ADAT do RME ?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
JacekH
Re: ADAT do RME ?

Post autor: JacekH » wtorek 15 cze 2004, 10:52

Ano - trochę się dziwnie poczułem... Czy małolat-kolekcjoner to do mnie? Jeśli tak to prostuje, małolat to już chyba ze względu na wiek nie jestem, kolekcjoner tym bardziej Karty w moich testach gościły u mnie np. podczas testów dla EiS, lub od znajomych....

A Jeśli przyjrzeć się wynikom pomiaru niejakiego "planktona" to łatwo można dostrzec pewne prawidłowości, np. w zniekształceniach intermodulacyjnych, co może sugerować, że te wyniki pochodzą nie z Behringera, a ze wspomnianego "referencyjnego" MOTU.

Zatem podtrzymuję swoją opinię - za tę kasę nie ma co się zastanawiać.

Pozdrowienia,

Jacek

Ano

Post autor: Ano » wtorek 15 cze 2004, 16:04

Dobmatt czy o ten artykul chodzi ?

A gdzie wyniki pomiatow, porownan? Bardzo skromny ten artykul.

JacekH sorry za moje drobne faux pas - chyba to jasne, ze nie moglbym o Tobie tak napisac.

Co do Behringera - wiadomo, ze za psie pieniadze mozna dostac w miare dobry sprzet. Chcialbym wiedziec dokladnie jak jego "osiagi" maja sie do parametrow sprzetu konkurencji, stad te moje natretne pytania o pomiary.

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » środa 16 cze 2004, 03:20

...Dobmatt czy o ten artykul chodzi ?

A gdzie wyniki pomiatow, porownan? Bardzo skromny ten artykul.

Pomiary czego i jaka metoda? Nie istnieje zaden wypracowany standard ani metodologia mierzenia tego typu urzadzen. Mozna sie opierac jedynie na autorytecie piszacego recenzje, ktory z niejednego pieca itd. Facet ma na pewno do dyspozycji konwertery duzo lepsze i moze porownac dzialanie czegos podobnego metoda A/B. Zreszta nie ukrywa, ze Behringer to nie BMW. Raczej Wartburg, ale to bylo calkiem niezle auto za Gierka.

MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Ano

Post autor: Ano » środa 16 cze 2004, 15:44

Pomiary czego i jaka metoda? Nie istnieje zaden wypracowany standard ani metodologia mierzenia tego typu urzadzen. Mozna sie opierac jedynie na autorytecie piszacego recenzje (...)

E tam... malo widziales.

Oto przyklady testow przeprowadzonych przez "Studio magazin":

Crane Song Spider

Motu 896HD

IMO, jednak najlepsze (najdokladniejsze) testy przprowadza magazyn "PRODUCTION PARTNER"

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ