Sample perkusyjne

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Miszkas
Sample perkusyjne

Post autor: Miszkas » poniedziałek 26 lip 2004, 10:50

Witam,

szukam sampli perkusyjnych (pojedyncze próbki - nie pętle). Nigdy do tej pory nie stykałem się z tematem, a chciałem podmienić próbki, które wykorzystuję przy MIDI. Co polecicie? Przyglądałem się Studio Drums NI ale nie ukrywam, że wolałbym coś tańszego...

Ryba

Re: Sample perkusyjne

Post autor: Ryba » poniedziałek 26 lip 2004, 11:34

AudioFactory dysponuje sporą ofertą wiec spróbuj tam . Np studio drums firny Native Instruments . poz ryba

Awatar użytkownika
ovca

Post autor: ovca » poniedziałek 26 lip 2004, 11:49

Np studio drums firny Native Instruments . poz ryba...

- tak to jest jak czyta sie tylko poczatki postow...
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

Ryba

Post autor: Ryba » poniedziałek 26 lip 2004, 12:33

Masz racje .Przeprzszam !!!!!. ryba .

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » poniedziałek 26 lip 2004, 16:57

...Witam,

szukam sampli perkusyjnych (pojedyncze próbki - nie pętle). Nigdy do tej pory nie stykałem się z tematem, a chciałem podmienić próbki, które wykorzystuję przy MIDI. Co polecicie? Przyglądałem się Studio Drums NI ale nie ukrywam, że wolałbym coś tańszego......

...ale to jest wlasnie jedno z tanszych!

NI Studio Drums

NI Synthetic Drums

Steinberg Mixtended

reszta juz drozsza!

Awatar użytkownika
XLR8

Post autor: XLR8 » wtorek 27 lip 2004, 07:19

szukam sampli perkusyjnych (pojedyncze próbki - nie pętle)., że wolałbym coś tańszego......

Jeśli siedzisz w klimatach techniczno-klubowych, to nie obejdziesz się bez tego:

http://vipzone.time4base.com/

Potem klik w 'darmowe sample' i ściąg.

Jak dla mnie bezbłędne są 'techno gated kicks..." a i reszta nie odstaje, sam jeśli używam sampli bębnów, to nigdy innych niż te...

Polak potrafi.

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » wtorek 27 lip 2004, 07:32

A ja dla odmiany zaproponuję nauczyć się tworzyć własne sample perkusyjne.

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » środa 28 lip 2004, 10:03

szukam sampli perkusyjnych (pojedyncze próbki - nie pętle). Nigdy do tej pory nie stykałem się z tematem, a chciałem podmienić próbki, które wykorzystuję przy MIDI. Co polecicie? Przyglądałem się Studio Drums NI ale nie ukrywam, że wolałbym coś tańszego......

Jeśli masz możliwość odczytu formatu AKAI, polecam Dance Mega Drums i Dance Mega Drumkits (a do grania rockowo-akustycznego Real Mega Drums). Płytki kosztują około 200 zł sztuka i nie zawierają pętli. Producent Best Service, polski dystrybutor Mono Digital.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
Dark_Star

Post autor: Dark_Star » piątek 13 sie 2004, 15:27

...szukam sampli perkusyjnych (pojedyncze próbki - nie pętle). Nigdy do tej pory nie stykałem się z tematem, a chciałem podmienić próbki, które wykorzystuję przy MIDI. Co polecicie? Przyglądałem się Studio Drums NI ale nie ukrywam, że wolałbym coś tańszego......

Wybaczcie, ze do starego postu, ale tak bedzie chyba porzadniej... Czy sa tam (NI) rowniez sample standardowej rockowo-metalowej perki??? Pisaliscie w postach, ze generator subharmonicznych sprawia, ze stopa brzmi wymiatajaco, macie na uwadze jakies konkretne pluginy???

Słucham muzyki elektronicznej, new wave, metalu i artrocka. Gram na gitarze i basie, teraz przymierzam się do klawiszy. W muzyce szukam pasji:)))

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » niedziela 15 sie 2004, 00:27

Czy sa tam (NI) rowniez sample standardowej rockowo-metalowej perki??? Pisaliscie w postach, ze generator subharmonicznych sprawia, ze stopa brzmi wymiatajaco, macie na uwadze jakies konkretne pluginy???

...

dwa pytania:

1. co to znaczy standardowej metaloworockowej?

2. co to jest perka? masz na mysli perkusje? a moze zestaw bebnow? mnie sie jakos slowo perkusja w dansingiem albo weselem raczej kojarzy..

co do generatora - mialem np na mysli plugin subbas dostarczony z moim Cubase SL 1.0.6... ROBI... jest jeszcze cos takiego jak BAXXPANDER ale jakos niekoniecznie mi sie podoba..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

ODPOWIEDZ