Problem z mini disc
Mam palący problem z MD Sony MZ 1R a mianowicie:
po powrocie z nagrań w plenerze,i próbie skopiowania danych na komputer wyskakuje mi : "Disc Error" lub "UTOC Error" i takprzy każdej płytce md którą próbuje uruchomić...proszę o pomoc
po powrocie z nagrań w plenerze,i próbie skopiowania danych na komputer wyskakuje mi : "Disc Error" lub "UTOC Error" i takprzy każdej płytce md którą próbuje uruchomić...proszę o pomoc
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Re: Problem z mini disc
...Mam palący problem z MD Sony MZ 1R a mianowicie:
po powrocie z nagrań w plenerze,i próbie skopiowania danych na komputer wyskakuje mi : "Disc Error" lub "UTOC Error" i takprzy każdej płytce md którą próbuje uruchomić...proszę o pomoc...
Przykro mi to mowic, ale wszyscy maja ten sam problem
Sony MD NIE umozliwia przegrywania z MD na komputer przez USB.
Dlaczego? Ano zebys sobie nie mogl skopiowac, bo to jest bebe.
[addsig]
po powrocie z nagrań w plenerze,i próbie skopiowania danych na komputer wyskakuje mi : "Disc Error" lub "UTOC Error" i takprzy każdej płytce md którą próbuje uruchomić...proszę o pomoc...
Przykro mi to mowic, ale wszyscy maja ten sam problem
Sony MD NIE umozliwia przegrywania z MD na komputer przez USB.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...
Ale koledze zdaje sie ni chce przeczytac tej plytki co to on sobie jea nagral...
Polecam stronke: http://minidisc.ch/problems.asp
Tam mozna poczytac na temat roznych MD i problemow z nimi zwiazanych...
...
Ale koledze zdaje sie ni chce przeczytac tej plytki co to on sobie jea nagral...
Polecam stronke: http://minidisc.ch/problems.asp
Tam mozna poczytac na temat roznych MD i problemow z nimi zwiazanych...
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
sprzętem kóry ma ATRAC 1.0 można nagrywać odgłosy otoczenia wykorzystywane przyfilmach bmx i sobie dobrze z tym radzi :] mi osobiście też wydaje się że to wina głowicy...
niestety nie znam angielskiego więc przesłane linki nie wiele mi mówią :( Więc pytanie -w jaki sposób można wyczyścić głowice w tego typu sprzęcie-czy jest tak samo jak z cd? są specjalne płytki ?
niestety nie znam angielskiego więc przesłane linki nie wiele mi mówią :( Więc pytanie -w jaki sposób można wyczyścić głowice w tego typu sprzęcie-czy jest tak samo jak z cd? są specjalne płytki ?
Innym, tanim sposobem to będzie zakupić (jak ktos nie ma :) ) pałeczki do uszów, spirytus salicylowy, i po rozebraniu obudowy przeczyścić soczewkę lasera i głowice magnetyczną.
...
Spirytus salicylowy to jest najlepsza metoda na zniszczenie kilku plytek i pozbawienie lasera zdolnosci do pracy. Spirytus ten zostawia po sobie bardzo fajny osad w postaci malych krysztalkow dzialajacych jak papier scierny i rospraszajacych promien lasera.
...
Spirytus salicylowy to jest najlepsza metoda na zniszczenie kilku plytek i pozbawienie lasera zdolnosci do pracy. Spirytus ten zostawia po sobie bardzo fajny osad w postaci malych krysztalkow dzialajacych jak papier scierny i rospraszajacych promien lasera.
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
Nie to nie ten z alegro....ten kupilem od lokalnej rozgłośni radiowej .... :] więc chyba skorzystam z tego drugiego sposobu i zobaczymy co wyjdzie......
Okej ,wielkie dzięki,przeczyściłem i działa.....jak nowy (szkoda że tak nie wygląda :p)
...Spirytus salicylowy
Spirytus ma to to siebie że szybko znika i nie pozostawia śladów, choć nie zawsze
To zobacz ile Salicylowy ma zawartosci spityrusu... jakies kilka % z tego co pamietam
lepszy jest denaturat, ten zeczywiscie znika bez sladu
[addsig]
Spirytus ma to to siebie że szybko znika i nie pozostawia śladów, choć nie zawsze

To zobacz ile Salicylowy ma zawartosci spityrusu... jakies kilka % z tego co pamietam
lepszy jest denaturat, ten zeczywiscie znika bez sladu
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Najlepszy z najlepszych (i najtanszy) jest alkohol izopropylowy.
OT: Przed miesiacem plukalem w nim moja kolekcje plyt vinylowych. Pluczka ultradzwiekowa, moc ustawiona na granicy kawitacji, plyta obracana i zanurzona "pod naklejke". Wiem, ze podobno tak nie wolno, ale robilem testy z mniej wartosciowymi plytami. Wszystko bylo OK, zadnych zamatowan, dzwiek znacznie lepszy, poprawily sie wysokie tony, zmniejszyly znieksztalcenia.
Roznica byla tak duza, ze powtornie zdigitalizowalem wazniejsze plyty.
Napiszcie prosze jakie sa wady tej metody oczyszczania.
OT: Przed miesiacem plukalem w nim moja kolekcje plyt vinylowych. Pluczka ultradzwiekowa, moc ustawiona na granicy kawitacji, plyta obracana i zanurzona "pod naklejke". Wiem, ze podobno tak nie wolno, ale robilem testy z mniej wartosciowymi plytami. Wszystko bylo OK, zadnych zamatowan, dzwiek znacznie lepszy, poprawily sie wysokie tony, zmniejszyly znieksztalcenia.
Roznica byla tak duza, ze powtornie zdigitalizowalem wazniejsze plyty.
Napiszcie prosze jakie sa wady tej metody oczyszczania.

...Napiszcie prosze jakie sa wady tej metody oczyszczania.
...
Nie mozna jej zastosowac do czyszczenia głowicy MD
...

Nie mozna jej zastosowac do czyszczenia głowicy MD