Warto wiedzieć?!

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Fant
Warto wiedzieć?!

Post autor: Fant » czwartek 20 maja 2004, 09:25

Jeżeli nie potrafisz zrobić czegoś dobrze - zrób tak, aby dobrze wyglądało (Bill G.)

Jeśli to są słowa pana G,to chyba chodziło mu o Windows'a!!

from one source all things depend....

SHIVOO
Kontakt:

Re: Warto wiedzieć?!

Post autor: SHIVOO » czwartek 20 maja 2004, 09:34

...Jeżeli nie potrafisz zrobić czegoś dobrze - zrób tak, aby dobrze wyglądało (Bill G.)

...

Jeśli logicznie kminie to jeśli zrobię to tak żeby dobrze wyglądało to zrobię to właśnie DOBRZE.

Szanowna Redakcjo! Czy to są słowa Gates'a ?

Awatar użytkownika
astro

Post autor: astro » czwartek 20 maja 2004, 12:47

Jeśli logicznie kminie to jeśli zrobię to tak żeby dobrze wyglądało to zrobię to właśnie DOBRZE.

To się zgadza jeśli malujesz lub rzeźbisz, gorzej jeśli naprawiasz samochody. A jeśli sobie przypomnieć różne wersje Windows to na pewno to Gets powiedział.

Arek - Radzyń Podlaski

Awatar użytkownika
Token_Ring

Post autor: Token_Ring » niedziela 20 cze 2004, 12:34

"Jeżeli zakres bezpieczeństwa został ustalony na podstawie doświadczenia twórców i serwisu, to natychmiast znajdzie się użytkownik, który go przekroczy."

To przecież normalne. Gdyby zakres bezpieczeństwa był nieprzekraczalny, pozbawionym sensu byłoby ustalanie jego granic

[addsig]
Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka

Redakcja

Post autor: Redakcja » niedziela 20 cze 2004, 12:45

...To przecież normalne. Gdyby zakres bezpieczeństwa był nieprzekraczalny, pozbawionym sensu byłoby ustalanie jego granic

Tak? A jak w takim razie wytłumaczyć przekraczanie dozwolonej prędkości, "podkręcanie" procesorów, kart graficznych, itd, itp...

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
PSP
Kontakt:

Post autor: PSP » niedziela 20 cze 2004, 16:01

...Jeżeli nie potrafisz zrobić czegoś dobrze - zrób tak, aby dobrze wyglądało (Bill G.)

...

Jesli chodzilo mu o WinXP to znaczy, ze jest to najlepszy system 'Majkrosoftu' bo u mnie wzbudzil najszczersze zniesmaczenie estetyczne...

Awatar użytkownika
Token_Ring

Post autor: Token_Ring » niedziela 20 cze 2004, 20:42

......To przecież normalne. Gdyby zakres bezpieczeństwa był nieprzekraczalny, pozbawionym sensu byłoby ustalanie jego granic

Tak? A jak w takim razie wytłumaczyć przekraczanie dozwolonej prędkości, "podkręcanie" procesorów, kart graficznych, itd, itp...

...

To proste :

Gdyby dozwolona prędkość nie była fizycznie możliwa do przekroczenia, nie byłoby sensu jej ustanawiania (bo i po co, skoro i tak nikt by jej nie przekroczył).

Podobnie gdyby procesor pracował z jednakową wydajnością i bezpieczeństwem dla stabilności systemu przy wszystkich możliwych do skonfigurowania ustawieniach, zbędnym byłoby ograniczanie częstotliwości jego taktowania. Jeżeli ją ogranczono, oznacza to że nie powinno się tego robić, mimo iż jest to wykonalne.

Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka

Awatar użytkownika
Token_Ring

Post autor: Token_Ring » niedziela 20 cze 2004, 21:01

Jeśli chodzilo mu o WinXP to znaczy, ze jest to najlepszy system 'Majkrosoftu' bo u mnie wzbudzil najszczersze zniesmaczenie estetyczne......

Panie Antoni, kto jak kto, ale Pan powinien wiedzieć, że Windowsa XP jak żaden inny system Microsoftu, można tak skonfigurować, aby przypominał dowolnego ze swoich poprzedników. Wychodzi więc na to, że o jakości systemu operacyjnego decyduje sposób jego konfiguracji wizualnej .

Paranoja, ale jeżeli mowa o Windowsie i o paranoi, to znaczy że jesteśmy w domu .

Pozdrowienia,

Token

[addsig]

Redakcja

Post autor: Redakcja » niedziela 20 cze 2004, 21:09

...Gdyby dozwolona prędkość nie była fizycznie możliwa do przekroczenia, nie byłoby sensu jej ustanawiania (bo i po co, skoro i tak nikt by jej nie przekroczył).

Podobnie gdyby procesor pracował z jednakową wydajnością i bezpieczeństwem dla stabilności systemu przy wszystkich możliwych do skonfigurowania ustawieniach, zbędnym byłoby ograniczanie częstotliwości jego taktowania. Jeżeli ją ogranczono, oznacza to że nie powinno się tego robić, mimo iż jest to wykonalne. ...

Hmm... przyznam się bez bicia, że w świetle poprzedniej wypowiedzi Twoja logika jest dla mnie zbyt zawiła
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » poniedziałek 21 cze 2004, 15:21

......Gdyby dozwolona prędkość nie była fizycznie możliwa do przekroczenia, nie byłoby sensu jej ustanawiania ...

Hmm... przyznam się bez bicia, że w świetle poprzedniej wypowiedzi Twoja logika jest dla mnie zbyt zawiła

Kurcze, ja chyba też coś jestem dziś nie-teges, bo nie rozumiem Chyba trzeba iść na urlop

Pozdrowienia,

Jacek

ODPOWIEDZ