagrać konga ?
Mam pytanko: jak nagrać prawidłowo konga ? Nagrałem dwoma pojemnikami w odległości ok 15 cm od naciągów ale brzmią strasznie sucho.
Akustyk i oświetleniowiec
Re: Jak nagrać konga ?
No właśnie! Chętnie też się dowiem.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
- tomsfactory
...No właśnie! Chętnie też się dowiem....
Oj tak bo to jest najbardziej "przerabany" instrument do nagłosnienia Live tez.
Oj tak bo to jest najbardziej "przerabany" instrument do nagłosnienia Live tez.
Witam
Można klasycznie SM 57 do kazdego konga lub SM 98 to są specjalizowanesita do tomów perkusyjnych.
Pozdrawiam
Kołtun
Można klasycznie SM 57 do kazdego konga lub SM 98 to są specjalizowanesita do tomów perkusyjnych.
Pozdrawiam
Kołtun
nagrywałem kilka razy róże konga,jumby itd. moje spostrzeżenia są takie, że standardowo dwa dynamiczne z góry [sm57, san.. e604] od dołu mikrofon do stopy [e602] lub pojemnik w zalezności od uzyskiwanych efektów do tego 1 dobry pojemnik na ambient może być z char. dookólną. polikwidować ewentualne problemy fazowe. i powinno grać oczywiści jezeli muzyk i instrumęt są na odpowiednim poziomie.
www.homstudio.com.pl
...Witam
Poza tym obaj czy Ci głośniki nie grają za sucho, he, he. Moja praktyka mówi: SM57 na górę i D112 od dołu.
H
Poza tym obaj czy Ci głośniki nie grają za sucho, he, he. Moja praktyka mówi: SM57 na górę i D112 od dołu.
H
Proponuję poeksperymentować z mikrofonem Sennheisera MD421
...Mam pytanko: jak nagrać prawidłowo konga ? Nagrałem dwoma pojemnikami w odległości ok 15 cm od naciągów ale brzmią strasznie sucho....
witam.
jakis czas temu zalorzylem temat dot. naglasniania/ zgrywania kong:
sprawdz : http://www.conga.pl/viewtopic.php?t=114
zmoich obecnych doswiadczen wynika iż brzmienie bebnow konga jest jednak "pelniejsze" przy użyciu pojemnosciowek akg c416- szczegolnie góra jest czytelniejsza. umieszczam je w odleglosci ok 4 cm od membrany i daje to zadawalajace efekty. ze wzgledu na wygode na codzien jednak urzywam Beta 57A, sa wytrzymalsze i wygodniejsze w użyciu.
witam.
jakis czas temu zalorzylem temat dot. naglasniania/ zgrywania kong:
sprawdz : http://www.conga.pl/viewtopic.php?t=114
zmoich obecnych doswiadczen wynika iż brzmienie bebnow konga jest jednak "pelniejsze" przy użyciu pojemnosciowek akg c416- szczegolnie góra jest czytelniejsza. umieszczam je w odleglosci ok 4 cm od membrany i daje to zadawalajace efekty. ze wzgledu na wygode na codzien jednak urzywam Beta 57A, sa wytrzymalsze i wygodniejsze w użyciu.