Jaki kompresor/limiter na estradę?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:
Jaki kompresor/limiter na estradę?

Post autor: joszko » poniedziałek 24 maja 2004, 22:33

Potrzebuje do pracy estradowej kompresor/limiter do zastosowania na wokal i sumę ze stołu mikserskiego. Co myślicie o Alesis3630, Behringer MDX2600, dbx166XL, ALTAIR CN-220? Może znacie jakieś inne warte uwagi marki? Z góry dzięki! (budżet: ok 1200zł)
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.

Awatar użytkownika
CD-RW

Re: Jaki kompresor/limiter na estradę?

Post autor: CD-RW » wtorek 25 maja 2004, 11:21

...Potrzebuje do pracy estradowej kompresor/limiter do zastosowania na wokal i sumę ze stołu mikserskiego. Co myślicie o Alesis3630, Behringer MDX2600, dbx166XL, ALTAIR CN-220? Może znacie jakieś inne warte uwagi marki? Z góry dzięki! (budżet: ok 1200zł)...

Witam,

z wyzej wymnienionych, na wokal polecam dbx166, na sume stolu raczej poszukalbym typowego limitera, a najlepiej urzadzenia w rodzaju dbx drive rack, (przy wymienionym budzecie raczej nie do kupienia) w którym jest limiter, crossover, eq, i w zależnoscie od modelu: rta, anty feedback itp.

Z Alesisem ostroznie, bramka ktora tam jest generalnie "nie dziala" na scenie, kompresor taki sobie. Behringer, jak to behringer, niby wszystko dziala, ale czy fajnie?

Bardzo chetnie kupie CN 220 za 1200 złotych :) obawiam sie ze kosztuje ponad 2 tysiace, poza tym to bramka z kompresorem, bardzo dobra na stope lub werbel.

Pozdrawiam

C.

Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:

Re: Jaki kompresor/limiter na estradę?

Post autor: joszko » środa 26 maja 2004, 12:42

Dzieki CD-RW! Czy ktos jeszcze moze sie podzielic doswiadczeniami na kompresorach/limiterach? Z góry wielkie dzieki! (sorry!wysiadly mi polskie litery)
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.

ODPOWIEDZ