...msp5 to syf ;)
Bez przesady, jest to konstrukcja sprzed paru lat, ale gra mimo wszystko dosc niezle. W/g tego co kiedys porownywalem to sa znacznie lepsze niz Genelec 1029
A co do wynikow moich batalii - opisze bo sie moze komus przydac
W Media Markt w koncu maja tez HD650 do odsluchania. Roznice HD600 a 650 sa minimalne, znacznie mniejsze niz miedzy HD600 a HD595. Sprowadzaja sie do wiekszej ilosci szczegolow na dole. Nie znalem tej muzyczki co grali, wiec nie jestem pewien czy przy okazji nie dodaja jakis przerysowan.
A co do subwooferow - przetestowalem dwa modele - Yamaha YST-SW015 oraz SW215. No i ten pierwszy... tragedia. Wystarczy go leciutko wysterowac i glosnik juz dobija produkujac niemozliwy furkot. Nawet bez przesteru dzwiek jest niemozliwie zmulony i po prostu dudniacy i brudny. Nie mowiac o tym ze zaraz za miesjcem gdzie MSP5 spadaja - okolo 50Hz - on juz tez wymieka.
W tej chwili mam SW215 i roznica miedzy nimi jest KOLOSALNA. Nie chodzi tu tylko o moc - 215 nie daje przede wszyskim efektu boom-boxa, czyli nie dudni jak u dresiarza w samochodzie. Bardzo ladnie i schodzi w gleboki dol, bez jakis razacych przerysow (z dokladnoscia do mojego pokoju, ktory jest niestety dosc kiepskawy) Bas jest dosc miekki, niestety jakby troszke spozniony - szczegolnie slychac jak sie chce ustawiac stope.
Myslalem troche ze roznica miedzy SW015 a SW215 moze wynikac z mojego pokoju, ale nie - porownalem oba w sklepie i - na tyle ile mozna bylo cos uslyszec - mialem dokaldnie te same wrazenia. SW015 po prostu dudni.
Polecam wiec SW215 do Jamaszek MSP

Jeszcze pozostalo dokladnie toto skalibrowac.
I dzieki wszystkim za dyskusje!
[addsig]