Korg X3 - guma pod klawiszami

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Marm
Korg X3 - guma pod klawiszami

Post autor: Marm » czwartek 24 cze 2004, 15:36

Witam!

Czy ktoś wie gdzie mogę kupić pasek z gumy znajdujący się pod klawiaturą do Korga X3?

Nie wiem jak to sie fachowo nazywa, chodzi o pasek z napylonymi przewodzącymi paseczkami - w innych klawiszach są gumki z polami przewodzącymi takie jak w pilotach do tv a tu jest jeden kawał gumy.

Kiedyś kupiłem ją w Opolu w sklepie "TON" ale już nie istnieje, a teraz wszędzie rozkładają ręce. Dzwoniłem do dystrybutora Korga to twierdzą że nie jest pewne czy mogą to załatwić i będzie to trwało długo i będzie drogie?.

Może ktoś zna jakiś serwis lub sklep z takimi częściami?

Dzieki.

Marcin M.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Korg X3 - guma pod klawiszami

Post autor: mr-hammond » czwartek 24 cze 2004, 15:43

musze Cie zmartwic ,kazdy kto posiada taką gumke nie bedzie Ci chcial jej sprzedac za "grosze" tylko bedzie chciał ci zamonotwac ją w instrumencie ( pomimo ze ty tez to samo zrobisz ) oczywiscie za duzo duzo wiecej gdyż policzy sobie swój cenny czas , zurzycie srubokręta itd ,

Mialem korga x5 i chodził jak przecinak teraz kolega łupie na nim i nic sie nie dzieje , aż dziw bierze ze x3 sie zepsuł .

No cóz tak to jest .

Jesli nic nie znajdziesz to pozostał Ci tylko servis korga oni napewno mają , no i kasuja

Pozdrawiam

Paweł

Awatar użytkownika
Marm

Post autor: Marm » czwartek 24 cze 2004, 15:59

Niedobrze. Jeden serwis (w Krakowie) znalazłem, kazali kalwisz przywieźć. Nie bardzo mi to pasuje bo instrument jest potrzebny non-stop.

Ciekawe że w X5 nic się nie działo z klawiaturą. Ta guma co padła w X3 to już jest druga.

No nic, bede próbował. Może napiszę do Korga. W serwisie dystrybutora Korga na Polskę twierdzą że nie maja części bo nie sprzedawali tyh modeli.

Pozdrawiam.

Marcin M.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 24 cze 2004, 17:09

...Niedobrze. Jeden serwis (w Krakowie) znalazłem, kazali kalwisz przywieźć. Nie bardzo mi to pasuje bo instrument jest potrzebny non-stop.

Ciekawe że w X5 nic się nie działo z klawiaturą. Ta guma co padła w X3 to już jest druga.

No nic, bede próbował. Może napiszę do Korga. W serwisie dystrybutora Korga na Polskę twierdzą że nie maja części bo nie sprzedawali tyh modeli.

Pozdrawiam.

Marcin M....

Tym bardziej mnie to dziwi , gdyz jak byłem kiedys z keyboardem aby wymienic gumke podpytałem jak tam korg , i powiedzieli ze korg jeszcze do nich nie zawital , tylko yamahy wymieniają:)

Co znalazlo potwierdzenie w przypadku X5 .

moze wkladaja Ci jakies zamienniki ? niskotrwałe ?

Pozdrawiam

PAWEŁ

ODPOWIEDZ