Kabel wielopinowy?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
lep
Kabel wielopinowy?

Post autor: lep » środa 21 lip 2004, 14:40

czy ktoś wie gdzie można zakupić przewód wielopinowy do mikrofonu lampowego , między mikrofonem a zasilaczem??

dzieki.
www.homstudio.com.pl

Awatar użytkownika
stasiekm

Re: Kabel wielopinowy?

Post autor: stasiekm » środa 21 lip 2004, 19:01

z gotowym kablem moze być problem -przypuszczalnie dostaniesz go tylko u producenta mikrofonu

przewody wielożyłowe da sie znaleźć w każdym sklepie z elementami elektronicznymi

gorzej ze złączami (zwykle nietypowymi) moze zajść koniecznosć zamówienia ich w tme czy elfie (spore koszta)

Awatar użytkownika
lep

Post autor: lep » czwartek 22 lip 2004, 01:27

...Jakie tam sa wtyki..? XLR5 chyba, sa trochę droższe od XLR3. Dostaniesz je w AudioLite, Konsbud-Audio, Paco-Cases, CasePack, niektórych sklepach na terenie kraju. Konfekcjonowanych kabli tego typu nie widziałem w sklepach, ale wieloparowe na metr są dostęne (Audiolite, AplauzAudio, Vanax, neopta, Konsbud-Audio), natomiast nie wiem jak taki kabel jest skonstruowany, czy są to dwie żyły ekranowane + zwykłe kable, czy 5 żył ekranowanych? Jeżeli 5 żył ekranowanych to bez problemów zrobisz taki kabel.

A wogóle, czemu chcesz przedłużać/wymieniać taki kabel?

...

wielkie dzięki za info.narazie jeszcze niewiem jak ten kabel jest zbudowany, nie miałem czasu rozkręcić. jest to przewód od oktavy mkl 2500 i jest poprostu zbyt krótki ma miecałe 2m co strasznie utrudnia przemieszczanie go.trzeba tachać razem z zasilaczem który z kolei jest podłączony do 220 v też krótkim przewodem chce uniknąć krzyżowania kabli i ułatwić sobie życie ale z tego co piszecie chyba będę musiał chwycić w dłoń lutownice. dzięki i pozdrawiam
www.homstudio.com.pl

Awatar użytkownika
lep

Post autor: lep » wtorek 17 sie 2004, 16:50

dzieki wielkie
www.homstudio.com.pl

ODPOWIEDZ