Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Jajo
Jaki dyktafon polecicie?
autor: Jajo » niedziela 20 cze 2004, 22:01
witka!
Czasem chciałbym sobie nagraywać dla czystego relaksu ,bez rozkładania sprzętu i wogle angażu w brzmienie nagrania i po-
myślałem ,że jakiś dyktafon za ok.150 PLN-ów by mi wystarczył.
Taki zamysł mam

I pytanie z tematu .
Pozdro.
[addsig]
Bez talentu nie ma rapu
-
ast
autor: ast » niedziela 20 cze 2004, 23:04
Jeżeli chodzi Ci o kasetowy sprzęt to polecam (całkiem poważnie!!!) dorwać gdzieś w dobrym stanie MK125. Pomimo zaawansowanego wieku(30 lat) ten sprzęt przebija jakością dźwięku większość obecnie produkowanych kasetowych dyktafonów. Szersze pasmo, mniejsze zniekształecenia, ręcznie ustawiany poziom wysterowania (można włączyć automatykę) z miernikiem poziomu... Podłączasz tylko zewnętrznu mikrofon i jest świetnie. No i można takie zabawki dorwać za 20-30 PLN
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
-
Jajo
autor: Jajo » poniedziałek 21 cze 2004, 15:11
...Jeżeli chodzi Ci o kasetowy sprzęt to polecam (całkiem poważnie!!!) dorwać gdzieś w dobrym stanie MK125. Pomimo zaawansowanego wieku(30 lat) ten sprzęt przebija jakością dźwięku większość obecnie produkowanych kasetowych dyktafonów. Szersze pasmo, mniejsze zniekształecenia, ręcznie ustawiany poziom wysterowania (można włączyć automatykę) z miernikiem poziomu... Podłączasz tylko zewnętrznu mikrofon i jest świetnie. No i można takie zabawki dorwać za 20-30 PLN...
W necie prawie nic o nim nie ma .nie mówiąc o ofercie sprzedaży.
Nikt nie ma dyktafonu ,który mógłby polecić??
[addsig]
Bez talentu nie ma rapu
-
Jajo
autor: Jajo » poniedziałek 21 cze 2004, 15:56
...Jeżeli chodzi Ci o kasetowy sprzęt to polecam (całkiem poważnie!!!) dorwać gdzieś w dobrym stanie MK125. Pomimo zaawansowanego wieku(30 lat) ten sprzęt przebija jakością dźwięku większość obecnie produkowanych kasetowych dyktafonów. Szersze pasmo, mniejsze zniekształecenia, ręcznie ustawiany poziom wysterowania (można włączyć automatykę) z miernikiem poziomu... Podłączasz tylko zewnętrznu mikrofon i jest świetnie. No i można takie zabawki dorwać za 20-30 PLN...
Haa mam go na allegro
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26969328
ale jak ja to PUDŁO zmieszcze do kieszeni:)?
[addsig]
Bez talentu nie ma rapu
-
vasyl
autor: vasyl » poniedziałek 21 cze 2004, 16:05
ale jak ja to PUDŁO zmieszcze do kieszeni:)?
zostaje jeszcze plecak
-
sapi - Posty:23
autor: sapi » poniedziałek 21 cze 2004, 22:49
...ale jak ja to PUDŁO zmieszcze do kieszeni:)?
zostaje jeszcze plecak

...
lepiej zobacz na strone
www.iriver.pl tam masz pelny wybor i to super jaksoc - sam wiem bo uzywam - teraz sa promocje
nie dosc ze dyktafon to jeszce i radiio i mp3 i dysk
polecam
asyouwant
-
matia - Posty:95
......ale jak ja to PUDŁO zmieszcze do kieszeni:)?
zostaje jeszcze plecak

...
lepiej zobacz na strone
http://www.iriver.pl tam masz pelny wybor i to super jaksoc - sam wiem bo uzywam - teraz sa promocje
nie dosc ze dyktafon to jeszce i radiio i mp3 i dysk
polecam
asyouwant...
ciekaw jestem czy te male urzadzenia potrafia nagrywac dzwiek nieskompresowany.......producenci sie chwala ze mozna nagrac wiele godzin dzwieku.....ja wolalbym nawet 30 minut ale dzwieku jakosci cd.
moje drugie pytanie:czy sa jakies godne polecenia rejestratory analogowe(max 1000 zl),nie za duze.
lubie halas