Witam
Jestem szcęśliwym nabywcą Juli@ i monitorów tej samej firmy nEar05. W związku z zakupem mam całe mnóstwo pytań i przepraszam za moją niewiedzę. Z góry dzięki za pomoc i cierpliwość:)
1. Jakich wejść używać przy sprzęcie:
- mikser Behringer Eurorack MX 802A (prawdopodobnie nie będę nim dodatkowo "brudził")
- V-Amp i Bass V-Amp
- Bellari MP 105
2. Kiedy stosuje się symetryczne, a kiedy nie
3. Jeśli wybieram wejścia symetryczne, czy powinienem również korzystać z symetrycznych kabli (wszystkie mam "mono")
4. Czy moge kablem mono podłączyc kartę z tymi odsłuchami, dokładnie na odwrocie monitorów jest:
obudowa[1 ][3]<2> gdzie 1 GND, 2 +, 3 - (1 to chyba oplot)
ja mam kable
obudowa[1 ]<2>
czy to ma wogóle jakieś znaczenie jaki przewód?
Mam nadzieję ze dobrze spracyzowałem pytania. Proszę o wskazówke, ja będę dopytywał pewnie w trakcie...
Pozdrawiam
Kable i wej. symetryczne
Re: Kable i wej. symetryczne
Może zadaję głupie pytania, ale pewnych rzeczy po prostu nie wiem (poza tym obawa przed podłączeniem nowego sprzetu:)). Podłączyłem tym co mam, odwróciłem kartę ja we/wy symetryczne i wszystko jest ok.
POZA TYM DOKONAŁEM ODKRYCIA!!!!
Nie odinstalowałem SB Live! i obie działają!!!
Przełączam tylko urządzenia w Panelu sterowania/Dźwięki i urządzenia audio i dzięki temu mam drugi odsłuch (głośniki komputerowe). Wadą jest to że po kliknięciu w 'Zastosuj' trzeba zamknąć program odtwarzający i włączyc jeszcze raz. Nie wiem jak to jest z sekwencerem, ale sprawdzę
I tu kolejne pytanie: Czy do podwójnego odsłuchu lepiej podłączyć ten mmój mixer behringera, czy lepiej przełączać sterowniki?
pozdro
p.s. tak sie dzieje w WinXP
POZA TYM DOKONAŁEM ODKRYCIA!!!!
Nie odinstalowałem SB Live! i obie działają!!!
Przełączam tylko urządzenia w Panelu sterowania/Dźwięki i urządzenia audio i dzięki temu mam drugi odsłuch (głośniki komputerowe). Wadą jest to że po kliknięciu w 'Zastosuj' trzeba zamknąć program odtwarzający i włączyc jeszcze raz. Nie wiem jak to jest z sekwencerem, ale sprawdzę
I tu kolejne pytanie: Czy do podwójnego odsłuchu lepiej podłączyć ten mmój mixer behringera, czy lepiej przełączać sterowniki?
pozdro
p.s. tak sie dzieje w WinXP
drummer
testów cd
Panel sterowania/ustawienia dżwięków na SB Live
Cubase: Ustawienia na Juli@
Wnioski: Nic nie słucjhać na monitorach
w Cubase wyłącznie monitory
Ciekawe
Pozdro
Panel sterowania/ustawienia dżwięków na SB Live
Cubase: Ustawienia na Juli@
Wnioski: Nic nie słucjhać na monitorach
w Cubase wyłącznie monitory
Ciekawe
Pozdro
drummer
No dobtra można trochę pogrzebać i ustawić cubase tak żeby szybko przełaczać między kartami, mimo że w windows jest ustawiony SB
...wyglada że sam tu postuje:(
...wyglada że sam tu postuje:(
drummer
Gratulacje!!!
Chyba pobiłeś rekord w samopostowaniu
Redakcjo, prosze wręczyć nagrodę

...Gratulacje!!!
...
Ja bym to nazwal: MONO-POST

Ja bym to nazwal: MONO-POST

Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!
no dzięki za śmianie się.....ale co jak nikt mi nie odpowiadal to na pewne pytanka chcialem sobie odpowiedzieć w miare mozliwości sam!!!
drummer
Do gniazda niesymetrycznego uzywamy kabla z wtykiem mono,do symetrycznego gniazda wtyk stereo jack lub xlr.V-ampy posiadaja wyjscia niesymetryczne,twoj mikser posiada rowniez takie wyjscia.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.