Wharfedale Active Diamond Pro 8.1?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
sauronik
Wharfedale Active Diamond Pro 8.1?

Post autor: sauronik » środa 14 lip 2004, 01:22

Czy ktoś zna te monitory? Mam okazję wyrwać w rozsądniej cenie pięć sztuk, ale są bardzo daleko...

DogHead

Re: Wharfedale Active Diamond Pro 8.1?

Post autor: DogHead » środa 14 lip 2004, 11:47

Nie znam akurat TYCH monitorow, ale mialem do czynienia z Diamondami konsumenckimi serii 5, 6 i 7 i byly to jedne z najlepiej grajacych malych zestawow hi-fi. W ostatnich latach f-ma Wharfedale przechodzila restrukturyzacje i inne zmiany, ale mam nadzieje ze nie odbilo sie to na jakosci.

Davi

Post autor: Davi » wtorek 05 kwie 2005, 00:40

...Czy ktoś zna te monitory? Mam okazję wyrwać w rozsądniej cenie pięć sztuk, ale są bardzo daleko......

Ja uzywam tych monitorow na codzien wedlug mnie sprawdzaja sie wystarczajaco jako te monitory do pracy nad wlasnym materjalem i w konsekwenji w zaleznosci od realizatora jak dobrym demem. plusy tych monitorow wedlog mnie to : cieple i szczegolowe brzmienie ,duzo srodkowego i wyszego pasma zreszta jakze istotnego przy tych glosnikach z powolania jako te najblizsze ,swietnie mozna na nich kontrolowac efekty poglosowe, bardzo dobra dynamika 100 db pomijalne szumy przydatny filtr pomagajacy dostosowac glosnik do warunkow akustycznych , duza moc 2 x 100 wat z czasem je coraz bardziej lubie wszystko na nich slysze procz no wlasnie za ta kwote to normalne .... basu...tu polecalbym Alesis m1 mk2 lub Tapco S8 albo Event T.R 8 z tym ze cena gwaltownie rosnie ! nie koniecznie poza basem szczegolowosc...ja sie zastanawiam nad sprzedaza ich by przejsc na moje marzenie... Dynaudio moze BM5A wiec jak cos pisz moze juz czas....cene dam ci odpowiednia Powodzenia

mdavid@poczta.fm
[addsig]

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » wtorek 05 kwie 2005, 08:54

Ze względu za ich szokująco niską cenę w USA, swego czasu się nad nimi zastanawiałem. Po przeszukaniu paru stronek zebrałem parę opinii, w przeważającej mierze pozytywnych. Chwali się je przede wszystkim za szczegółowośći w wysokiej średnicy.. Niestety nie miałem okazji ich przesłuchać, ale sprawdzałem inne modele tejże firmy i brzmiały wyjątkowo dobrze we wspomnianym paśmie. Dodatkowo zaskoczyła mnie dobra stereofonia tych głośniczków.

W ostateczności zrezygnowałem z tych głośników na rzecz tych cacuszek. U amerykańców zaledwie 500$ za parę. Sprawdzałem jak gadają w jakimś niemieckim sklepie, będąc na urlopie w Berlinie... Za tą cenę!? REWELACJA! No i ten bas... 8" Woofer i 30cm głębokości... MNIAM!

P.s. 2 lata temu u siebie w knajpie robiliśmy koncert Skalpela. I o tych monitorkach, parę dobrych słów, powiedział mi właśnie Marcin Cichy. Zupełnie o tym zapomniałem, aż do momentu gdy natrafiłem na nie w Dojczlandzie. No i teraz ja je polecam...

Awatar użytkownika
JosephBra

Post autor: JosephBra » wtorek 05 kwie 2005, 20:48

Używam jako bliskiego odsłuchu głośniki Wharfedale 7.2 i muszę powiedzieć, że brzmią bardzo dobrze.Zaskakująca jest przy tym szczegółowość brzmienia. Oczywiście są głośniki, które mają więcej basu, ale prawdziwy bas można i tak posłuchać tylko w dwóch lub trzech studiach w Polsce, a taka jego jakość przy nagrywaniu i wstępnych miksach jest wystarczająca. Ja polecam Wharfedale ze swojej strony zdecydowanie!
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.

ODPOWIEDZ