... Troche "zamotałem" moje pytanie, wiem, że aby wyzwolic polecenia note-on czy velocity nie obejdzie sie bez konwertera no i oczywiście modułu które określone brzmienie mi da - co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości!

Mikrofonu beta 57 używam do tradycyjnego nagłośnienia, a triggera dopiero chciałbym uzyć - i w tym sensie moje pytanie było zadane nielogicznie - wybaczcie byłem wczoraj trochę "nie swój", tak naprawde mogłem zadac jedno proste pytanie: "Czy znacie może jakieś tańsze konwertery do triggerów niż Roland TMC-6, przy czym niekononiecznie musi to być urządzenie 6-kanałowe". Zestaw zajebiscie mi brzmi i nie chcę go "otriggerowywać", czasem tylko chciałbym dodać troche syntetycznej stopy do chill-outowo d'n'b-owych spraw. Dziękuję Wam za to co już napisaliście i za to co (mam nadzieje) jeszcze napiszecie.
Pozdrawiam wszystkich, Pi-Pi...
ha, i właśnie o to mi chodziło. myślałem, że pisząc że używasz triggera uzywasz rownież jakiegoś modułu. a z tego co mi wiadomo prawie każdy modół ma we/wy MIDI (wszystkie z którymi sie spotkałem miały).
sprzętowo będzie cieżko cos znaleźć (może jakieś używane)
ale tym przypadku wtyczka DRUMAGOG może być bardzo pomocna (w systemie Pro Tools->sound replacer). wtyczka płatna, ale demo działa (bodajże przez miesiąc) w pełnj wersji.
a oto link