Funkcja split lub layer

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
kl
Funkcja split lub layer

Post autor: kl » wtorek 13 lip 2004, 15:04

witam mam pytanie czy ktos z uzytkownikoe klawiaturki evolutiona mk-461c lub podobnej , wie jak ustawic funkcje split , lub ustawic warstwy (czy ta klawiatura wogole ma taka opcje , zakladam ze tak , choc popadam w zwatpienie bo w instrukcji ani slowa na ten temat ..... :( )
Jestem od niedawna prenumeratorem eis i interesuje sie muzyka i sposobem jej realizacji

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Funkcja split lub layer

Post autor: Groover » wtorek 13 lip 2004, 15:12

...witam mam pytanie czy ktos z uzytkownikoe klawiaturki evolutiona mk-461c lub podobnej , wie jak ustawic funkcje split , lub ustawic warstwy (czy ta klawiatura wogole ma taka opcje , zakladam ze tak , choc popadam w zwatpienie bo w instrukcji ani slowa na ten temat ..... :( )...

z tego co wiem te klawiatury nie mają funkcji podziału klawiatury i mogą pracować tylko na jednym kanale MIDI (czyli nie ma możliwości uaktywnienia dwóch stref klawiatury)

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

kl

Post autor: kl » wtorek 13 lip 2004, 15:19

z tego co wiem te klawiatury nie mają funkcji podziału klawiatury i mogą pracować tylko na jednym kanale MIDI (czyli nie ma możliwości uaktywnienia dwóch stref klawiatury)

Pozdro

Groover...

ok rozumiem ... :( czyli sprawa wyglada inaczej niz myslalem.

a czy naprzyklad da sie to rozwiazac w inny sposob.. np jakis program , badz wtyczka, ktora na przyklad miala by takie dzialanie :(nuty od C0 do C1 wysyla na jeden kanal od D1 do C3 na inny i tak dalej)

na zdrowy rozsadek takie cos chyba powinno gdzies byc

prosze o inforamacje

z gory dziekuje
Jestem od niedawna prenumeratorem eis i interesuje sie muzyka i sposobem jej realizacji

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » wtorek 13 lip 2004, 21:20

mozna sie pobawic kontaktem (NI). Powiedzmy ze od c1-c2 potrzebujesz bass, a od c2-c3 synth. Ustawiasz odpowiednie strefy na klawiaturze w kazdym interesujacym cie instrumencie. Nastepnie wybierasz dla tych instrumentow jeden wspolny kanal midi... i ma dzialac

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » wtorek 13 lip 2004, 21:22

analogicznie mozna grac rozne probki z jednej klawiatury na raz... tu po prostu ustawiasz te same strefy i tak samo wspolny kanal midi.

ODPOWIEDZ