Funkcja split lub layer
witam mam pytanie czy ktos z uzytkownikoe klawiaturki evolutiona mk-461c lub podobnej , wie jak ustawic funkcje split , lub ustawic warstwy (czy ta klawiatura wogole ma taka opcje , zakladam ze tak , choc popadam w zwatpienie bo w instrukcji ani slowa na ten temat ..... :( )
Jestem od niedawna prenumeratorem eis i interesuje sie muzyka i sposobem jej realizacji
Re: Funkcja split lub layer
...witam mam pytanie czy ktos z uzytkownikoe klawiaturki evolutiona mk-461c lub podobnej , wie jak ustawic funkcje split , lub ustawic warstwy (czy ta klawiatura wogole ma taka opcje , zakladam ze tak , choc popadam w zwatpienie bo w instrukcji ani slowa na ten temat ..... :( )...
z tego co wiem te klawiatury nie mają funkcji podziału klawiatury i mogą pracować tylko na jednym kanale MIDI (czyli nie ma możliwości uaktywnienia dwóch stref klawiatury)
Pozdro
Groover
z tego co wiem te klawiatury nie mają funkcji podziału klawiatury i mogą pracować tylko na jednym kanale MIDI (czyli nie ma możliwości uaktywnienia dwóch stref klawiatury)
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Pozdro
Groover...
ok rozumiem ... :( czyli sprawa wyglada inaczej niz myslalem.
a czy naprzyklad da sie to rozwiazac w inny sposob.. np jakis program , badz wtyczka, ktora na przyklad miala by takie dzialanie :(nuty od C0 do C1 wysyla na jeden kanal od D1 do C3 na inny i tak dalej)
na zdrowy rozsadek takie cos chyba powinno gdzies byc
prosze o inforamacje
z gory dziekuje
Pozdro
Groover...
ok rozumiem ... :( czyli sprawa wyglada inaczej niz myslalem.
a czy naprzyklad da sie to rozwiazac w inny sposob.. np jakis program , badz wtyczka, ktora na przyklad miala by takie dzialanie :(nuty od C0 do C1 wysyla na jeden kanal od D1 do C3 na inny i tak dalej)
na zdrowy rozsadek takie cos chyba powinno gdzies byc
prosze o inforamacje
z gory dziekuje
Jestem od niedawna prenumeratorem eis i interesuje sie muzyka i sposobem jej realizacji
mozna sie pobawic kontaktem (NI). Powiedzmy ze od c1-c2 potrzebujesz bass, a od c2-c3 synth. Ustawiasz odpowiednie strefy na klawiaturze w kazdym interesujacym cie instrumencie. Nastepnie wybierasz dla tych instrumentow jeden wspolny kanal midi... i ma dzialac

analogicznie mozna grac rozne probki z jednej klawiatury na raz... tu po prostu ustawiasz te same strefy i tak samo wspolny kanal midi.