Tania karta?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
kuchar
Tania karta?

Post autor: kuchar » środa 21 lip 2004, 16:54

Mam problem. Przegladalem forum. Wyszukiwalem jednak nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. Potrzebuje taniej karty 150-200zl do nagrywania wokalu. Doradzcie co kupic ? a czego nie kupowac.

Jakis live ? jaki ?

Jest to rowiazanie tymczasowe, za pare miesiecy kupie cos lepszego tylko potrzebuje sensownego rozwiazania tymczasowego. Bede wdzieczny za rady.

pozdrawiam

karol

Awatar użytkownika
lIsI
Kontakt:

Re: Tania karta?

Post autor: lIsI » środa 21 lip 2004, 17:12

... hmmm ... hehe, no to nie proste zadanie - osobicie nie znam zadnej takowej karty, ktora miauaby w sobie jakis w miare dobry preamp i dodatkowo kosztowala do 2oo zl ... w ogole jesli chodzi o wokal, to juz lepiej znalezdz ziomka z odpowiednim sprzetem i poprosic go o pomoc ...
.: koorba rec. :.: incentive delight :.

kuchar

Post autor: kuchar » środa 21 lip 2004, 19:19

zapomnialem napisac, ze mam maly mikser z phanthomem :)

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » środa 21 lip 2004, 19:53

jaki? w takim razie przedwzmacniacze w mikserze zalatwiaja sprawe... jak juz trzeba Ci karte za takie pieniadze to chyba tylko zostaja SB...

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » środa 21 lip 2004, 19:55

moze to?

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » środa 21 lip 2004, 20:03

...jaki? w takim razie przedwzmacniacze w mikserze zalatwiaja sprawe... jak juz trzeba Ci karte za takie pieniadze to chyba tylko zostaja SB......

zgadza sie, za te pieniążki nic innego nie kupisz. z drugiej strony szkoda by mi było wywalać dwie stówy tylko na jakiś czas, a potem co? sprzedasz ją za pół ceny?

kuchar

Post autor: kuchar » środa 21 lip 2004, 20:10

......jaki? w takim razie przedwzmacniacze w mikserze zalatwiaja sprawe... jak juz trzeba Ci karte za takie pieniadze to chyba tylko zostaja SB......

zgadza sie, za te pieniążki nic innego nie kupisz. z drugiej strony szkoda by mi było wywalać dwie stówy tylko na jakiś czas, a potem co? sprzedasz ją za pół ceny?...

No wlasnie. wiec moze lepiej, jakeigos live ? bo sa o polowe ceny tansze. wowczas dal bym za pare miesiecy bratu w prezencie do grania.

duza jest roznica miedzy live i audigy ?

widzialem ,ze jest masa roznej masi live , sa to jakies dziwne oznaczenia, ktorcyh nie rozumiem. ktorego wybrac jesli live ... ?

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » środa 21 lip 2004, 20:51

.........jaki? w takim razie przedwzmacniacze w mikserze zalatwiaja sprawe... jak juz trzeba Ci karte za takie pieniadze to chyba tylko zostaja SB......

zgadza sie, za te pieniążki nic innego nie kupisz. z drugiej strony szkoda by mi było wywalać dwie stówy tylko na jakiś czas, a potem co? sprzedasz ją za pół ceny?...

No wlasnie. wiec moze lepiej, jakeigos live ? bo sa o polowe ceny tansze. wowczas dal bym za pare miesiecy bratu w prezencie do grania.

duza jest roznica miedzy live i audigy ?

widzialem ,ze jest masa roznej masi live , sa to jakies dziwne oznaczenia, ktorcyh nie rozumiem. ktorego wybrac jesli live ... ?...

no to najprostrzego - value (czy jakoś tak).

we stereo

we mic

2wy stereo (front, rear)

nawet taka karta leży gdzieś u mnie, zupełnie nie potrzebna

kuchar

Post autor: kuchar » środa 21 lip 2004, 21:09

A ile bys cchial za nia :) ?

moze jeszcze mi powiecie czym rozni sie talki value w praktyce od np. live 5.1 ?

pozdrawiam i dzieki za pomoc

karol k

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » środa 21 lip 2004, 21:38

moze jeszcze mi powiecie czym rozni sie talki value w praktyce od np. live 5.1 ?

podstawową różnicą jest ilość wyjść. 5.1 ma dodatkowo center,sub i o ile dobrze pamiętam wyjście cyfrowe na śledziu (ale głowy nie dam).

...A ile bys cchial za nia :) ?

pisz na maila

ODPOWIEDZ