Latencja - jeszcze raz

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Krizz
Kontakt:
Re: Latencja - jeszcze raz

Post autor: Krizz » środa 28 lip 2004, 08:15

MB ma rację, choc mówi nie na temat. Żadna efekt w Reasonie nie ma prawa wprowadzać opóźnienia rzędu 1,5 s. Ale powodem z pewnością nie są też sterowniki.

MarcinW: Mówisz że opóźnienie pojawia się po nałożeniu ofektu delay? Jak go nakładasz, poprzez inserta czy poprzez senda? Podejrzewam że uzywasz go jako insert. A może poprostu masz wajchę przekręcona na 100% wet? W takim przypadku nie ma co się dziwić że jest opóźnienie.

Jeżeli reasonowskie utworki demo grają dobrze, świadczy to co najwyżej o błednym użyciu efektów lub nieprawidłowym połaczeniu kabelków w modułach Reasona.

MarcinW.

Post autor: MarcinW. » środa 28 lip 2004, 09:35

z tymi efektami to jet tak otwieram nowy projekt daje jakiegos jednego samplera i wkladam dzwieki. dodaje poszczegolne fekty z reasona itylko opoznienie wystepuje leekie na reverbie i duze na delay

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » środa 28 lip 2004, 10:03

...z tymi efektami to jet tak otwieram nowy projekt daje jakiegos jednego samplera i wkladam dzwieki. dodaje poszczegolne fekty z reasona itylko opoznienie wystepuje leekie na reverbie i duze na delay...

to ja jestem prawie pewien że chodzi właśnie o ustawienia tych efektów 100% wet i 0% dry

Awatar użytkownika
bullet

Post autor: bullet » środa 28 lip 2004, 10:08

...z tymi efektami to jet tak otwieram nowy projekt daje jakiegos jednego samplera i wkladam dzwieki. dodaje poszczegolne fekty z reasona itylko opoznienie wystepuje leekie na reverbie i duze na delay...

Przecież do tego są te efekty. Żeby wywoływać efekt "echa" (jak w przypadku delay'a) że tak powiem. A więc jeżeli o to Ci chodzi to musi być jak to ujmujesz pewne "opóźnienie". Zresztą sam już nie wiem, co rozumiesz przez to słowo.

MarcinW.

Post autor: MarcinW. » środa 28 lip 2004, 10:46

......z tymi efektami to jet tak otwieram nowy projekt daje jakiegos jednego samplera i wkladam dzwieki. dodaje poszczegolne fekty z reasona itylko opoznienie wystepuje leekie na reverbie i duze na delay...

Przecież do tego są te efekty. Żeby wywoływać efekt "echa" (jak w przypadku delay'a) że tak powiem. A więc jeżeli o to Ci chodzi to musi być jak to ujmujesz pewne "opóźnienie". Zresztą sam już nie wiem, co rozumiesz przez to słowo....

zlemnie zrozumiales ze musi byc echo wlasnie je chcialem uzyskac tylko ze po zagraniu czegos na zywo dzwieki pojawiaja sie po dwoch sekundach

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » czwartek 29 lip 2004, 08:10

zlemnie zrozumiales ze musi byc echo wlasnie je chcialem uzyskac tylko ze po zagraniu czegos na zywo dzwieki pojawiaja sie po dwoch sekundach

...

Gdybys udostępnił gdzieś swój źle grający utwór, mógłbym zajrzeć do środka i powiedziałbym coś więcej, bo mam wrażenie że mamy do czynienia ze sporymi problemami z komunikowaniem się.

MarcinW.

Post autor: MarcinW. » czwartek 29 lip 2004, 10:24

juz nie ma sprawy mieliscie racje moj blad dzieki za pomoc

ODPOWIEDZ