Jak doprowadzić zasilanie do bunkra?
Jak tak czytam to zaczynam doceniać moją 40-to metrową piwnicę, którą mam pod stodołą na podwórku i którą właśnie adoptuję na studio... troszkę niska (2,30) ale z łukowym stropem kleina...
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
Re: Jak doprowadzić zasilanie do bunkra?
Dlatego też najfajniejsze są schrony "państwowe-zadbane"
... i bez problemów z ciągnięciem prądu...

no dobra, a czym tlumicie poglos (bo domyslam sie, ze jest dosc duzy...)
czy te bunkry maja kilka komor? czy to tylko jedno, dosc spore pomieszczenie?
czy te bunkry maja kilka komor? czy to tylko jedno, dosc spore pomieszczenie?
...no dobra, a czym tlumicie poglos (bo domyslam sie, ze jest dosc duzy...)
czy te bunkry maja kilka komor? czy to tylko jedno, dosc spore pomieszczenie?...
Widziałem kilka razy studio p. Jerzego Filara w schronie pod budynkiem mieszkalnym. Ma tam 3 pomieszczenia "zwykłe", pomieszczenie kuchenne i kibelek. Niestety nie wiem ile za to płaci...
czy te bunkry maja kilka komor? czy to tylko jedno, dosc spore pomieszczenie?...
Widziałem kilka razy studio p. Jerzego Filara w schronie pod budynkiem mieszkalnym. Ma tam 3 pomieszczenia "zwykłe", pomieszczenie kuchenne i kibelek. Niestety nie wiem ile za to płaci...
schrony z epoki 'zimnej wojny' mają przeważnie pomieszczenia o wielkości typowych 'pokoi'... tylko, że sufit trochę niższy, hehe.... wygłuszenie...hmm... to już raczej kwestia osobistych preferencji- jeżeli będziesz wiedział, że nikt Cię stamtąd nie wyrzuci to możesz bardziej się zadomowić... tylko nie truj się wełną mineralną- jest wiele innych alternatyw... dobrze jest też w schronie zamontować dodatkowy wentylator na czasem i 'pasywny' układ wentylujący (chociaż w moim schronie był elektryczny system turbin- zależy jak trafisz..)

hehe, a ja myslalem ze tam duzo wieksze pomieszczenia sa (np 20mx20m)

- mr-hammond
Mam takie pytanie , czy obowiązkiem każdej szkoły jest posiadanie takiego schronu ?
Bo tak przypatruje sie rozmowie dochodze do wniosku ze lepiej by sie czyms takim zainteresowac niz jeździc ze sprzetem ciągle .
Kolega ma pomieszczenie na uboczu i w kazdej chwili ktos sie moze włamac ;(
Bo tak przypatruje sie rozmowie dochodze do wniosku ze lepiej by sie czyms takim zainteresowac niz jeździc ze sprzetem ciągle .
Kolega ma pomieszczenie na uboczu i w kazdej chwili ktos sie moze włamac ;(
...Mam takie pytanie , czy obowiązkiem każdej szkoły jest posiadanie takiego schronu ?
...
Szkoły budowane po 80-tym roku już raczej bunkrów nie mają, ale szkoły budowane w latach 50-tych i 60-tych zwłaszcza w miastach mają napewno!
...
Szkoły budowane po 80-tym roku już raczej bunkrów nie mają, ale szkoły budowane w latach 50-tych i 60-tych zwłaszcza w miastach mają napewno!
A tak wogóle to obecność tych schronów wskazują "grzybki" :)
...
Właśnie- bardzo trafne spostrzeżenie- szukajcie wystających "grzybków", a znajdziecie!!
mozna kupić generator pradu. taniej wyjdzie.