Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Redakcja - Posty:1410
Re: Zagraniczna prasa
autor: Redakcja » sobota 26 cze 2004, 11:47
...Taka mala sugestia zamiast gnac do Empiku i placic cholenadarne pieniadze za pisma zagraniczne wystarczy wejsc na strone internetowa danego pisma i zamowic prenumerate. (koszty wychodza kilkakrotnie taniej niz kupowanie po 1 egzemplarzu w empiku)...

Dodam tylko, że ta sama zasada obowiązuje również w przypadku naszego magazynu.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
-
DogHead - Posty:625
autor: DogHead » sobota 26 cze 2004, 11:56
... Ale moim zdaniem coraz częściej "papierowe" magazyny nie nadążają za rzeczywistością. To, co można znaleźć w Internecie staje się ostatnio coraz ciekawsze ...
Nie mozna wrzucac do jednego worka slowa drukowanego i internetu. Internet jest jak Hyde Park, gdzie kazdy moze wyglosic swoje widzimisie. Przez to wiekszosc informacji tam umieszczonych jest nic nie warta. Odpowiedzalnosc tez jest niewielka, bo mozna swoj website umiescic w jakims egzotycznym kraju, a w ostatecznosci mozna informacje "zdjac' w mgnieniu oka. Inaczej jest ze slowem drukowanym, ktore raz puszczone w obieg, pozostaje trudne do wymazania. Ogromna wiekszosc informacji na necie jest darmowa, wiec nawet jak trafisz na g...o, nie odczuwasz wiekszego bolu i "serfujesz" dalej. Gazeta zeby sie sprzedawala nie moze sobie pozwolic na publikowanie badziewia.
-
Token_Ring
autor: Token_Ring » sobota 26 cze 2004, 12:17
(...) Odpowiedzalnosc tez jest niewielka, bo mozna swoj website umiescic w jakims egzotycznym kraju, a w ostatecznosci mozna informacje "zdjac' w mgnieniu oka (...)
Na szczęście roboty google robą kopie
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
(...) lecz mimo wszystko uwazam ze lepszy Delay na dachu niż Wisniewski w garsci ))
Wszystko jest lepsze, niż Wiśniewski w garści
Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka
-
Oleo
Warto dodać, że SOS udostępnia całą swoją gazetę w internecie za darmo 6 miesięcy od publikacji, jest co czytać.
Pozdr
-
tomak
Ze stanowczością i kategorycznie twierdzę, że Estrada i Studio w dzisiejszej postaci reprezentuje najwyższy światowy poziom wydawniczy i dziennikarski.
--------------------------------------------------------------------------------------
Cenie sobie EiS, ale chcialbym wrzucic maly kamyk do ogrodka i wspomniec artykul sprzed roku o mixowaniu w surround. Nie dosc, ze byl on wlasciwie tlumaczeniem white papera Dolby o czym autor nie wspomnial (podal go tylko jako zrodlo a w tekscie byly dokladnie przekopiowane zdania) to jescze mimo tego zrodla takich bzdur o surroundzie nie widzialem dawno. Ewidentnie pisal to ktos kto nie ma do czynienia w praktyce ze zgrywaniem surround, niestety. Takze z tym poziomem dziennkikarskim to bywa roznie.
A wracajac do glownego tematu to jest takie pismo dla "surroundowcow":
http://www.surroundpro.com
-
Sroka
autor: Sroka » niedziela 27 cze 2004, 03:44

Dodam tylko, że ta sama zasada obowiązuje również w przypadku naszego magazynu.
...
Jasne!!!
Ale nie w przypadku, kiedy EiS prenumerowany jest za granicę polski.
Ja zapłaciłem za jeden rok prenumeraty około 130$ i każdy egzemplarz dostaję przynajmniej z trzy tygodniowym opóźnieniem.
Nie ma się czym zbytnio chwalić.
Ale można EiS wybaczyć po tym jak zamieścił cały rocznik 2003 za free.
Pozdrawiam, Sroka
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
-
Redakcja - Posty:1410
autor: Redakcja » niedziela 27 cze 2004, 10:34
...Ale nie w przypadku, kiedy EiS prenumerowany jest za granicę polski.
Ja zapłaciłem za jeden rok prenumeraty około 130$ i każdy egzemplarz dostaję przynajmniej z trzy tygodniowym opóźnieniem.
Nie ma się czym zbytnio chwalić...
Prenumerata zagraniczna rządzi się nieco odmiennymi prawami. W ustalaniu jej ceny nie możemy być aż tak elastyczni cenowo, jak to ma miejsce na rynku krajowym. Jak łatwo jednak zauważyć, nasz magazyn nie stanowi w tym przypadku żadnego wyjątku.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
-
Sroka
autor: Sroka » niedziela 27 cze 2004, 16:01
Prenumerata zagraniczna rządzi się nieco odmiennymi prawami. W ustalaniu jej ceny nie możemy być aż tak elastyczni cenowo, jak to ma miejsce na rynku krajowym. Jak łatwo jednak zauważyć, nasz magazyn nie stanowi w tym przypadku żadnego wyjątku.
...
Ok możliwe ze masz rację ponieważ koszt jednej wysyłki to około 12zł.
Lecz ja myślę że w tej dziedzinie nie jest kulawy sam system prenumeraty EiS lecz w ogóle jakieś porozumienie między Polską a Ameryką o zasadzie dystrybucji czasopism i książek.
Ostatnio po ukazaniu się książki prezentowanej przez szanownego Admina "Cubase SX szybki start" postanowiłem kupić sobie tę książkę oraz przy okazji kilka innych o tematyce internetowo muzycznej.
No i co się okazało że będę musiał zaangażować cała rodzinę aby kupić cztery książki bo sprzedawcy nie chce się podać nazwy konta banku.
I z racji tego że w USA jest wiele polskich księgarni to można by stworzyć taki system który zajmował by się także prenumeratą kilku wydawnictw.
Ok. wiem że odjechałem od tematu sorry.
Pozdrawiam, Sroka
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
-
piotr - Posty:80
autor: piotr » niedziela 27 cze 2004, 21:12
...Niejako z racji wykonywanego zawodu obserwuje rynek prasowy na calym swiecie. Gazetą nie do przebicia, a do tego malo znaną w naszym kraju, jest Sound On Sound. Wg wszystkich specjalistow w branzy jest to bez watpienia wiodacy tytul.
TW...
Zgadzam się.
Dodatkowo Sound On Sound ofruje prenumeratę elektroniczną (czyli zamiast papieru dostajesz artykuły w wersji elektronicznej - do ściągnięcia ze strony wydawnictwa) i jesteś do przodu o kilka PLN).
Bardzo Dobre!
Polecam i pozdrawiam
Piotr
-
switch - Posty:22
autor: switch » poniedziałek 28 cze 2004, 08:27
......Choc o gustach sie nie dyskutuje to faktycznie warto by bylo zainteresowac sie ludzmi ktorzy pchaja muze to przodu...
A na przykład?...
...
Może Piotr Banach? Postać chyba trochę zapomniana po odejściu od Heya. A przecież dalej tworzy w Indios Bravos. Dwie płyty z tego co się orientuje zrobione w jego domowym studiu. Polskie reggae jakby pomijane w mediach a scena prężna i nadal się rozwijająca. Może Activator Mario Dziurex (Niestety nie pamiętam nazwiska) co prawda tylko jedna płyta z remixami ale wyprodukowana na wysokim poziomie, no i współpraca z Zion Train na koncie.