Cubase SX 2.2 czy Nuendo 2.2

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:
Re: Cubase SX 2.2 czy Nuendo 2.2

Post autor: Groover » wtorek 13 lip 2004, 17:40

...Freeware do zabawy? A czy w ogromnej ilosci przypadkow tak nie jest? ...

LOL

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

MarcinW.

Post autor: MarcinW. » wtorek 13 lip 2004, 17:44

spotkalem sie rowniez z opinia ze nuendo jest stabilniejszy niz cubase co o tym sadzicie

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 13 lip 2004, 17:59

...spotkalem sie rowniez z opinia ze nuendo jest stabilniejszy niz cubase co o tym sadzicie...

błąd statystyczny. Użytkowników Nuendo jest o wiele mniej, a do tego zwykle są to profesjonaliści, którzy komputera używają do pracy z muzą, a nie do wszystkiego. No i kwestia mimo wszystko pirackich kopii - mój Cubase SX 1.06 (legal) jest diablo stabilny. Przez 2 lata używania z różnymi kartami dźwiękowymi (jak policzyć, to pewnie ze 40 kart przeszło w tym czasie przez moje ręce) zawiesił się może ze 6 razy... A i tak wina leżała raczej po stronie darmowych wtyczek, których używam jako uzupełnienie dla kompletu PSP.

Nie miałem okazji jeszcze zapoznać się z wersjami Cubase/Nuendo 2, ale z tego co czytam w necie początkowe problemy zostały rozwiązane.

Jeśli oba programy bazują na tym samym źródle, to dlaczego Cubase SX miałby się zawieszać częściej niż Nuendo?

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » wtorek 13 lip 2004, 18:32

...spotkalem sie rowniez z opinia ze nuendo jest stabilniejszy niz cubase co o tym sadzicie...

tak było w przypadku cubase VST, a nie SX

MarcinW.

Post autor: MarcinW. » wtorek 13 lip 2004, 18:58

no dzieki a jezeli chodzi o midi (w przyszlosci moge jednak korzystac) to czy w obydwu programach jest ono tak samo rozwniete. czytalem ze w cubase bardziej rozbudowane

Gulu

Post autor: Gulu » środa 14 lip 2004, 11:29

......jesli zależy ci tylko na wydajnym audio to polecam SAW Studio. Rewelacja!...

No pewnie! co se kolega MarcinW. będzie żałował? SAW jest jeszcze droższy ! Kosztuje chyba tyle co Nuendo, Cubase Sx i Samplitude razem wzięte!

Swoją drogą to nie jestem jakimś wielkim fanem fanem Cubase, ale zastanawianie się i powątpiewanie czy nadaje się on do zgrywania wokali i miksowania ich z podkładami muzycznymi to jakiś absurd! A do czego innego on jest? Piszecie o Cubase sx jakby to był jakiś niedopracowany freware do zabawy.

...

Odpowiedź jest 100% świadoma - każdy człowiek przy normalnych zmysłach, który ma zamiar KUPIĆ te programy widzi różnice międzu Nuendo i Cubasem uż chociażby w cenie! SAW studio jest bardzo drogie, ale ja i tak traktuję to jako dyskusję teoretyczną.

Ja zanim wydałem 3 tys na Cubasa spędziłem parę tygodni na dokładnym zbadaniu co kupuję i dlaczego wydaję tyle a nie (6 tys na Nuendo). I nie szukałem łatwych odpowiedzi na forum tylko odrobiłem sam pracę domową! Dyskujsa zahacza o absurd, to i taka moja odpowiedź

Gulu

Post autor: Gulu » środa 14 lip 2004, 11:33

odpowiedzi na wszystkie te sensowne pytania są na http://forum.cubase.net/cgi-bin/cubase.net/Ultimate.cgi

ODPOWIEDZ